NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:44

NRK - 22 sep 22 kl. 16:17

Kunnskapsministeren vil ha digital strategi for skolene

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) frykter at digitaliseringen av norske skoler har gått for fort og uten nok kunnskap. Hun frykter utviklingen med digital skole kan gi uante konsekvenser og ønsker å utarbeide en ny strategi for bruk av digitale verktøy i både skoler og barnehager. – Digitaliseringen av skoler har skjedd uten nok kunnskap. Det bekymrer meg, sier hun til Kommunal Rapport. – Digitalisering av skolene er kanskje den største endringen i norsk skole de siste årene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tonje Brenna, Kommunal Rapport, KS, Kunnskapsdepartementet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kunnskapsministeren, vilha , digital, strategi, for, skolene
NRK - 10 maj 22 kl. 17:24

WHO: Kinas korona-strategi er ikke bærekraftig

Kinas såkalte null covid-strategi for å bekjempe pandemien er ikke bærekraftig, mener Verdens helseorganisasjon (WHO). – Når vi snakker om en null covid-strategi, tenker vi ikke at det er bærekraftig, gitt virusets oppførsel nå og hva vi venter i framtida, sier WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus. Kina har i over to år opprettholdt en strategi der målet er ingen koronasmitte.

NRK - 25 jun 22 kl. 16:22

Inviterer til digital Pride-feiring på Minecraft

Skogliv inviterer hele Norge til digital Pride-feiring i dataspillet Minecraft, opplyser Tarjei Mo Batalden i en pressemelding. – Etter nattens grusomme handlinger ønsker vi å la alle feire pride over hele landet, i tråd med Oslo Pride og politiets anbefalinger. Derfor åpner vi søndag for digital feiring i Minecraft-versjonen av Oslo, pyntet til pridefest.

Nyhetspressen - 02 nov 22 kl. 15:19

Hvilke bransjer utviklet seg best i den digitale tidsalderen?

En hybrid hverdag har blitt normalen for mange av oss og en rekke industrier har etterhvert tilpasset seg den nye digitale hverdagen vår. Imidlertid er det noen som har gjort det langt bedre enn andre og vi skal derfor se nærmere på hvilke bransjer som har gjort det best i denne artikkelen. Målet er på ingen måte å henge ut andre, men heller å vise hvordan man kan ta en tradisjonell bransje inn i den digitale tidsalderen.

NRK - 14 jan 23 kl. 00:50

Oslo SV ber partiet snu i Nato-spørsmålet

I Oslo SV er det et tydelig flertall for ikke å melde Norge ut av Nato. Lokalpartiet ber moderpartiet snu i saken. Ifølge Aftenposten er budskapet fra torsdagens representantskapsmøte i Oslo SV klart.

NRK - 24 maj 22 kl. 08:52

En av tre så digital konsert i fjor

Bruken av fysiske kulturtilbud falt i fjor, som i stor grad var preget av pandemi. Samtidig så over en av tre nordmenn en digital konsert Det framgår i SSBs tall om nordmenns kulturbruk i fjor, Norsk kulturbarometer 2021. I undersøkelsen svarte 35 prosent at de hadde sett en digital konsert i løpet av året, mens 23 prosent hadde vært på en fysisk konsert.

NRK - 02 feb 23 kl. 13:04

Justisdepartementet får kritikk for arbeid med digital sikkerhet

Justis- og beredskapsdepartementet har ikke ivaretatt sitt ansvar for å bidra til tilstrekkelig framdrift i arbeidet rundt digital sikkerhet, fastslår Riksrevisjonen. – Justis- og beredskapsdepartementet ivaretar ikke ansvaret de har for digital sikkerhet i sivil sektor godt nok. Dette kan få alvorlige konsekvenser for kritiske samfunnsfunksjoner og nasjonale sikkerhetsinteresser, skriver Riksrevisjonen i en rapport som ble lagt fram torsdag.

NRK - 23 jul 22 kl. 11:12

Orbán mener EU trenger ny strategi i Ukraina

Ungarns statsminister Viktor Orbán mener EU trenger en ny strategi for krigen i Ukraina, melder Reuters. Orbán sier det er nødvendig, da sanksjonene ikke stanser Russland. En ny strategi bør ta sikte på fredssamtaler, mener statsministeren..

NRK - 17 jan 23 kl. 10:34

Krever svar om stenging av Bråtejordet skole

Fremskrittspartiet krever nå svar fra kunnskapsminister Tonje Brenna etter at Bråtejordet skole i Lillestrøm måtte holde stengt to dager forrige uke. Det skriver Romerikes Blad. Himanshu Gulati (Frp) vil ha svar fra kunnskapsministeren i Stortingets spørretime onsdag.

NRK - 23 jul 22 kl. 21:01

Romania: Orban med krass kritikk av EU

Ungarns statsminister Viktor Orban hevder EU prøver å påtvinge sine verdier, og slo hardt ut mot alliansens Ukraina-strategi under et forum i Romania lørdag. – Den vestlige sivilisasjonens styrke, prestisje og handlingsevne er ved å synke, sa Orban i en tale på et forum i feriebyen Baile Tusnad i Romania lørdag. Den høyreorienterte og russiskvennlige politikeren fortsatte med å beskrive seg selv som en forsvarer av Ungarns kulturelle og politiske identitet, som han mener han må «redde» fra byråkrater i Brussel.

NRK - 05 jul 22 kl. 13:54

EU-parlamentet godkjenner viktige teknologilover

EU-parlamentet ratifiserte tirsdag flere lover som i større grad vil regulerere store teknologiselskap og stanse ulovlig innhold på internett. Beslutningen er ansett som en milepæl i EUs kamp for å stramme inn lovverket for innhold på internett. EU-parlamentet godkjente de endelige versjonene av «Digital Markets Act», fokusert på å få slutt på monopolistisk praksis fra teknologigiganter, og «Digital Services Act», som skjerper granskningen og konsekvensene for plattformer når de er vert for forbudt innhold.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Advokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 15 minutter siden

15 personer ble skadd etter skipsvelt i Skottland

15 personer ble skadd og fraktet til sykehus etter at et skip veltet mens det lå i tørrdokk i en havn i Skottland onsdag morgen, melder Reuters. Ifølge BBC er det et forskningsfartøy. Fem ambulanser, et redningshelikopter og redningsmannskap rykket ut til dokken som ligger i Leith utenfor Edinburgh.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 1 time siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 1 time siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com