NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 21:49

NRK - 20 nov 23 kl. 09:00

Kristin Halvorsen blir leiar for Kim Frieles minnepris

Kristin Halvorsen er utnemnd som leiar av juryen for Kim Frieles minnepris. – Denne prisen skal heidre og vidareføre Kim Frieles innsats for skeive og for menneskerettar. Den skal òg løfte fram aktivistar som arbeider i hennar ånd her i Noreg eller internasjonalt, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery. I tillegg til Halvorsen, har også Knut Olav Åmås, Guro Sibeko og Kjell Erik Ullmann Øie takka ja til å sitte i juryen. Prisen skal delast ut for fyrste gong i juni neste år..
Les mer på NRK


Les mer om:
Halvorsen, Kim Frieles, Noreg, Lubna Jaffery, Knut Olav Åmås, Sibeko, Kjell Erik Ullmann

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kristin, Halvorsenblir , leiar, for, Kim, Frieles, minnepris
Klartale - 25 jun 18 kl. 12:17

Dette er Orderud-saken

Orderud-saken blir den kalt. Det er én av de mest omtalte drapssakene i Norge. Til høsten kommer kanalen NRK og avisa VG med en dokumentar-serie om den.

NRK - I førrgår: 14:45

Havarikommisjonen sender «nøkkelen» for helikoptervraket til England

Til NRK opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen, at ferdsskriveren sammen med vitneavhør nå er selve nøkkelen for å forstå hva som har forårsaket helikopterhavariet. – Ferdsskriveren vil vi omgående ta med oss til et laboratorium i England, sammen med en representant fra produsenten Sikorsky, sier Halvorsen. Halvorsen forteller at Havarikommisjonen samarbeider tett med Luftfartstilsynet, operatøren og EUs byrå for flysikkerhet (EASA).

NRK - Igår: 10:04

Havarikommisjonen får ekspertise fra USA for helikopterhavariet

– Helikopteret som havarerte utenfor Sotra onsdag, er amerikanskprodusert. Dermed er to personer nå på vei fra Sikorsky i USA, for å bistå i etterforskningen av havariet. Det opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen til NRK.

NRK - 6 timer siden

Havarikommisjonen til NRK: – Tyder på teknisk svikt

Et sentralt spørsmål for Havarikommisjonens videre etterforskning av helikopterhavariet, som hendte utenfor Sotra onsdag 28. februar, er hvorfor ikke helikopterets flyteelementer ble automatisk utløst. Etter den allmenne pressekonferansen på Haakonsvern mandag, retter NRK spørsmål til avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen, spesifikt om dette.

NRK - 01 okt 23 kl. 15:21

Vil fjerne McCarthy som leiar for Representanthuset

Republikanske Matt Gaetz, som er medlem av Representanthuset, seier til CNN at han vil prøve å få fjerna Kevin McCarthy som leiar. Grunnen er at leiaren for Representanthuset forhandla fram ein avtale med Demokratane som gjer at budsjettperioden i USA blir utvida med 45 dagar. Landet unngår med det ei nedstenging og permittering av offentleg tilsette.

NRK - 25 okt 23 kl. 19:48

Mike Johnson er ny leiar i Representanthuset

Han fekk dei 217 stemmene som måtte til for å få vervet. Dette betyr at Representanthuset har ein ny leiar etter fire forsøk dei siste tre vekene. Republikanske Johnson kjem frå Louisiana og er ein advokat som spesialiserer seg på konstitusjonelle saker.

NRK - 27 jul 23 kl. 08:06

Kristin Harila har satt ny verdensrekord

I løpet av tre måneder og en dag har Kristin Harila klatret seg til topps på de 14 høyeste fjellene i verden. Klokka 07:45, 27. juli norsk tid, sto eventyreren Kristin Harila (37) fra Finnmark 8611 meter over havet på toppen av verdens nest høyeste fjell, K2.

Klartale - 27 jul 23 kl. 13:15

Kristin Harila har tatt verdensrekord

Kristin Harila har nådd toppen av K2, verdens nest høyeste fjell. Hun har dermed satt en verdensrekord. Klokka 10.

NRK - 26 sep 23 kl. 06:57

Staten anker nakenvisiteringsdom

Staten er dømt i både tingretten og lagmannsretten for brudd på menneskerettighetene til tre innsatte i Bergen fengsel, men anker videre til Høyesterett. I 2022 ble staten dømt for menneskerettighetsbrudd etter at flere hundre innsatte ved Bergen fengsel over tid hadde blitt utsatt for omfattende nakenvisitering. Blant annet ble en kvinnelig innsatt bedt om å fjerne en tampong mens en fengselsbetjent så på.

Klartale - 16 okt 23 kl. 14:52

Har fått mange klager etter vitser om Israel og Hamas

Humor-programmet «Nytt på Nytt» går hver fredag på kanalen NRK. Her diskuterer komikere og gjester ukas viktigste på en humoristisk måte. Sist fredag spøkte de om krigen mellom Israel og Hamas.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

SVT: Eksplosjon i boligblokk sør i Stockholm

Svensk politi fikk melding om eksplosjonen halv ni mandag kveld. Den skal ha skjedd i oppgangen i blokken. Det meldes ikke om at noen er skadd.

NRK - 1 time siden

FN: – Grunn til å tro på meldinger om seksuell vold

En gruppe FN-eksperter sier det er skjellig grunn til å feste lit til meldingene om at det ble begått seksuell vold, deriblant voldtekter, under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor. Ekspertgruppen, ledet av FNs spesialutsending for seksuell vold i konfliktområder, Pramila Patten, besøkte Israel i perioden 29.

NRK - 1 time siden

Hamas vet ikke hvor mange gisler som fortsatt er li live

– Vi vet ikke eksakt hvor mange av fangene som er i live eller døde, drept som følge av angrep eller sult sier Bassen Naim, som sitter i ledelsen i Hamas, til nyhetsbyrået AFP. – Det er fanger som holdes av flere grupper på flere steder i det palestinske territoriet, sier han. Naim som er tidligere helseminister på Gazastripen, sier videre at en våpenhvile er nødvendig «så vi kan få sjekket dette, finne navn, antall og status på hvorvidt de er i live eller døde».

NRK - 3 timer siden

Misbrukte navnet til Røde Kors: Kjøpte varer til verdi på over 268.000 kroner

To brødre i 20-årene fra Lørenskog er tiltalt for å ha misbrukt andres kreditt- eller bankkort for egen vinning. De tiltalte møtte mandag i Romerike og Glåmdal tingrett. Fra mars til mai 2023 bestilte de varer ved flere elektronikkbutikker til en samlet verdi på over 268 000 kroner med andres bank-og kredittkort.

NRK - 1 time siden

Israel beskylder FN for å holde tett om Hamas-overgrep

Den israelske utenriksministeren Israel Katz sa mandag at han har kalt hjem Israels ambassadør til FN, Gilad Erdan, for umiddelbare konsultasjoner. Katz vil drøfte med ambassadøren det Israel hevder var massevoldtekter og seksuell vold utført av Hamas-krigere 7. oktober og manglende behandling i FN.

NRK - 2 timer siden

Jusstudentene i Oslo mener fakultetet er preget av usunn konkurransekultur

Hverdagen til jusstudentene i Oslo er sterkt preget av usunn konkurranse og karakterpress, ifølge en undersøkelse. I tillegg til å oppgi at studiehverdagen er preget av konkurranse, opplever 80 prosent av deltakerne karakterpress, skriver NTB. Det er ifølge en nylig utført læringsmiljøundersøkelse av Senter for erfaringsbasert juridisk læring (Cell) ved Det juridiske fakultet i Oslo.

NRK - 2 timer siden

Foreløpig obduksjonsrapport etter dødsfall

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, etter at en mann ble funnet død i en bolig i Notodden sentrum forrige mandag, skriver Telen. – Det virker som om mannen har dødd alene. Alt tyder på at det ikke har vært noen andre omstendigheter rundt dette dødsfallet, sier etterforskningsleder Jarle Lindeland hos Kongsberg-politiet.

NRK - 4 timer siden

HKH Kronprins Haakon Magnus på besøk i Trøndelag

Heimevernsdistrikt 12 i Trøndelag og operasjon Gunge fikk i dag besøk av HKH Kronprins Haakon Magnus, det skriver Heimevernet i en pressemelding. Kronprinsen skal ha fått møte ukrainske soldater som for tiden får fagutdannelse innen skarpskyting, sanitet og grunnleggende ledelse. – Det var veldig hyggelig at Kronprinsen tok seg tid til å besøke oss her i Trøndelag i dag, og se nærmere på den innsatsen våre instruktører legger i den viktige jobben med å gi fagutdannelse til ukrainske soldater.

NRK - 2 timer siden

USA innfører sanksjoner mot Zimbabwes president

Ifølge det amerikanske finansdepartementet blir i alt tre instanser og elleve personer, deriblant presidentparet og visepresident Constantino Chiwenga gjenstand for sanksjoner på grunn av deres angivelige innblanding i korrupsjon og menneskerettsbrudd. President Emmerson Mnangagwa anklages blant annet for å beskytte gull- og diamantsmuglere som opererer i Zimbabwe, for å ha beordret statsansatte til å tilrettelegge for salg av gull og diamanter på det svarte markedet, og for å ha mottatt bestikkelser for dette. En talsmann for regjeringen i Zimbabwe avviser anklagene.

NRK - 2 timer siden

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En mann i 60-årene er fortsatt dømt til tvungent psykisk helsevern, etter at han forsøkte å drepe huseieren sin i 2013. Beslutningen om tvungent psykisk helsevern er senere forlenget gjentatte ganger, senest i 2021. Mannen har selv samtykket til dette, også denne gangen, og blir dermed boende på institusjon fremover..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com