NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 09:05

NRK - 27 jul 22 kl. 11:57

Kriminalitet er et viktig tema for svenske velgere

Kriminalitet topper listen over de viktigste sakene for velgerne i Sverige i forkant av høstens riksdagsvalg, ifølge en ny måling. Det er første gang emnet kommer på toppen av listen siden SOM-instituttet ved Göteborg-universitetet startet målingene i 1979, melder Sveriges Radio. – Dette er trolig den første valgkampen i moderne tid at saken står så høyt på agendaen at alle partier, enten de vil eller ikke, må diskutere saken, sier Patrick Öhberg, statsviter ved SOM-instituttet. Han mener at det at kriminalitet er så viktig for velgerne, spesielt kan komme partiene på høyresiden til gode. Det vil hovedsakelig gjelde for Moderaterna, men også Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sverige, SOM, Göteborg, Sveriges Radio, Patrick Öhberg, Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Öhberg, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kriminaliteter et , viktig, tema, for, svenske, velgere
Klartale - 08 feb 23 kl. 15:13

Slik skal myndighetene gi god informasjon til alle

– Vi så under pandemien at myndighetene hadde utfordringer med å nå ut til alle. Blant annet grupper i innvandrer-befolkningen, sier Libe Rieber-Mohn til Klar Tale. Hun er direktør i Integrerings- og mangfolds-direktoratet (IMDi).

Klartale - 09 sep 22 kl. 06:30

Hva vil Sverige velge i helgen?

Det er bare noen få dager igjen til valget i Sverige. Det preget også byen Göteborg da Klar Tale reiste dit denne uka.De første reklamene for partier var på skjermer inne på togstasjonen.

Klartale - 14 mar 23 kl. 13:56

Noen kan dø av gjeng-kriminalitet i år

Oppgjør i forskjellige gjenger har ført til mange konflikter. Det har vært flere hendelser med skyting. Politiet tror noen kan dø av disse oppgjørene i 2023.

Klartale - 20 aug 23 kl. 06:00

Hvorfor har det blitt mere kriminalitet i Ecuador?

– Ingen er trygg i dette landet. Vi er i hendene på narkohandelen. I hendene på den totale ondskap.

Klartale - 21 aug 23 kl. 06:00

Slik kan du gjøre deg klar til nye ekstremvær

– Det er ingen tvil om at det kommer mer ekstremvær. Vi vet bare ikke akkurat når. Det sier Line Marcelius.

Klartale - 28 aug 23 kl. 05:58

Mange unge dropper å stemme. Hva gjør partiene?

Ytringsfrihet, demokrati og stemmerett. Føles det fjernt? Norge har alt sammen.

NRK - 12 jan 23 kl. 11:10

Kraftig økning i kriminalitet på Svalbard

Fjoråret var et rekordår for kriminalitet på Svalbard. Miljøkriminalitet var den største kategorien med 41 registrerte saker. – Det har ikke vært noen veldig voldsomt alvorlige saker, det har vært mye alminnelig, sier sysselmester Lars Fause til Svalbardposten.

Klartale - 18 aug 22 kl. 14:24

Hva skal til for at innvandrere får jobb?

Mange flyktninger og innvandrere i Norge får en jobb. 69 prosent er ute i arbeidslivet. Men 40 prosent er overkvalifisert til den jobben de gjør.

Klartale - 14 sep 22 kl. 07:05

Slik jobbet de for å få flere til å stemme ved valget

I helgen var det valg i Sverige. I mye i landet ble det meldt om at rekordmange svensker brukte sjansen til å stemme på forhånd.– Det er også inntrykket vi har her, sa Adina Mehmedovic til Klar Tale sist uke.

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 30 minutter siden

Regjeringen vil styrke grønn omstilling med 15 milliarder

Regjeringen foreslår å styrke virkemidlene for grønn omstilling på 15 milliarder kroner. Det skal skje gjennom en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Det sa stasminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse torsdag.

NRK - 1 time siden

Ni år gammel gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 45 minutter siden

Ukraina hevder å ha skutt ned nær samtlige russiske droner

Ukrainske styrker skjøt ned 34 av 44 russiske droner i et større droneangrep natt til torsdag, hevder det ukrainske luftforsvaret. Dronene ble oppdaget langs svartehavskysten og lenger inn i landet, opplyser talsperson for Ukrainas sørlige militærkommando, Nataliya Gumenijuk. – Russland stopper ikke presset og jakten på nye taktikker, nemlig bruk av masseangrep.

NRK - 1 time siden

September den dødeligste måneden i Sverige

11 personer er drept med skytevåren i Sverige i løpet av september måned. Det gjør september til den dødeligste måneden i Sverige siden politiet begynte å føre statistikk i 2016, skriver SVT. De to siste skytedrapene skjedde onsdag kveld og natt til torsdag.

NRK - 1 time siden

Mindreårig gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en mindreårig gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.

NRK - 1 time siden

Se politisk kvarter kl 07.45

NRK - 1 time siden

Ingen pågrepet etter dobbeltdrap

Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter at en mor og en datter ble funnet døde i en leilighet i Kristiansand onsdag. – Vi har ikke pågrepet noen i løpet av natten. Etterforskningen fortsetter for fullt utover dagen, sier operasjonsleder Jarle Nilsen til NRK.

NRK - 1 time siden

Truga med å drepe politifolk- må i fengsel

Ein sunnfjording i 40- åra er dømt til fengsel i 12 månader etter fleire lovbrot. Han må også betale 8692 kroner i erstatning. Mannen blei dømd for fleire trugslar mot ei kvinne som jobba i det offentlege helsevesenet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com