VG > Debatt

Torsdag, 05 August, 12:34

VG - 12 juni 21 kl. 08:34

Kunnskapen må deles for å redde verden

Monopolisering av kunnskap vil ikke få oss ut av corona-pandemien. Norge bør gjøre det rette og dele kunnskapen..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kunnskapen, deles, forå , redde, verden
NRK - 04 juli 21 kl. 12:54

Elkjøp: Trekker løfte om bonuser

– Mer enn 300 millioner kroner deles ut i bonus til medarbeiderne i hele Norden, sa konsernsjef Erik G. Sønsterud onsdag. Men ingen nye bonuser skal deles ut.

NRK - 03 juni 21 kl. 02:11

Vedum lover å redde AFP

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum gjør det klart at han støtter Ap-leder Jonas Gahr Støres løfte om å redde AFP-ordningen, melder VG. – Vi kommer til å støtte opp under initiativet Støre har tatt for å bidra til å redde AFP-ordningen. Vi ønsker å styrke ordningen og vil at den skal omfatte flere, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til VG..

NRK - 25 mars 21 kl. 07:52

Forskning på nettovergrep mot barn

Tre nye forskningsprosjekter får 8,5 millioner kroner av regjeringen for å øke kunnskapen om seksuelle overgrep mot barn og unge på nett. Det er særlig behov for ny kunnskap om barn og unge som begår overgrep mot andre unge, ifølge regjeringen..

VG - 12 mai 21 kl. 14:11

Den viktige, men kompliserte rasismeparagrafen

I stedet for flere diskusjoner om å fjerne straffeloven § 185, er det på tide at kreftene settes inn på å øke kunnskapen om paragrafen og dens grenser for straffbare hatefulle ytringer..

VG - 03 juni 21 kl. 13:29

NRK-Olset vil ta rotta på Støre i EM-konkurranse: – Jeg går «all in»

Carina Olset (39) er tilbake fra mammaperm og stiller grundig forberedt som programleder for NRKs EM-sendinger. Den kunnskapen skal hun bruke til å knuse konkurrentene i VGs EM-profeten..

NRK - 18 juni 21 kl. 05:28

Flere overlever føflekkreft

Pasienter med føflekkreft kan rapportere til Kreftregisteret om hvordan de opplever egen livskvalitet og behandlingen de får. Føflekkreft er blant kreftformene som øker aller mest her til lands, økningen er særlig stor blant menn. Når flere overlever denne krefttypen, er kunnskapen om hvordan de har det, viktige, sier direktør Giske Ursin i Kreftregisteret..

Aftenposten - 01 juli 21 kl. 20:00

Det er altfor enkelt for politikere å ignorere grundige utredninger

Forskere og andre utredere må bedre forstå hvordan kunnskapen skal brukes..

NRK - 19 juli 21 kl. 18:38

Slår tilbake etter kritikk

Regjeringen i Tyskland slår tilbake kritikken om at flommen som har tatt livet av over 160 personer, burde vært varslet bedre. Regjeringen har fått kritikk fra flere hold i landet om at varslingssystemet før flommen var for dårlig. Miljøpartiet i landet, som er et opposisjonsparti, har blant annet sagt at katastrofen viser at Tyskland må forberede seg bedre på ekstremvær.

Dagbladet - 01 aug. 21 kl. 20:12

- Tar for mange sjanser

Markant økning i ulykker i fjellet de siste åra. Erfarne fjellfolk mener årsaken kan være at flere ikke har den nødvendige kunnskapen og erfaringen..

VG - 08 april 21 kl. 18:24

Skole på Våler totalskadet i brann - jobber med å redde gymsal

Kirkebygda skole i Våler kommune er trolig totalskadet etter en kraftig brann. Brannvesenet jobber nå med å redde gymsalen og den eldre delen av bygget..

Fler nyheter fra VG

VG - 18 timer siden

Supertreneren bak OL-gullet

Karstens Warholms eventyrlige OL-gull og verdensrekord på 400 meter hekk i Tokyo hadde ikke vært mulig uten treneren Leif Olav Alnes..

VG - 19 timer siden

Urkraftens drømmedag: Kan ha reddet Norge

TOKYO (VG) En sensasjon i sleggekast er trolig akkurat det troppen trengte for at det ambisiøse medaljemålet skal nås. Sportslig sett er OL i ferd med å kunne bli en stor norsk suksess..

VG - 23 timer siden

Vis meg hvem dine venner er…

Reaksjonene fra Gustav Witzøe på at de rikeste må betale noe mer i skatt, viser hvor mye de rikeste har tjent på å ha Høyre i regjering..

VG - Igår: 13:36

Svinaktig underlig kommentar fra VG

I kommentaren «Svinaktig dårlig dyrevelferd», har VG tatt argumentene til forskerne Javier Cianco, Cecilia G. Salinas og Rune Flikke for god fisk og stiller seg bak at Norge bør forby lakseoppdrett slik Argentina nylig gjorde.  Da velger VG å se bort fra at forbud neppe vil hjelpe klima, miljø, lokalsamfunn i land som driver havbruk eller matbehovet til verdens befolkning..

VG - 01 aug. 21 kl. 15:56

Ikke lov å le

Det første vi bør gjøre når noen viser sin sårbarhet, er å lytte. I Ramm-saken har vi fått en gyllen mulighet til akkurat det..

VG - 01 aug. 21 kl. 10:20

Fra høylytt hat til stilltiende enighet

I begynnelsen forsøkte de å ignorere oss. Når det ikke virket, prøvde de å latterliggjøre oss. Men når heller ikke det hadde effekt, angrep de oss.

VG - 01 aug. 21 kl. 07:46

Episk milliardsprekk

Oslos reservevannforsyning har gått på en ny kostnadssprekk, melder NRK. Nå blir også det såkalte stamnettprosjektet dyrere enn antatt..

VG - 30 juli 21 kl. 11:11

Norge må rustes mot værkatastrofer

Ekstremvær og flom har gjort tusenvis husløse og de offisielle dødstallene stiger raskt i Mellom-Europa, og varsler om hva vi har i vente- også i Norge. Klimaendringer krever at vi forbereder og tilpasser oss bedre værendringene..

VG - 30 juli 21 kl. 09:51

Høyteknologisk gruveprosjekt med miljøfokus

Gjennom flere artikler i VG i sommer har vi kunnet lese om demonstranter fra blant annet Natur og Ungdom som ønsker å hindre oppstart av den planlagte gruvedriften i Repparfjorden. Har demonstrantene egentlig skjønt hva de protesterer mot?.

VG - 28 juli 21 kl. 15:31

Når man løper vekk fra sin mor

Gående hjemover fra barneskolen med vennene mine så jeg moren min litt lenger framme. Hun bar på to store poser mat fra Spar-butikken, det så tungt ut. Istedenfor for å gå fram og hjelpe henne, gikk jeg ekstra sakte, for at hun ikke skulle se meg.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt