NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 08:16

NRK - 09 maj 22 kl. 11:04

LO Stat med streikevarsel for 4.400 statsansatte

Departementene vil bli hardt rammet om det blir streik blant de LO-organiserte i staten fra 24. mai. LO Stat har varslet at de vil ta ut 4.400 medlemmer i streik om den pågående meklingen ikke fører fram innen fristen ved midnatt natt til tirsdag 24. mai.
Les mer på NRK


Les mer om:
LO, Stat, LO Stat, Riksmekleren, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: LO Statmed , streikevarsel, for, 4.400, statsansatte
E24 - 09 jun 22 kl. 16:27

SAS etter streikevarsel: – Sjokkerende dårlig virkelighetsforståelse

Det kriserammede flyselskapet slår tilbake etter pilotenes streikevarsel. – Velger konflikt fremfor forhandlinger..

NRK - 19 maj 22 kl. 14:05

Streikevarsel for over 14.000

Arbeidstakerorganisasjonene LO, YS, Unio og Akademikerne varsler at totalt godt over 14.000 ansatte kan bli tatt ut i streik, hvis ingen av meklingene fører fram natt til tirsdag. Tallet omfatter ikke Akademikerne i KS-området, som ennå ikke har offentliggjort et første streikeuttak.

NRK - 20 apr 22 kl. 10:03

Lønnsoppgjeret i staten er i gang

Onsdag klokka 10 gjekk startskotet for lønnsoppgjeret i staten. Partane har ti dagar på seg på å bli samde. Fristen for forhandlingane mellom hovudsamanslutningane LO Stat, Akademikerne, Unio og YS Stat og staten er sett til midnatt 30.

NRK - 29 apr 22 kl. 15:08

Bryter lønnsforhandlingene

Fredag brøt Akademikerne og Unio lønnsforhandlingene med staten, og oppgjøret blir nå gjenstand for mekling hos Riksmekleren, melder NTB. – Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder Kari Tønnessen Nordli i Akademikerne stat. Det økonomiske tilbudet og innretningen på dette, var ikke mulig å akseptere, sier hun videre.

Klartale - 20 maj 22 kl. 08:59

Ansatte i helsevesenet og skoler truer med streik

Det er statsoppgjør, kommuneoppgjør og tariffoppgjør i Oslo kommune. Det gjelder mange offentlig ansatte. Barnehager, skoler, politi, helsevesen og mange flere.

NRK - 14 mar 22 kl. 12:11

NAV: 28 prosent nedgang korona-fravær

Foreløpige tall fra Nav viser at det ble 49.400 nye personer med legemeldt sykefravær i forrige uke. Det er 9.

NRK - 19 okt 21 kl. 14:01

209 flere kan bli tatt ut i streik

Streiken i kultursektoren trappes opp. Nå tas ytterligere 209 kulturansatte ut i streik 25. oktober om partene ikke blir enige.

VG - 01 nov 21 kl. 00:49

Aborttilgangen tørker inn – nå skal Texas-loven opp for Høyesterett

MEMPHIS (VG) I sørstatene skyves nå kvinner fra stat til stat for å få tatt abort. Mandag skal Høyesterett ha åpen høring om den omstridte Texas-loven..

VG - 01 nov 21 kl. 00:49

«Dominoeffekten» etter Texas-loven

MEMPHIS (VG) I sørstatene skyves nå kvinner fra stat til stat for å få tatt abort. I dag skal Høyesterett ha åpen høring om den omstridte Texas-loven..

NRK - 10 feb 22 kl. 01:52

Ber stat og kommune bruke lønn som lokkemiddel

Offentlig sektor må få lokalt handlingsrom til å bruke lønn til å rekruttere nødvendig og høy kompetanse, krever Akademikernes foran lønnsoppgjøret. – Både stat, kommune og sykehus sliter med å tiltrekke seg kompetanse. De trenger nødvendig lokalt handlingsrom til å bruke lønn til å rekruttere, sier leder Lise Lyngsnes Randeberg Akademikerne til Klassekampen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Forsterker sikkerhet rundt Pride-arrangement i Grimstad

Politiet i Agder vil være til stede med ekstra mannskap under arrangementet Grimstad Pride til helgen. Det sier leder Åge Bjelland i Fri Agder. Han roser politiets involvering med trusselvurderinger på arrangementer bevegelsen skal ha fremover..

NRK - 15 minutter siden

Kommunen som vokser mest i Norge setter på bremsen

Politikerne i Lørenskog vil bremse utbygginga i kommunen, skriver Romerikes Blad. Lørenskog har i flere år vært kommunen i Norge med størst befolkningsvekst. Men nå holder det, mener politikerne.

NRK - 5 minutter siden

Kontroll på brann i Eidsvoll

Brannvesenet har kontroll på boligbrannen i Eidsvoll. Ingen ble skadd i brannen, og beboerne er gjort rede for. Brannvesenet vil bli og gjøre etterslokking i noen timer framover.

NRK - 45 minutter siden

AP: USA vil forsyne Ukraina med norsk rakettsystem

USA vil forsyne Ukraina med et avansert norskutviklet luftvernrakettsystem, opplyser en kilde med kjennskap til beslutningen til nyhetsbyrået AP. Ifølge kilden dreier det seg om Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), som er utviklet av Kongsberg Defence & Aerospace og som produseres i samarbeid med amerikanske Raytheon. NASAMS benyttes blant annet av USA til å beskytte luftrommet rundt Det hvite hus og Kongressen i Washington.

NRK - 45 minutter siden

– Pride er politisk, også i 2022

Det som har gjort mest inntrykk denne helgen er solidaritets- og samholdsfølelsen. Det sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. – Det er det pride-bevegelsen handler om: at vi skal stå sammen og at man samles om viktige budskap.

NRK - 1 time siden

Får sette en femte vaksinedose

Sykehuset Ahus får lov til å sette en femte dose av koronavaksinen, skriver Romerikes Blad. Tilbudet gjelder kun levertransplanterte pasienter. Folkehelseinstituttet har ikke anbefalt en dose nummer fem, men legene der har nå fått lov.

NRK - 1 time siden

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

NRK - 1 time siden

Brann i Eidsvoll

Nødetatene har rykket ut til brann i en bolig i nærheten av Vilberg helsetun i Eidsvoll. Ifølge politiet er det en del røyk i området. Beboere i nærheten bes lukke vinduer og dører, og holde seg unna røyken..

NRK - 1 time siden

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

En syklist kjøres til sykehus etter en trafikkulykke på Bækkelaget i Oslo, opplyser politiet på Twitter. Ulykken var mellom sykkel og bil, og fant sted i 6-tiden mandag morgen..

NRK - 2 timer siden

Ecuador kutter prisen på drivstoff

Ecuadors president Guillermo Lasso kunngjorde søndag at prisen på drivstoff skal reduseres, men ikke så mye som urfolkene bak omfattende protester krever. Lasso sier i en radio- og TV-overført tale at den galopperende prisen på drivstoff skal reduseres med 10 cent per gallon, det vi si cirka 25 øre per liter. (NTB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com