NRK > Nyheter

Wednesday, 01 December, 04:38

NRK - 30 maj 21 kl. 03:39

Kypros-valg preget av skandaler

Anklager om korrupsjon og bestikkelser preger valgkampen på Kypros. Øya holder søndag valg til ny nasjonalforsamling. Det er ventet at oppslutningen om de tradisjonelle partiene vil falle, og at valgdeltakelsen blir lav, melder Reuters. 10 politiske partier stiller til valg, og det er ikke ventet at noen av dem får et styringsdyktig flertall. Den sittende politiske ledelsen på øya er svekket av en skandale rundt en ordning med salg av gresk-kypriotiske pass til blant annet velstående skatteflyktninger..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kypros, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kypros-valg, pregetav , skandaler
NRK - 30 jul 21 kl. 15:50

Kypros starter vaksinering av barn

Fra neste uke vil Kypros tilby koronavaksine til barn i alderen 12 til 15 år, opplyser helseminister Michalis Hadjipantelas. 73 prosent av Kypros' befolkning over 16 år har fått minst én dose, men landet har de siste 14 dagene registrert 1.407 smittede og 3,8 koronadøde per 100.

Aftenposten - 26 mar 21 kl. 07:00

«Jeg er lite imponert over hva Oslo har fått til». Den blir ikke det siste vi har sett av spinndoktor-skandaler.

Den blir ikke det siste vi har sett av spinndoktor-skandaler.

E24 - 26 apr 21 kl. 08:15

Oljefondet stemmer mot gjenvalg i Credit Suisse etter skandaler

Oljefondet vil stemme mot gjenvalget av risikosjefen og en rekke andre medlemmer i Credit Suisse-styret etter to skandaler som kostet storbanken flere milliarder..

Klartale - 10 okt 21 kl. 06:00

Sier valget i Somalia blir utsatt nok en gang

Somalia skulle ha holdt valg i 2020. Folk skulle velge både president og en ny nasjonal-forsamling. Men de må vente på å få stemme.

NRK - 07 okt 21 kl. 01:24

Perus statsminister går av

Perus statsminister Guido Bellido går av etter to måneder, kunngjorde president Pedro Castillo. – I dag informerer jeg landet om at vi har tatt imot oppsigelsen til statsminister Guido Bellido, som vi takker for jobben han har gjort, sa Castillo i en uttalelse på statlig fjernsyn. I tråd med peruansk lov må hele regjeringen gå av når statsministeren går av.

NRK - 28 maj 21 kl. 13:38

Kyprioter går til valg

Ultranasjonalister kan dra nytte av misnøye på Kypros når landet går til valg søndag. Velgerne er sinte etter korrupsjonsskandalen rundt salg av «gylne pass». Det er ventet at konservative DISY igjen blir største parti, men at de fortsatt ikke får flertall.

NRK - 24 mar 21 kl. 18:29

Nordmann skal lede FN på Kypros

Den norske generalen Ingrid Gjerde skal lede FNs fredsbevarende styrke på Kypros. FNs generalsekretær António Guterres kom med kunngjøringen onsdag, skriver NTB. Gjerde etterfølger Cheryl Pearce fra Australia, som har hatt vervet i to år..

VG - 24 mar 21 kl. 18:48

Norsk general blir FN-styrkesjef på Kypros

Den norske generalmajoren Ingrid Gjerde er utnevnt til ny sjef for FNs fredsbevarende styrke på Kypros. Nå gjør FN-sjefen Antonio Guterres et nytt forsøk på å bringe grekere og tyrkere sammen i den frosne konflikten..

NRK - 28 apr 21 kl. 16:23

Truer med å avbryte Kypros-samtaler

Avstanden mellom partene i de FN-ledede Kypros-samtalene er så stor at FN-sjef António Guterres truer med å trekke tilbake mandatet etter bare to dager. Guterres satte tirsdag i gang forsøket på å mekle mellom den greskkypriotiske og den tyrkisk-kypriotiske regjeringen..

NRK - 10 maj 21 kl. 10:35

Kypros åpner for vaksinerte

Fullvaksinerte fra flere land både i og utenfor EU kan nå besøke Kypros uten testing og karantene. Norge er et av landene det åpnes for..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt