NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 21:53

NRK - 08 okt 21 kl. 10:24

Kritiserer polsk rettsavgjørelse

Frankrikes EU-minister sier en omstridt polsk rettsavgjørelse om EU-lover er et angrep på unionen. Polens grunnlovsdomstol har slått fast at noen av EUs lover er i strid med landets grunnlov. Det vekker oppsikt i Brussel og resten av EU. – Det er veldig alvorlig. Det er risiko for en de facto utmelding av Polen, sier Frankrikes EU-minister Clement Beaune til AFP ifølge NTB.
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, EUs, Brussel, Polen, Frankrikes EU, Clement Beaune, AFP, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kritiserer, polsk, rettsavgjørelse
NRK - 03 jul 21 kl. 13:13

Tusk tilbake i polsk rikspolitikk

Tidligere EU-president Donald Tusk er tilbake i polsk politikk, der han blir leder for opposisjonspartiet Sivil plattform. Tusk er kjent for å ta til sterkt til orde mot høyrepartiet Lov og Orden som styrer landet. Han kritiserer regjeringen både for deres håndtering av pandemien, og for å stramme inn på abortloven.

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagsbøter fra Polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot Polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til Polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom Polen og EU, skriver NTB..

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagbøter fra Polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot Polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til Polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom Polen og EU, skriver NTB..

NRK - 27 okt 21 kl. 12:52

Assange kan få sone i Australia

Hvis Julian Assange dømmes i USA, kan han få sone straffen i Australia, sier amerikanske myndigheter ifølge Reuters. Men først vil amerikanske myndigheter ha Assange til USA. Nyhetsbyrået viser til et juridisk dokument som er levert inn til ankedomstolen i London.

VG - 01 nov 21 kl. 19:04

Abortlov behandles i Høyesterett: Mener Texas latterliggjør historisk rettsavgjørelse

WASHINGTON D.C. (VG) Etter tre timers engasjert høring om den kontroversielle Texas-loven, kan to konservative dommere være åpne for å stoppe den..

NRK - 26 jun 21 kl. 16:52

Mener de har tatt dobbeltdrapsmann

Politiet mener at en polsk mann som ble pågrepet på gata i Bergen i forrige uke, er en dobbeltdrapsmann som har vært på rømmen fra polsk politi i sju år, skriver Bergens Tidende. Politiet mener han er en mann som ble dømt til livstid i fengsel for å ha drept et kjærestepar i Polens hovedstad Warszawa i 1999, men som rømte da han i 2014 fikk permisjon for å donere en nye til sin syke mor. Mannen er nå varetektsfengslet i påvente av en eventuell utlevering til Polen.

NRK - 08 jul 21 kl. 10:44

Høyesterett opphever rusdom

Eidsivating lagmannsrett må ta stilling til en anke etter en heroindom på nytt. Høyesteretts ankeutvalg mener synet på straff for rusmisbrukere har endret seg, skriver NTB. I kjennelsen sier Høyesteretts ankeutvalg at tidligere praksis må fravikes i tilfeller der tiltalte er rusmisbruker, skriver Rett24.

NRK - 22 sep 21 kl. 17:48

Nederland godtar etnisk profilering

En nederlandsk domstol slår fast at grensepolitiet kan plukke utføre kontroll av reisende basert på bakgrunn av personens etnisitet, melder nyhetsbyrået AP. Bakgrunnen er et søksmål fra to personer som mener de ble plukket ut til stikkprøvekontroll basert på hudfargen sin. Domstolen slår fast at hudfarge ikke alene er et kriterium, men at det kan være en del av vurderingen grensepolitiet gjør.

NRK - 20 jun 21 kl. 08:58

USA kritiserer valet i Iran

USA seier dei synst det er synd iranske borgarar ikkje fekk delta i eit «fritt og rettferdig presidentval» sist fredag. Det skriv nyheitsbyrået AFP. Dei kritiserer valet av den ultrakonservative og populære dommaren Ebrahim Raisi.

NRK - 22 jun 21 kl. 02:38

Fauci reager på kritikken

USAs smittevernsjef Anthony Fauci reagerer på kritikken og konspirasjonsteoriene i forbindelse med hans e-poster som ble gjort offentlig rundt koronapandemien. I et intervju med Times sier han at folk som kritiserer han, kritiserer vitenskapen, skriver The Guardian..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt