NRK > Nyheter

Tuesday, 29 November, 21:14

NRK - 28 sep 22 kl. 14:47

LNG-rederier hever sikkerhetsnivået

Flere norske rederier som transporterer flytende gass (LNG), hever sikkerhetsnivået i kjølvannet av den spente sikkerhetssituasjonen etter Nord Stream-lekkasjene. – Vi høyner sikkerhetsnivået på terminalene, som vi antar har størst risiko. Det blir skjerpet adgangskontroll og ikke minst cybersikkerhet. Dataangrep kan ramme alle enhetene uten fysisk tilstedeværelse, sier Øistein Dahl i Cool Company Management til Teknisk Ukeblad. Selskapet har blant annet en flytende terminal i Nederland, som Dahl trekker fram som den mest utsatte.
Les mer på NRK


Les mer om:
LNG, Nord Stream, Dahl, Cool Company Management, Teknisk Ukeblad, Nederland, Höegh LNG, Vegard Hellekleiv, Hellekleiv, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: LNG-rederier, hever, sikkerhetsnivået
NRK - 04 okt 22 kl. 08:33

Mowi hever kjøp etter forslag om grunnrenteskatt

Lakseoppdretteren Mowi hever kjøp av kapasitet for oppdrett av laksefisk. Tidligere har også Salmar og Lerøy Seafood også hevet sine kjøp. Mowi opplyser at de hever kjøpet av 914 tonn MTB, det vil si maksimalt tillatt biomasse, til 183 millioner kroner kjøpt til fast pris, melder E24 og Dagens Næringsliv.

E24 - 18 maj 22 kl. 09:21

Golar LNG bygger om skip, skal bli gassimportterminal på Sardinia

Golar LNG har inngått en kontrakt på 2,6 milliarder kroner med italienske Snam. Selskapet skal bygge om LNG-frakteskipet Golar Arctic til en mottaksterminal for flytende naturgass..

E24 - 01 jun 22 kl. 08:06

Kjøper gassterminal fra Golar LNG for 3,3 mrd. kroner

Italienske Snam har sikret seg en flytende mottaksterminal for flytende naturgass (LNG) fra Golar LNG for 3,3 milliarder kroner..

E24 - 02 jun 22 kl. 12:12

Nå er Equinors LNG-produksjon i gang på Melkøya

Nå er produksjonen av flytende naturgass (LNG) i gang igjen på Equinors LNG-anlegg på Melkøya. Anlegget ble i forrige uke startet opp igjen etter brannen i 2020..

E24 - 24 aug 22 kl. 08:24

Höegh LNG tapte 7,5 millioner dollar i andre kvartal

LNG-rederiet Höegh LNG gikk i minus i andre kvartal..

NRK - 10 okt 22 kl. 16:29

LNG-terminal for Finland og Estland plasseres i Finland

Den flytende terminalen for LNG-gass som Finland og Estland skal leie sammen, blir plassert permanent i den finske byen Ingå. Terminalen skal gjøre de to landene mindre avhengige av russisk gass. Mandag opplyste den estiske økonomi- og infrastrukturministeren Riina Sikkut til estiske ERR at den flytende LNG-terminalen plasseres i Ingå, til tross for at Estland og byen Paldiski ligger i forkant i havnearbeidet.

NRK - 15 nov 22 kl. 12:36

Tyskland åpner første anlegg for mottak av flytende gass

Tyskland åpnet tirsdag sitt første mottaksanlegg for flytende naturgass (LNG), opplyser myndighetene. Mottaket er et ledd i arbeidet med å gjøre Tyskland uavhengig av importert gass fra Russland. LNG leveres av skip til installasjoner offshore.

NRK - 25 aug 22 kl. 23:49

Drapsdømt politimann flyttet

Derek Chauvin, politimannen som ble dømt for å ha drept George Floyd under en pågripelse, er flyttet til et føderalt fengsel med lavere sikkerhetsnivå. Chauvin har hittil sittet i et høysikkerhetsfengsel i delstaten Minnesota og har ofte sittet på isolat. Nå skal ha fortsette å sone i Arizona, i et føderalt fengsel med lavere sikkerhetsnivå, der han kan sone med færre restriksjoner.

NRK - 03 aug 22 kl. 02:33

Skipsnæringen ber om klimapakke fra regjeringen

Norske rederier ligger langt etter skjemaet for å nå målet om en halvering av utslippene innen 2030. Havministeren lover et samarbeid for å komme i mål. Ifølge E24 skulle rederiene her i landet ha hatt 239 grønne skip i ordre for å være i rute med klimamålet.

NRK - 04 aug 22 kl. 04:21

Vil heve skatten for danske rederier

Flere danske politikere tar til orde for å heve skatten for rederier med kjempeoverskudd, skriver Danmarks Radio. Det danske gigantrederiet Mærsk har hatt enorme overskudd i flere år. I fjor var overskuddet i A.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Frp avslår Christian Eikelands anke

Landsstyret i Frp har i kveld behandlet og avslått ankesaken til tidligere fylkesleder i Agder Frp, Christian Eikeland. Han ble tidligere i høst fratatt sine organisatoriske verv etter at det ble klart at han hadde brukt i underkant av 50.000 kroner av partiets penger til privat bruk.

NRK - 1 time siden

Kvart milliard i minus for Hurtigruten

Hurtigruten fekk eit negativt resultat før skatt på 25,9 millionar euro, som svarar til rundt 268 millionar kroner, i tredje kvartal, melder Bergens Tidende. Selskapet hadde ei omsetning i tredje kvartal på 195 millionar euro, mot 49 millionar euro i same periode i fjor. Hurtigruten seier dei ser fram til 2023 fordi bestillingane no er i ferd med å strøyme inn, skriv avisa..

NRK - 1 time siden

Siktet for trusler etter å ha skutt med hagle

Politiet har siktet mannen som mandag kveld skal ha truet med våpen og avfyrt skudd i Froland i Agder. Mannen sitter i politiets varetekt inntil videre. Han ble avhørt tirsdag og er siktet for trusler med skytevåpen, skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 1 time siden

Opposisjonen misnøgde med budsjettet

Høgre er kritisk til fleire punkt i budsjettet som SV og regjeringspartia har blitt samde om tysdag. – Det er eit budsjett som tek Noreg i feil retning i skulepolitikken, helsepolitikken og næringspolitikken. Vi må passe oss for å ikkje føre ein politikk som gjer det vanskelegare å løyse dei utfordringane vi står overfor, skriv Høgre-nestleiar Henrik Asheim i ein e-post til NRK.

NRK - 1 time siden

WWF: Betre budsjett for klima og natur

WWF Verdens naturfond er godt nøgde med at SV blei samde med regjeringa om statsbudsjettet for neste år. Dei meiner forhandlingane har gjeve eit betre resultat for klima og natur: – Dette budsjettet kuttar meir utslepp enn regjeringa opphaveleg foreslo, og det reverserer nesten heile kuttet til skogvern, skriv generalsekretær Karoline Andaur i ein e-post til NRK..

NRK - 1 time siden

Skattesmell for boligverdi over 10 mill

Budsjettet legger opp til at «dyre» primærboliger skal bli verdsatt til 70 prosent av verdien som formue. Boliger over 10 millioner regnes som dyre, ifølge SV. Endringen betyr at alle som bor i slike boliger blir rikere på papiret når formuesskatten skal beregnes.

NRK - 1 time siden

Høgre: Budsjettet tek Noreg i feil retning

Høgre er kritisk til fleire punkt i budsjettet som SV og regjeringspartia har blitt samde om tysdag. – Det er eit budsjett som tek Noreg i feil retning i skulepolitikken, helsepolitikken og næringspolitikken. Vi må passe oss for å ikkje føre ein politikk som gjer det vanskelegare å løyse dei utfordringane vi står overfor, skriv Høgre-nestleiar Henrik Asheim i ein e-post til NRK..

NRK - 2 timer siden

Tyskland sender aggregat til Ukraina

Tyskland vil sende over 350 aggregat til Ukraina for å hjelpe straumlause ukrainarar gjennom kulda. Det opplyser ein talsmann for den tyske regjeringa til AFP. I tillegg vil Tyskland løyve 56 millionar euro til Ukraina som skal bli brukt til å reparere det øydelagde straumnettet i landet..

NRK - 2 timer siden

USA: Kina har truleg 1500 atomstridshovud innan 2035

Kina kjem til å ha 1500 atomstridshovud innan 2035 dersom landet held fram med å ruste opp i same tempo som no, meiner forsvarsdepartementet i USA. Talet kjem fram i Pentagons årlege rapport om Kinas militære som blei lagt fram tysdag, skriv Reuters. Kina meiner arsenalet deira er småtteri samanlikna med det USA og Russland har.

NRK - 2 timer siden

Kutter skattefradrag i BSU-ordningen

Satsen for skattefradrag i ordningen med boligsparing for unge (BSU) kuttes fra 20 til 10 prosent. Det innebærer at man får 10 prosent istedenfor 20 prosent igjen på skatten for pengene som settes inn. Svekkelsen av BSU-ordningen sparer staten for mer enn 600 millioner kroner i årlige utgifter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com