NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 12:04

NRK - 26 sep 22 kl. 00:37

Kvinne mistet livet i stormen «Fiona» i Canada

En 73 år gammel kvinne døde i stormen «Fiona» som rammet byen Port aux Basques i Canada i helgen. Kvinnen ble sist sett i hjemmet sitt før en bølge traff huset og rev bort en del av kjelleren, opplyste politiet. Uværet førte til store ødeleggelser flere steder. Noen mistet hjemmene sine, strømnettet, og deler av vegnettet ble ødelagt. – Det vil ta flere måneder å gjenopprette kritisk infrastruktur etter den kraftige stormen, sa en tjenestemann søndag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Port, Basques, Canada

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kvinne, mistet, liveti , stormen, Fionai , Canada
NRK - 10 nov 22 kl. 01:40

Kraftig uvær treffer Bahamas og Florida

På øygruppen Bahamas har hundrevis av mennesker tatt seg til tilfluktssentre etter at stormen Nicole traff land på øya Great Abaco onsdag. Stormen truer med å utvikle seg til en orkan før den treffer Florida, som ligger norøst for Bahamas. Stormen har allerede ført til høyere sjø langs østkysten av Florida der veier er blitt oversvømmet.

Klartale - 29 sep 22 kl. 08:47

To millioner er uten strøm etter orkan

Natt til onsdag traff en orkan delstaten Florida i USA. Orkanen blir kalt «Ian». I byen Port Charlotte fikk de oppleve uværet.

Klartale - 31 okt 22 kl. 08:46

Nesten 100 døde etter storm

Fredag traff stormen Nalgae Filippinene. Det er den kraftigste tropiske stormen de har hatt, ifølge de som styrer landet. 98 personer døde.

NRK - 03 nov 22 kl. 08:29

150 dødsfall etter stormen på Filippinene

Dødstallene etter stormen Nalgae på Filippinene har rundet 150. Over to millioner mennesker er rammet av flom og jordskred. 63 av dødsfallene skjedde i Bangsamoro-regionen på Mindanao-øya sør i landet.

NRK - 08 nov 22 kl. 17:46

Nicole på vei mot USAs sørkyst

Den tropiske stormen Nicole har styrket seg og nærmer seg Bahamas og Florida. Stormen kommer inn fra Atlanterhavskysten, ifølge meteorologer. Ifølge USAs nasjonale orkansenter har stormen skiftet retning og vil bevege seg lenger nordover i løpet av natten.

NRK - 11 nov 22 kl. 01:07

Fire døde i stormen «Nicole» i Florida

Minst fire mennesker har mistet livet da den tropiske stormen «Nicole» torsdag traff østkysten av Florida. Stormen fortsetter nordover gjennom Georgia og til Sør- og Nord-Carolina fredag. Uværet har ført til oversvømmelser, jordskred, strømbrudd og stormflo.

NRK - 01 nov 22 kl. 06:12

Over 2 millioner rammet av stormen på Filippinene

Flom og jordskred har tatt livet av 110 personer etter stormen Nalgae på Filippinene, og mer enn 2,4 millioner personer er rammet, sier myndighetene i landet. 33 personer er fremdeles savnet, mens over 100 personer er skadd, opplyser landets katastrofemyndigheter tirsdag. Over halvparten av de omkomne var fra den sørlige provinsen Maguindanao, hvor mer enn 100 hus ble feid bort av flommen eller begravd i jordskred som følge av uværet.

NRK - 18 aug 22 kl. 16:15

Storm utenfor Italia har krevd fleire liv

To personar har mista livet i Toscana i Italia som følge av ein kraftig storm som hjerar i området. Ei kvinne og ein mann mista livet i kystbyen Carrara i Toscana etter å ha fått tre over seg. Fem personar har også omkome i Korsika som følge av stormen som nå har nådd Italia.

NRK - 25 aug 22 kl. 08:48

Tropisk storm har truffet Hongkong – skoler og flyplass stenges

En person er skadd og over 140 mennesker har blitt evakuert etter at den tropiske stormen Ma-on traff Hongkong natt til torsdag. Stormen har gjort at skoler er stengt, og folk rådes til å holde seg unna strandlinjen i byen med en befolkning på 7,4 millioner. I Guangdong-provinsen, omtrent 200 kilometer sørvest for Hongkong, har flere byer innstilt høyhastighetstog- og fergetjenester og evakuerte arbeidere på offshoreprosjekter som følge av Ma-on.

NRK - 29 okt 22 kl. 08:52

Minst 45 døde i storm på Filippinene

Minst 45 mennesker er døde etter at den kraftige tropiske stormen Nalgae traff øya Luzon på Filippinene lørdag morgen. Stormen utløste oversvømmelser og jordskred først og fremst på Luzon etter at regnvær i forkant av stormen førte til flom på Mindanao lenger sør allerede torsdag. Innen lørdag morgen var det registrert 45 døde, mens 15 personer er savnet og 31 er skadd, sier sjefen for Filippinenes sivilforsvar, Rafaelito Alejandro.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Innstilt som ny styreleder i FFB

Tidligere næringsminister og helseminister for Høyre, Ansgar Gabrielsen, er etter det NRK kjenner til innstilt som styreleder i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Gabrielsen har sagt ja til å være «arbeidende styreleder» frem til våren, ifølge innstillingen fra valgkomiteen. I forrige uke trakk styreleder Lisbeth Andersen og resten av styret seg.

NRK - 5 minutter siden

Revolusjonsgarden i Iran: Vil ikke vise nåde

Revolusjonsgarden i Iran sier mandag at sikkerhetsstyrkene ikke vil vise nåde mot det de kaller «opprørere, kjeltringer og terrorister». Det melder nyhetsbyrået Reuters. Siden midten av september har landet opplevd store demonstrasjoner mot regimet.

NRK - 15 minutter siden

Fremstilles for varetektsfengsling

Mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter voldshendelsen på Langenes i Søgne, blir fremstilt for varetektsfengsling på tirsdag. Det opplyser politiet i en pressemelding. – Det er startet innledende avhør av siktede som vi håper å få sluttført i løpet av dagen, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Morten Formo..

NRK - 15 minutter siden

Kreml: Olje-pristak vil ikke påvirke offensiv i Ukraina

Et pristak på russisk olje på 60 dollar fatet er avtalt mellom EU, G7-landene og Australia. Formålet er å begrense Russlands evne til å finansiere krigen i Ukraina, og avtalen trer i kraft i dag. Fra Kreml hevdes det at det nye pristaket ikke vil påvirke deres offensiv i Ukraina.

NRK - 30 minutter siden

Like mykje seinfølger etter omikronsmitte

Ny forsking viser at dei som har vore smita av omikronvarianten av koronaviruset like ofte melder om seinfølger som dei som har hatt deltaviruset. Forskarar frå blant anna FHI har følgt 1,3 millionar nordmenn i 126 dagar etter at dei testa seg for viruset, og studert kontakten med allmennlegen for typiske seinfølger som utmatting, hoste, muskel- og skjelettsmerter og hjartebank..

NRK - 45 minutter siden

BT: Ap i Bergen vurderer budsjettsamarbeid med Høyre

Byrådspartiene Ap og Venstre har hatt samtaler med Høyre og KrF og Senterpartiet om et mulig budsjettsamarbeid. Forhandlingsleder Geir Steinar Dale (Ap) beskriver samtalene overfor BT som sonderinger for å se om det kan være mulig å samarbeide om bybudsjettet. I forrige uke forhandlet byrådet sammen med SV, MDG og Rødt, men disse forhandlingene brøt sammen..

NRK - 1 time siden

Over 2500 døde seler skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til massedøden. Antall sel av denne arten har falt med rundt 90 prosent i løpet av det siste århundret.

NRK - 45 minutter siden

Ny avtale skal sikre sivilt styre i Sudan

I Sudan har politiske partier kommet til enighet om en rammeavtale som sørger for en to-årig sivil-ledet overgang mot valg, melder Reuters. Sudan har vært preget av store protester etter at militære kuppmakere tok makten i landet i oktober 2021..

NRK - 45 minutter siden

Møbelkjede må betale 275.000 kroner i gebyr

Møbel- og interiørkjeda Home and Cottage har fått ei bot på 275.000 kroner for brot på regelverket som skal hindre ulovleg handel med tømmer og treprodukt. Det skjer etter fleire tilsyn og brot på regelverket, skriv Miljødirektoratet i ei pressemelding.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com