NRK > Nyheter

Sunday, 24 October, 12:17

NRK - 20 maj 21 kl. 13:00

LO- og YS Kommune varsler streik

LO Kommune varsler streik i kommuner over hele landet fra 27. mai, dersom det ikke blir enighet i meklingen lønnsoppgjøret i kommunesektoren. LO varsler plassfratredelse for over 4700 medlemmer i Fagforbundet, FO og Skolenes landsforbund. Samtidig varsler YS Kommune streik i seks bykommuner og to fylkeskommuner. Blir det ikke enighet i meklingen i kommunesektoren, tas 378 YS-medlemmer ut i streik.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kommune, Fagforbundet, Skolenes, YS Kommune, YS, Ruud Thorkildsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: LO og YS Kommune, varsler, streik
NRK - 28 maj 21 kl. 13:34

Varsler streik i sykehusene

Unio varsler samtidig at det kan bli streik også i sykehusene fra fredag 4. juni. 313 Unio-medlemmer, de fleste sykepleiere, er meldt ut i streik i første fase – Vi håper selvsagt å komme til enighet i meklingen, men er forberedt på å streike hvis det er det som skal til, opplyser leder for Unio Spekter, Lill Sverresdatter Larsen.

NRK - 19 maj 21 kl. 12:16

– Overhengende fare for streik

Arbeidstagerorganisasjonen Unio tar ut 647 medlemmer i streik i Oslo kommune fra 27. mai, dersom partene ikke blir enige i innspurten av meklingen i lønnsoppgjøret. De fleste er ansatte ved skoler og barneheger i bydelen Vestre Aker.

NRK - 11 jun 21 kl. 12:25

Varsler om mulig streik

Industri Energi varsler om plassfratredelse for 605 medlemmer som kan bli tatt ut i streik på flyteriggområdet. Medlemmene vil eventuelt bli tatt ut i streik fra 17. juni.

NRK - 27 maj 21 kl. 14:10

1900 kommuneansatte ut i streik

Unio tar ut sine medlemmer i Oslo i streik fra og med fredag morgen. Over 600 medlemmer tas ut i streik. Fagforbundet tar også 1200 medlemmer ut i streik.

NRK - 04 jun 21 kl. 14:57

Opptrapping av sykepleierstreiken

Bare timer etter at de første streikende Unio-medlemmene i helseforetakene gikk ut i streik, melder Unio nå arbeidsgiver om at ytterligere 294 skal ut i streik fra torsdag morgen. Det melder de i en pressemelding. Da vil over 600 være i streik ved sykehusene.

NRK - 19 maj 21 kl. 12:18

Streik for 53 medlemmer

YS Kommune Oslo meldte i dag plassfratredelse for i alt 53 medlemmer fra forbundene Delta, Parat og Skolelederforbundet. Det vil si antallet plassoppsagte som faktisk tas ut i streik. Medlemmene som vil bli tatt ut i streik er tilknyttet Utdanningsetaten, Bymiljøetaten og Bystyrets sekretariat..

NRK - 02 jun 21 kl. 06:52

Streiken trappes opp

Onsdag trappes streiken opp i Oslo. Det betyr at mange skoler og kommunale barnehager blir helt eller delvis stengt. I Oslo tas over 1200 nye ansatte ved skoler, barnehager og ulike helseinstiutisjoner ut i streik.

NRK - 20 okt 21 kl. 10:57

Økning i varsler i Oslo kommune

Oslo kommune sin sentrale varslingsordning registrerte en kraftig økning i antall varsler om fare for liv og helse i fjor. Kommunen fikk 26 slike varsler i fjor, mot tre året før. 19 av varslene handlet om brudd på smittevern i forbindelse med koronapandemien.

E24 - 20 maj 21 kl. 10:12

1.200 kan bli tatt ut i streik i Oslo kommune

27. mai kan 1.200 medlemmer av Fagforbundet bli tatt ut i streik i Oslo kommune.

NRK - 27 maj 21 kl. 08:48

Fortsatt mekling i Oslo

Partene i lønnsoppgjøret i staten og Oslo kommune mekler fortsatt hos Riksmekleren. Oslo kommune er et eget tariffområde. Her har Unio varslet at rundt 650 medlemmer kan bli tatt ut i streik, mens Fagforbundet vil ta ut 1.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Nye flyangrep mot Tigray

Den etiopiske hæren innledet søndag nye flyangrep mot mål i Tigray, opplyser myndighetene..

NRK - 1 time siden

Smitteutbrudd ved omsorgsbolig

13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med koronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus, skriver Budstikka..

NRK - 2 timer siden

18-åring siktet for knivstikking

En 18 år gammel mann er siktet for å ha knivstukket en 17-åring i Trondheim i natt..

NRK - 2 timer siden

Nedgang i antall sykkeltyverier

Tall fra Tryg forsikring viser en nedgang i antall sykkeltyverier på over 16 prosent hittil i år, skriver selskapet i en pressemelding. I fjor ble nesten 15.000 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge Finans Norge.

NRK - 3 timer siden

Mener eksplosjon var terror

Ugandas president Yoweri Museveni sier eksplosjonen på en restaurant i hovedstaden Kampala lørdag var et terrorangrep. – Det ser ut til å være en terrorhandling, men vi skal ta forbryterne, skriver presidenten på Twitter. Ifølge presidenten skal tre personer ha lagt fra seg en pakke på restauranten som kort tid etter eksploderte.

NRK - 3 timer siden

Pågrepet for seksuelt overgrep

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av et seksuelt overgrep som skal ha skjedd på Frøya natt til lørdag. Politiet har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med etterforskning av det de beskrev som en alvorlig straffesak, skriver lokalavisa Hitra-Frøya. Overfor avisen bekrefter de at en person er pågrepet i saken og at politiet mener å ha kontroll på de involverte partene..

NRK - 3 timer siden

300.000 svensker uten luktesans

Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB.

NRK - 4 timer siden

Colombiansk narkobaron tatt

Colombias mest ettersøkte narkotikaforbryter «Otoniel» er pågrepet, opplyser landets myndigheter. Dairo Antonio Usuga, som han egentlig heter, ble pågrepet nær grensen til Panama. Usuga var sjef for landets største narkotikanettverk, kjent som Golfklanen.

NRK - 4 timer siden

Kraftig jordskjelv på Taiwan

En jordskjelv med en styrke på 6 rammet Taiwan tidlig søndag. Skjelvet hadde en dybde på 60 kilometer, melder det europeiske jordskjelvsenteret ESMC..

NRK - 5 timer siden

Kommuner kan få pengetrøbbel i 2022

Dyrere strøm, diesel og byggevarer kan føre til kostnadssmell for norske kommuner neste år, frykter KS. Det kan få følger for veivedlikehold, oppvarming av skoler og aldershjem og tjenester som brøyting og søppeltømming, skriver Nationen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt