NRK > Nyheter

Monday, 25 October, 13:29

NRK - 21 sep 21 kl. 08:49

Kuppforsøk slått ned i Sudan

Ein talsperson for regjeringa i Sudan seier dei har slått ned eit kuppforsøk, melder Reuters. Kuppmakarane skal blant anna ha forsøkt å ta kontroll over den statlege radioen. Talspersonen seier regjeringa har kontroll på situasjonen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sudan, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kuppforsøk, slått, nedi , Sudan
Aftenposten - 15 jul 21 kl. 05:54

– Kuppforsøket var en gavepakke til Erdogan

Torsdag 15. juli er det fem år siden kuppforsøket som rystet Tyrkia. Mens kuppforsøket pågikk, ble nasjonalforsamlingen….

NRK - 21 sep 21 kl. 13:39

Knyt kuppforsøk til ekspresident

Myndigheitene i Sudan seier det var tilhengarar av den tidlegare presidenten og diktatoren Omar al-Bashir som stod bak kuppforsøket i landet. – Vi har arrestert leiarane for det mislykka komplottet, som involverte militære offiserar og sivile som tilhøyrar det avsette regimet, seier minister Hamza Baloul ifølge Reuters. Al-Bashir blei avsett som president i 2019 etter fleire månadar med opprør og demonstrasjonar mot han.

VG - 45 minutter siden

Marsjerer mot kuppforsøket i Sudan

Militæret i Sudan nekter å holde en avtale om maktdeling. Nå er statsministeren i stedet tatt til fange, og kaos råder. – Dette er ikke over, tror norsk ekspert..

NRK - 11 jul 21 kl. 03:46

Fire drept i eksplosjon i Sudan

Minst fire mennesker ble drept i en eksplosjon på en sportsklubb i Port Sudan, en havneby ved Rødehavet. Det er uklart hva som har skjedd, melder AFP, men sier et også skal være snakk om et væpnet angrep. I tillegg til de drepte, er tre personer skutt eller knivstukket, opplyser helsepersonell.

NRK - 07 aug 21 kl. 14:42

Kamphandlinger i Sør-Sudan

Flere er drept etter kamphandlinger mellom fløyene i visepresident Riek Machars SPLA-parti i Sør-Sudan. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Kamphandlingene brøt ut denne uken etter at Machars rivaler erklærte at de har avsatt ham som partileder.

NRK - 11 aug 21 kl. 13:43

Sudan skal utlevere Bashir til ICC

Sudan skal utlevere den mangeårige diktatoren Omar al-Bashir til Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC), sier utenriksminister Mariam al-Mahdi onsdag. Bashir styrte Sudan med jernhånd i tre tiår inntil han ble styrtet i 2019. Han kan tiltales for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten under konflikten i Darfur, skriver NTB..

NRK - 01 okt 21 kl. 08:34

Demonstrerer for nytt styre i Sudan

Torsdag demonstrerte tusenvis i Sudan med krav om en ny sivil overgangsregjering. De anklager de militære lederne for å forsinke den demokratiske prosessen. Landets mangeårige leder Omar al-Bashir ble i april 2019 styrtet etter fire måneder med protester og demonstrasjoner.

NRK - 1 time siden

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

NRK - 05 sep 21 kl. 15:50

Melding om kuppforsøk i Guinea

Det brøt ut heftig skyting i nærheten av presidentpalasset i Guineas hovedstad Conakry søndag, og det er motstridende meldinger om at presidenten er avsatt. Videoer i sosiale medier viser angivelig president Alpha Condé bli pågrepet av spesialsoldater fra hæren, og en gruppe soldater hevdet at han presidenten var avsatt og regjeringen oppløst. Kort tid etter meldte myndighetene at kuppforsøket fra spesialsoldatene var avverget.

NRK - 07 aug 21 kl. 17:10

Minst 30 drept i Sør-Sudan

Minst 30 personer er drept i sammenstøt mellom ulike fraksjoner av partiet til Sør-Sudans visepresident Riek Machar, ifølge en talsperson, skriver NTB. Den allerede svært anspente situasjonen i landet har eskalert etter at partiet SPLM/A-IO tidligere denne uken kunngjorde at visepresidenten hadde fått sparken. Machars allierte kaller det et feilslått kuppforsøk..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Anker til høyesterett

23-åringen som i Agder lagmannsrett ble dømt til to og et halvt års fengsel for bildrap på en 28 år gammel kvinne på Snartemo i Hægebostad, anker dommen til høyesterett. Mannens forsvarer, Berit Therese Knudsen, sier til Lister24 at de mener dommen i lagmannsretten ikke er godt nok begrunnet og ønsker Høyesteretts vurdering. Anken er allerede sendt til ankeutvalget..

NRK - nu

Flere siktet etter knivstikking

Ytterligere to personer siktet etter knivstikking på Møllenberg i Trondheim lørdag, melder NTB..

NRK - 15 minutter siden

125 koronasmittede på sykehus

Mandag var 125 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på fire pasienter fra fredag. 14 av pasientene får respiratorbehandling, og 28 ligger på intensivavdeling.

NRK - 1 time siden

Erklærer unntakstilstand i Sudan

Sudans øverste general, Abdel Fattah al-Burhan, har oppløst overgangsregjeringen og erklært unntakstilstand i Sudan. Uttalelsen kom i en TV-sendt tale mandag ettermiddag, timer etter at militæret pågrep landets statsminister og satte ham i husarrest. Generalen sier han snart vil etablere en «kompetent» regjering..

NRK - 1 time siden

Drop-in for influensavaksine

Mange apotek har nå satt i gang drop-in-tilbud for årets influensavaksine. – Sjekk med ditt faste apotek først for bestilling av time, og mange apotek har tilbud om å kjøpe og få satt influensavaksinen på stedet. Dosen koster mellom to og fire hundre kroner, opplyser kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen til NRK.

NRK - 1 time siden

Skyter mot demonstranter

Soldater har skutt mot demonstranter i Sudans hovedstad Khartoum som protesterer mot et angivelig militærkupp. Det melder Sudans informasjonsdepartement..

NRK - 1 time siden

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

NRK - 2 timer siden

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

NRK - 2 timer siden

Klimagassrekord i atmosfæren

Konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren nådde et rekordnivå i 2020, og økte mer i fjor enn gjennomsnittet det forrige tiåret, ifølge en rapport fra Verdens meteorologiske organisasjon. Utslippene gikk ned med 5,6 i fjor som følge av mindre økonomisk aktivitet på grunn av koronapandemien, men det hadde ingen merkbar effekt på konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren. Det hadde heller ingen merkbar effekt på hvor raskt konsentrasjonen av drivhusgasser øker..

NRK - 2 timer siden

Tre personer fra Askøy savnet

Alle de tre som er savnet i Tokagjelet på Kvamskogen er fra Askøy. Askøy kommune satte krisestab søndag kveld og har opprettet et pårørendesenter i Møllesalen i Strusshamn. – Våre varmeste tanker går nå først og fremst til de pårørende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt