NRK > Nyheter

Wednesday, 28 September, 15:02

NRK - 04 apr 22 kl. 12:06

Krever folkeavstemning om Ullevål sykehus

Det må holdes folkeavstemning om fremtiden til Ullevål sykehus senest innen kommunevalget neste år, mener sykehusaktivister. Kravet ble kunngjort under en demonstrasjon mandag arrangert av aksjonen Redd Ullevål sykehus og støttespillere. Forrige uke ble det kjent at regjeringen har besluttet at utbyggingen av Gaustad og Aker sykehus skal gjennomføres via statlig reguleringsplan. Det er stor lokal motstand mot det nye sykehuskartet i hovedstaden, og Oslo bystyre har vedtatt at det er imot utbygging på Gaustad..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ullevål, Redd Ullevål, Gaustad, Aker, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Krever, folkeavstemningom , Ullevål, sykehus
NRK - 03 jul 22 kl. 05:06

Skottene delt i synet om folkeavstemning

Skotske velgere er delt i synet på om hvorvidt det bør gjennomføres en ny folkeavstemning om uavhengighet neste år, ifølge en ny meningsmåling. Målingen er gjennomført av Panelbase for den avisen The Sunday Times og viser at 44 prosent av de spurte motsetter seg folkeavstemning. 43 prosent svarer at de er i favør av folkeavstemning, melder nyhetsbyrået Press Association.

NRK - 04 apr 22 kl. 12:02

Vil ha folkeavstemning om Ullevål

Det må holdes folkeavstemning om fremtiden til Ullevål sykehus senest innen kommunevalget neste år, mener sykehusaksjonen. Kravet ble kunngjort under en demonstrasjon mandag arrangert av aksjonen Redd Ullevål sykehus og støttespillere. – Folkets mening om sykehusstrukturen i Oslo må bli hørt, heter det i oppropet.

NRK - 25 aug 22 kl. 07:15

Flertall mot å legge ned Ullevål

Et flertall i Oslo bystyre vil bevare og utvide Ullevål sykehus i stedet for å bygge nytt, stort sykehus på Gaustad. Det er klart etter Oslo kommunes uttalelse til statens sykehusplaner er behandlet i helse- og sosialutvalget og byutviklingsutvalget. Alle partiet unntatt Høyre og Arbeiderpartiet vil ha full omkamp selv om dette er avvist en rekke ganger både av dagens og forrige regjering.

NRK - 31 mar 22 kl. 12:15

Georgia avviser planer om folkeavstemning

Georgia avviser blankt alle planer om at det skal holdes en folkeavstemning i utbryterregionen Sør-Ossetia om å bli en del av Russland. – Det er helt uakseptabelt å snakke om noen form for folkeavstemning når territoriet er okkupert og en okkupasjon er i gang, sa Georgias utenriksminister David Zalkaliani torsdag etter et møte i Tbilisi med Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod. – Under en slik okkupasjon vil en folkeavstemning ikke være juridisk gyldig, slo Zalkaliani fast.

NRK - 12 okt 21 kl. 12:47

Legger Ullevål-press på Sp

Rødt fremmet i dag forslag i Stortinget om å bevare Ullevål sykehus, sørge for at Aker blir lokalsykehus for hele Groruddalen og beholde gamle Gaustad som psykiatrisk institusjon. Lignende forslag om å skrote planene om nytt storsykehus på Gaustad og satse på Ullevål i stedet ble stemt ned fem ganger i forrige stortingsperiode. – Partiene som vil legge ned Ullevål, Arbeiderpartiet og Høyre, har ikke lenger flertall, sier Rødts Oslo-representant Seher Aydar.

NRK - 10 feb 22 kl. 00:39

Vil ha folkeavstemning om å skille Holmestrand og Sande

Kommunestyret i Holmestrand gikk sent onsdag kveld inn for å gjennomføre en folkeavstemning om man skal splittes fra Sande. Det skriver Jarlsberg Avis. Det er likevel ikke sikkert at det blir en folkeavstemning.

NRK - 26 apr 22 kl. 03:27

Zelenskyj-nei til folkeavstemning i Kherson

Russlands planer om å arrangere en folkeavstemning onsdag i den okkuperte Kherson-regionen sør i Ukraina, får det glatte lag av president Volodymyr Zelenskyj. – En slik falsk folkeavstemning vil være like skammelig som alt annet Moskva har funnet på for å støtte opp under okkupasjonen, sa han i en videotale sent mandag kveld. Russiske myndigheter har sagt at de vil holde en folkeavstemning onsdag om uavhengighet for en ny enhet de har kalt «Folkerepublikken Kherson»..

NRK - 28 apr 22 kl. 21:42

Avviser krav om Nato-folkeavstemning

Spørsmålet om Nato-medlemskap er blitt høyaktuelt etter at Russland invaderte Ukraina. Vänsterpartiet er imot at Sverige blir medlem av Nato, men leder Nooshi Dadgostar er villig til å bøye seg for folkeviljen, skriver NTB. – Dette må skje med en meget bred forankring, det er et meget, meget stort spørsmål som må møtes av velgerne.

NRK - 14 jun 22 kl. 19:58

Regjeringen vurderer statlig folkeavstemning

Regjeringen vurderer statlig folkeavstemning om Kristiansand sier nei til kommunal folkeavstemning om Søgne og Songdalen. Kristiansand kommune blir ikke pålagt å ha folkeavstemning om kommuneoppdeling i Søgne og Songdalen, sier kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp). Samtidig understreker Gjelsvik at han ønsker at innbyggerne i Søgne og Songdalen skal bli hørt.

NRK - 16 aug 22 kl. 13:58

Trolig folkeavstemning i Sveits om kampflykjøp

Opposisjonen i Sveits har samlet nok underskrifter til at det må holdes folkeavstemning over hvilken type kampfly landet skal kjøpe inn. Den venstreorientert Stop-F-35-alliansen overleverte tirsdag over 100.000 underskrifter, og i henhold til landets demokratiske system må det da holdes folkeavstemning.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Yara hevar ikkje beredskapen nå

Yara følgjer situasjonen tett og vil følgje alle råd frå styresmaktene, men har ikkje heva beredskapen generelt no. Det opplyser Yara i ei pressemelding til NRK. I forbindelse med gasslekkasjen i Østersjøen hevar Equinor beredskapen på alle sine anlegg i Noreg.

NRK - 4 minutter siden

Forsvaret klare til å bistå med sikkerhet på sokkelen

Politiet og bransjen har satt i verk flere tiltak for å øke beredskapen rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Forsvaret bistår foreløpig ikke, men sier de står klar. – Forsvaret følger situasjonen nøye og er i tett dialog med politiet for å få en felles forståelse av situasjonen.

NRK - 15 minutter siden

LNG-rederier hever sikkerhetsnivået

Flere norske rederier som transporterer flytende gass (LNG), hever sikkerhetsnivået i kjølvannet av den spente sikkerhetssituasjonen etter Nord Stream-lekkasjene. – Vi høyner sikkerhetsnivået på terminalene, som vi antar har størst risiko. Det blir skjerpet adgangskontroll og ikke minst cybersikkerhet.

NRK - 15 minutter siden

Sju drept i iransk droneangrep

Iran har startet en ny bombekampanje mot den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. Sju mennesker ble onsdag drept i droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

NRK - 15 minutter siden

Lakseselskapa rasar på børsen

Regjeringa sitt varsel om innføring av grunnrenteskatt på havbruk, har skapt sjokkbølger på Oslo Børs i dag. Sjømatindeksen er i skrivande stund ned 18 prosent sidan børsopning. Slik er situasjonen for dei største lakseaksjane akkurat no: • Salmar er ned 26,72 prosent • Grieg Seafood har falt 24,59 prosent • Mowi har falt 15,7 prosent • Lerøy Seafood har falt 21,92 prosent • Austevoll Seafood er ned 18,90 prosent.

NRK - 30 minutter siden

Endringer i titler i det danske kongehuset

Danmarks Dronning Margrethe har besluttet at de tre barna til hennes yngste sønn, prins Joachim, ikke skal tituleres prinser og prinsesse. Fra 1. januar 2023 skal de benytte sine titler som grever og komtesse av Monpezat.

NRK - 30 minutter siden

Både kraftproduksjonen og strømprisene økte i forrige uke

Både strømforbruk, kraftproduksjon og strømpris økte i forrige uke, men vindkraftproduksjonen gikk ned. Sør-Norge fortsetter å importere strøm, melder NVE. Kraftproduksjonen i Norge gikk opp med 9 prosent i forrige uke sammenlignet med uka før.

NRK - 45 minutter siden

Fant stjålet ordførerkjede

Ordførerkjedet til Alta kommune som ble stjålet etter et innbrudd på Alta rådhus i 2016 har nå dukket opp igjen. Det skriver Kronstadposten. Odd Arne Nilsen fikk tips om at kjede lå nedgravd i Eiby ei lita bygd utenfor Alta sentrum.

NRK - 1 time siden

Tysk avis: Sikkerhetsmyndighetene tror Nord-Stream kan være ubrukelig for alltid

Ifølge avisa Tagesspiegel antar tyske sikkerhetsmyndigheter at ødelagte North Stream-rørledninger vil være ubrukelige etter de påståtte sabotasjehandlingene. De tre rørene i North Stream 1 og 2 som sprang lekk mandag, vil fort bli ubrukelige dersom de ikke repareres raskt, erfarer Tagesspiegel onsdag ettermiddag, som oppgir kilder i regjeringsapparatet som opphav til opplysningene. Saltvann som renner inn vil tære på rørledningene, påpeker de..

NRK - 1 time siden

Bransdal er død

KrF-politiker, tidligere stortingsrepresentant og mangeårig ordfører i Vennesla Torhild Bransdal døde i dag etter lengre tids kreftsykdom. Det skriver familien i en pressemelding. Bransdal døde fredelig med sine nærmeste rundt seg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com