NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:08

NRK - 12 maj 23 kl. 10:26

Kystverket går vidare med Stad skipstunnel

I går blei det kjent at planane om Stad skipstunnel blir sett på vent fordi det blir ein del dyrare enn planlagt. Regjeringa har bede Kystverket om å gå ei runde for å sjå om tunnelen kan byggast til ein lågare kostnad. Kystverket skriv at dei går i gang med dette arbeidet. – Dette skal vi svare ut i forkant av arbeidet med statsbudsjettet for 2024, seier prosjektleiar for Stad skipstunnel i Kystverket, Terje Skjeppestad, i ei pressemelding. Han seier det ikkje stemmer at heile arbeidet med skipstunnelen er sett på vent.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stad, Kystverket, Skjeppestad, Stortinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kystverket, går, vidaremed Stad , skipstunnel
NRK - 11 maj 23 kl. 11:08

Skipstunnelen på Stad settes på vent

Kostnadsrammen på skipstunnelen på Stad i Møre og Romsdal er på om lag 2,8 milliarder kroner. Tunnelen settes på vent på grunn av økte kostnader. – Kostnadsanslagene for Stad skipstunnel har økt betydelig.

NRK - 23 jun 23 kl. 09:28

Moglege kostnadsreduksjonar for Stad Skipstunnel

Kystverket laga tidlegare i år ein oppdatert analyse, som estimerer at kostnadsramma for Stad skipstunnel har auka med 3 milliardar kroner. Regjeringa har bede om ei vurdering frå Kystverket om prosjektet kan gjennomførast til ein lågare kostnad. Nærings- og fiskeridepartementet har no motteke Kystverkets vurdering, og er i gang med å gå gjennom denne.

NRK - 11 maj 23 kl. 10:10

DN: Stad skipstunnel sett på pause

Den omstridde Stad skipstunnel blir ifølgje Dagens Næringsliv sett på pause. Den kring 1,7 kilometer lange tunnelen er omstridd, ikkje minst grunna prislappen på kring tre milliardar kroner. Tunnelen blir verdas første skipstunnel, og skulle etter planen opne i 2026..

NRK - 17 jan 23 kl. 11:33

Utset byggestart på Stad skipstunnel 

Byggestarten av Stad skipstunnel er utsett i eit halvt år. Kystverket hadde planlagt start i januar 2024, men har flytta det til sommaren same år. Det skriv Fri Fagbevegelse.

NRK - 04 mar 23 kl. 01:58

Ber NVE avklare etter oljelekkasjer

Kystverket ber NVE avklare ansvarsområde etter oljelekkasjer i vindparkene på Roan og Sørmarkfjellet i Trøndelag. Kystverket har ansvar for å følge opp alle oljesøl som skjer i Norge, også de som skjer på land, skriver EnergiWatch. Ifølge et brev avisen har fått innsyn i, ber Kystverket Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om avklaring rundt ansvarsområdet der vindmøller har hendelser med akutt forurensning.

NRK - 11 maj 23 kl. 10:10

Stad skipstunnel sett på pause

Verdas første skipstunnel blir sett på pause. Den kring 1,7 kilometer lange tunnelen er omstridd, ikkje minst på grunn av prislappen på nær tre milliardar kroner. Tunnelen skulle etter planen opne i 2026.

NRK - 19 jun 23 kl. 16:03

Kontrollkomiteen stoppar vidare undersøkingar av togtildeling på Austlandet

Prosessen for tildelinga av persontogtrafikken på Austlandet blir ikkje vidare undersøkt av kontrollkomiteen på Stortinget, opplyser Høgre. Kontrollkomiteen stilte 21. mars i år ei rekke spørsmål til samferdselsministeren om Vy-tildelinga.

NRK - 30 okt 23 kl. 11:40

Spank kvinne er framleis sakna i Rauma – politiet etterforskar vidare

Politiet held fram etterforskinga av kva som har skjedd med ei sakna spansk kvinne i Rauma. I oktober blei det sett i gang søk etter kvinna etter ønske frå spank politi. Den 75 år gamal kvinne frå Spania blei sist sett i juli då ho skulle gå ei populær rute over Romsdalseggen.

NRK - 30 okt 23 kl. 11:40

Spansk kvinne er framleis sakna i Rauma – politiet etterforskar vidare

Politiet held fram etterforskinga av kva som har skjedd med ei sakna spansk kvinne i Rauma. I oktober blei det sett i gang søk etter kvinna etter ønske frå spansk politi. Den 75 år gamal kvinne frå Spania blei sist sett i juli då ho skulle gå ei populær rute over Romsdalseggen.

NRK - 29 mar 23 kl. 14:04

Flere grunnstøtinger i 2022

Antall grunnstøtinger har økt de siste par årene, ifølge Kystverket. Det var 90 grunnstøtinger langs kysten i 2022, nesten 20 flere enn året før. Økningen i antall grunnstøtinger har likevel ikke ført til en økning i hendelser med akutt forurensing.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

USA ber Israel skjerme sivile

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier Israel må skjerme sivile om de skal vinne en bykrig mot Hamas. I en tale på Reagan-senteret i California lørdag sa Austin at han lærte mye om krigføring i byer da han kjempet mot IS i Irak. Han sa at IS, som Hamas, var en integrert del av byene de hadde kontroll på, og at den internasjonale koalisjonen mot IS anstrengte seg hardt for å verne sivile og opprette humanitære korridorer.

NRK - 15 minutter siden

En drept og en skadet i angrep i Paris

En person er drept og en annen skadd etter et angrep på forbipasserende sentralt i Paris. Det opplyser Frankrikes innenriksminister på X, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 2 timer siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 2 timer siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 3 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com