NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 20:20

NRK - 07 mai 21 kl. 16:50

Kritiserer vaksineeksport-forbud

Frankrikes president Emmanuel Macron ba fredag USA og Storbritannia om å oppheve eksportrestriksjoner på vaksiner og nødvendige råmaterialer. Macron sa også at han var klar til å diskutere opphevelse av vaksinepatenter, men at det var viktigere at de to landene avviklet sine restriksjoner. Han viste til at Europa har eksportert store mengder vaksinedoser.(NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Emmanuel Macron, USA, Storbritannia, Europa, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kritiserer, vaksineeksport-forbud
NRK - 11 feb. 21 kl. 18:46

– EU har klarert all vaksineeksport

EU-kommisjonen har godkjent alle forespørsler om å eksportere koronavaksiner etter at systemet for å overvåke salget var på plass 30. januar. Det sier en talskvinne til Reuters.

NRK - 04 mars 21 kl. 16:13

EU blokkerer vaksineeksport

EU har stanset eksporten av 250.000 AstraZeneca-vaksinedoser fra Italia, som etter planen skulle til Australia. Det melder nyhetsbyrået DPA.

NRK - 10 mars 21 kl. 09:17

Krangler om vaksineeksport

Storbritannia er opprørt over at EU-presidenten sier landet har forbudt eksport av covid-19-vaksiner. Utenriksminister Dominic Raab kaller det usanne påstander. Etter det BBC kjenner til har Raab sendt et brev til EU-presidenten og bedt ham rette opp i saken..

NRK - 18 mai 21 kl. 16:08

Forsinket vaksineeksport i India

India kommer trolig ikke til å gjenoppta større eksport av koronavaksiner før oktober. Det sier tre kilder fra den indiske regjeringen til Reuters. Indias serum institute, som er verdens største vaksineprodusent av AstraZeneca, sier at de håper å kunne gjenoppta leveranser til Covax-programmet og andre land innen slutten av 2021..

NRK - 22 mars 21 kl. 19:55

Nesbyen innfører gjestebegrensning

I en ny forskrift har Nesbyen kommune i Hallingdal innført forbud mot å ha flere enn to gjester på hytta, melder avisa Hallingdølen. Hemsedal sier fem, Hol har forbud, mens andre nabokommuner følger reglene i Viken med anbefaling, men ikke noe forbud..

VG - 14 feb. 21 kl. 17:18

Unge Høyre vil verne Lofoten – kritiserer Høyre for å sky debatt

Landsstyret i Unge Høyre går inn for å verne Lofoten, Senja og Vesterålen mot oljevirksomhet og kritiserer moderpartiet for å vike unna i oljedebatten. Høyres Stefan Heggelund er uenig..

NRK - 31 mars 21 kl. 04:46

Kritiserer WHOs korona-rapport

Storbritannia og USA kritiserer WHOs korona-rapport om starten av pandemien i Wuhan, og anklager Kina for å holde tilbake data. Uttalelsen er undertegnet av 12 andre land, deriblant Australia og Canada, skriver The Guardian. Rapporten fra eksperter fra WHO, som dro til Wuhan for å undersøke opphavet til viruset, viste at det er høyst usannsynlig at koronaviruset stammet fra et laboratorium, og at det sannsynligvis kom fra dyr til menneske..

VG - 15 april 21 kl. 14:59

Kritiserer corona-rapporten: – Skuffende

Flere i helsevesenet kritiserer Koronakommisjonens rapport for å inneholde altfor lite om hvordan intensivkapasiteten har vært. – Kanskje den klareste mangelen, sier president i Legeforeningen Marit Hermansen..

NRK - 11 mai 21 kl. 07:45

Kritiserer vaksinediplomati

Verdens helseorganisasjons leder Tedros Adhanom Ghebreyesus kritiserer land som driver vaksinediplomati for å skaffe seg konkurransemessige fordeler. – Vaksinediplomati er ikke samarbeid, sa Tedros mandag..

NRK - 04 mai 21 kl. 10:23

Klimalov-forslag får kritikk

Fransk miljøbevegelse kritiserer en ny klimalov som det skal stemmes over i parlamentet tirsdag. President Emmanuel Macron er ventet å få flertallet med seg i nasjonalforsamlingen. Blant tiltakene i lovforslaget er forbud mot innenlands flyreiser på under to en halv time, dersom de kan gjøres med tog.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

47 drepne i kampar i Jemen

47 er drepne etter kampar nord i Jemen, seier militære kjelder ifølgje nyheitsbyråat AFP. Kampane skal ha skjedd mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier..

NRK - 5 minutter siden

Taliban erobrer to nye distrikt

Taliban-opprørere har tatt kontroll over to nye distrikter i Afghanistan, et av dem i Faryab der norske styrker i mange år hadde ansvaret for sikkerheten. Siden torsdag har opprørerne tatt kontroll over Shirin Tagab i Faryab-provinsen, samt Daha-e Ghori i Baghlan-provinsen. Begge ligger nord i landet.

NRK - 30 minutter siden

10.000 smitta tredje dag på rad

Storbritannia har registrert 10.321 koronatilfelle og 14 dødsfall det siste døgnet. Det er tredje dagen på rad at talet på smitta er over 10.

NRK - 45 minutter siden

Restaurant vurderer å melda gjester

Restauranten Pieder Ro i Kristiansand vurderer å melda to gjester etter å ha blitt stengd på grunn av koronasmitte. Dei to gjestene var i restauranten måndag. Tysdag fekk dei beskjed om at dei hadde testa positivt for koronaviruset, melder Fædrelandsvennen.

NRK - 1 time siden

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.

NRK - 1 time siden

Deltaviruset sprer seg i Värmland

De siste ukene har over 100 personer fått påvist delta-varianten av koronaviruset i Värmland-regionen i Sverige. – Nå er 102 tilfeller av delta-varianten bekreftet i Värmland. Fra et smittespredningsperspektiv er det bekymringsfullt, sier smittevernlege Ingemar Hallén til Region Värmland.

NRK - 1 time siden

Brann i leilegheitskompleks i Florø

Naudetatane er på beg til mogleg brann i eit leilegheitskompleks med fire bueiningar. Vest politidistrikt melder om mykje røyk på staden. Evakuering er starta..

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Tønsberg

En bil har kjørt ut og havnet på taket ved Hortensveien på Barkåker i Tønsberg kommune. To personer er involvert. Bilen ligger på taket i vegbanen.

NRK - 1 time siden

Redningsaksjon på Innherred

Politiet i Trøndelag drifter en redningsaksjon ved Heggsjøfjellet på Innherred. I et turfølge skal to kvinner ha kommet bort fra hverandre. Det skal være dårlig vær i området, men kvinnene er lokalisert på kartet og ved godt mot..

NRK - 2 timer siden

Bergen tok storeslem i korps-NM

Bergen vant både innen brass og janitsjar i årets NM for skolekorps. Mesterkapet var digitalt. 66 skolekorps leverte inn bidrag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt