NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:41

NRK - 20 sep 23 kl. 09:13

Kronprins Haakon nominert til Plantepris for å ha kuttet kjøtt

Planteprisen hedrer produkter, initiativ, selskaper og personer som driver den plantebaserte veksten i Norge, og i år er Kronprins Haakon nominert til Årets person for å ha droppet kjøtt fra kostholdet. Kategorien Årets person er en pris av Plantevekst som man får for å være et bærekraftig forbilde for det norske folk. – Nordmenn bør spise mindre kjøtt og mer plantebasert, for egen helse, klima, miljø og dyrevelferd. I en tid hvor noen av landets mektigste politikere uttaler at en middag uten kjøtt ikke er en middag, er det viktig med profilerte personer som viser det motsatte og som tar et bevisst valg om å kutte kjøtt fra kostholdet. Dette melder Plantevekst i en pressemelding..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Kronprins Haakon, Årets, Plantevekst, Haakon, Plantepris

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kronprins, Haakon, nominert, til, Plantepris, forå ha , kuttet, kjøtt
Klartale - 04 nov 23 kl. 06:00

– Vi mistet kontrollen

Boken forteller mye om hvordan forholdet mellom kronprinsen og kronprinsesse Mette-Marit. Det ble mye styr da de ble kjærester. Kronprinsessen var alenemor før de to ble sammen.

Klartale - 19 aug 23 kl. 06:00

Kronprinsesse Mette-Marit blir 50 år

– Når du blir 50, skjønner du faktisk at livet ikke er uendelig. Det sier kronprins Mette-Marit til magasinet D2.– Men det er noe veldig godt med denne alderen også.

NRK - 06 sep 23 kl. 19:23

Reiten, Ødegaard og Haaland nominert til Gullballen: – Helt vanvittig

Martin Ødegaard og Guro Reiten er for første gang nominert til Gullballen (Ballon d'Or). Erling Braut Haaland er også nominert, noe som er tredje gang for stjernespissen. Totalt 30 menn og 30 kvinner ble nominert.

Klartale - 23 okt 23 kl. 08:44

Kong Harald har fått korona

– Hans Majestet Kongen har fått korona og er sykmeldt fram til han har null symptomer. Kongen har symptomer på forkjølelse og holder seg hjemme. Det skriver kongehuset på sine hjemmesider.

Klartale - 25 aug 23 kl. 11:00

Klart for kronprinsparets feiring

Kronprinsparet skal feire begges bursdager sammen. Det er ventet 380 inviterte fra hele landet. Det opplyser Guri Varpe til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 20 jul 23 kl. 18:13

Kronprins Haakon takker for alle gratulasjoner

I sosiale medier takker kronprins Haakon for alle hyggelige hilsener i anledning 50-årsdagen. Det er i et innlegg på Instagram-kontoen til Kongehuset at kronprinsen takker for gratulasjonene i anledning fødselsdagen. – Kronprins Haakon og familien takker for hyggelige hilsener fra fjern og nær på 50-årsdagen, står det i innlegget.

NRK - 12 aug 23 kl. 12:06

Kronprins Haakon: – Voldsomme krefter som er i sving

Kronprins Haakon fikk i formiddag se hvordan flommen herjer ved Hønefoss bru. – Det gjør inntrykk å se vannmassene her på Hønefoss. Det er voldsomme krefter som er i sving.

NRK - 20 sep 23 kl. 09:13

Kronprins Haakon nominert til Plantepris for å ha trappet ned på kjøttforbruket sitt

Planteprisen hedrer produkter, initiativ, selskaper og personer som driver den plantebaserte veksten i Norge, og i år er Kronprins Haakon nominert til Årets person for å ha droppet kjøtt fra kostholdet. Kategorien Årets person er en pris av Plantevekst som man får for å være et bærekraftig forbilde for det norske folk. – Nordmenn bør spise mindre kjøtt og mer plantebasert, for egen helse, klima, miljø og dyrevelferd.

Klartale - 15 jun 23 kl. 16:00

Skuespillere kjemper om disse prisene

Amandaprisen blir delt ut til norske filmer og skuespillere hvert år. «Ellos eatnu – La elva leve» har fått flest nominasjoner i år.Kristine Kujath Thorp er nominert til beste kvinnelige skuespiller.

NRK - 12 jul 23 kl. 19:36

Norsk produksjonsselskap nominert til to Emmy-priser

Det norske produksjonsselskapet Storm Studios er nominert til to priser i årets Emmy-utdeling. Selskapet har laget visuelle effekter til to av seriene som er nominerte for sitt arbeid med visuelle effekter, skriver TV 2. Espen Nordahl er nominert i kategorien «Beste visuelle effekter i en sesong eller film» for sitt arbeid med HBO-serien «The Last of us».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Iran: To i den iranske Revolusjonsgarden er drept av israelske angrep

Statlig media i Iran melder at to soldater i den iranske Revolusjonsgarden er drept etter et israelsk angrep i Syria. Det skriver flere nyhetsbyråer. Israel har startet hundrevis av luftangrep mot sin nordlige nabo siden Syrias borgerkrig startet i 2011.

NRK - 45 minutter siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 1 time siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 2 timer siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 2 timer siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 2 timer siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 2 timer siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com