NRK > Nyheter

Monday, 15 August, 04:55

NRK - 27 jun 22 kl. 12:41

Kreml avviser mislighold av utenlandsgjeld

Kreml kaller meldinger om at Russland ikke klarer å betjene sin utenlandsgjeld for grunnløse. Flere medier, blant dem Bloomberg og BBC , meldte mandag at Russland ikke har kunnet foreta en rentebetaling på 100 millioner dollar som forfalt søndag. Kreml kaller meldingene grunnløse. – Det er ingen grunn til å kalle dette mislighold, påstandene om det er absolutt uriktige, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov. Ifølge ham betalte Russland avdraget i mai, skriver NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Bloomberg, BBC, Vladimir Putins, Dmitrij Peskov, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kreml, avviser, misligholdav , utenlandsgjeld
NRK - 24 mar 22 kl. 16:28

Kreml avviser rykte om helsa til forsvarsministeren

Kreml avviser spekulasjonar om at forsvarsminister Sergej Sjojgu har helseproblem. Sjojgu har ikkje vist seg offentleg sidan 11. mars, men har overlate til andre å kommentere progresjonen i krigen i Ukraina.

NRK - 17 mar 22 kl. 10:56

Russland sier de unngår statlig mislighold

Russland har betalt rentene som forfalt onsdag, opplyser landets finansdepartement. Dermed unngår de mislighold av utenlandsgjelden. Ifølge departementet har de utført rentebetalinger på to utenlandske obligasjoner, for å unngå mislighold inntil videre.

NRK - 12 apr 22 kl. 08:39

Sri Lanka slutter å betale utenlandsgjeld

Sri Lankas regjering opplyser at landet ikke lenger greier å betale renter og avdrag på landets enorme utenlandsgjeld. Sri Lankas statsgjeld er omtrent like stor som landets BNP. Landet har den siste tiden vært inne i sin verste økonomiske krise siden landet ble selvstendig.

NRK - 28 jun 22 kl. 09:48

Russland har misligholdt gjeld, ifølge Moody's

Kredittvurderingsbyrået Moody's bekrefter at Russland har misligholdt utenlandsgjeld for første gang på over hundre år, skriver NTB. Kreditorene hadde ikke mottatt rentebetalinger på til sammen 100 millioner dollar i tide fra Russland. Flere medier melder at Russland er villige til å betale, men at sanksjonene mot landet gjør det umulig å overføre pengene til de utenlandske kreditorene.

NRK - 18 apr 22 kl. 16:31

Kreml: Ingen fremgang i fredssamtalene i Ukraina

Ifølge Russland er det ingen fremgang i fredssamtalene med Ukraina. Kreml-talsmann Dmitrij Peskov beskylder ukrainerne for gjentatte ganger å endre standpunkt. – Den «spesielle militæroperasjonen» går etter planen, sa Peskov til nyhetsbyrået Interfax mandag.

NRK - 22 mar 22 kl. 12:40

Kreml: Planlegger ikke dataangrep

Kreml avviser påstander om at de planlegger dataangrep som svar på sanksjonene rettet mot dem fra vestlige land, – I motsetning til mange vestlige land, inkludert USA, driver ikke Russland med bandittvirksomhet på statlig nivå, sa Kreml-talsperson Dmitrij Peskov på et pressetreff tirsdag ifølge Sky News..

NRK - 28 feb 22 kl. 16:34

Russland skylder på britene for økt atomberedskap

Russland skylder på britene for den økte atomberedskapen. Kreml kaller kommetarer fra fra den britiske utenriksministeren Liz Truss «totalt uakseptable» Russlands president Vladimir Putin har tidligere sagt at han økte atomberedskapen som svar på «aggressive uttalelser» fra Nato-medlemmer. Men mandag la Kreml-talsperson Dmitrij Peskov direkte skylden på Truss, melder Interfax, ifølge NTB.

NRK - 29 mar 22 kl. 11:59

Kreml sier at meldingene om forgiftningen av Abramovitsj er falske

Kreml. den politiske administrasjonen i Russland. nekter for at den russiske oligarken Roman Abramovitsj ble forgiftet mandag.

NRK - 03 mar 22 kl. 07:51

India avviser påstander fra Kreml

Indias regjering avviser påstander fra Kreml om at Ukraina bruker indiske studenter som menneskelige skjold i byen Kharkiv, skriver NTB. – Vi har ikke mottatt noen melding om en eneste gisselsituasjon når det gjelder studenter, sier en talsmann. Flere indiske studenter har vært sittet fast i byen Kharkiv, som de siste dagene har vært rammet av omfattende russiske angrep.

VG - 14 mar 22 kl. 12:35

Kreml avviser at de har bedt Kina om militærhjelp

Ifølge amerikansk etterretning skal Russland ha bedt Kina om militært utstyr til bruk i krigen i Ukraina. Nå avviser Kreml dette..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Tyveri fra gullsmedforretning i Drammen

Politiet har rykket ut etter melding om grovt tyveri i fra en gullsmedforretning i Drammen. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Fra stedet er det observert to biler som har kjørt av gårde.

NRK - 1 time siden

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld. Åtte barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

NRK - 2 timer siden

Økonomisk vekst i Japan etter gjenåpning

Japans økonomi vokste i årets andre kvartal etter at regjeringen hadde fjernet koronabegrensninger på næringslivet. Verdens tredje største økonomi vokste 0,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det viste offisiell statistikk som ble lagt fram mandag.

NRK - 2 timer siden

Mopedfører skadd i ulykke i Stavanger

En mann undersøkes av helsepersonell på stedet etter at en moped kjørte av veien i Kvernevik i Stavanger natt til mandag. Ifølge Sør-Vest politidistrikt framstår ulykken på Madla som en singelulykke, der føreren av en moped har kjørt av veien. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.

NRK - 4 timer siden

To drept i angrep i Pakistan

To soldater er drept og en såret i et angrep i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan, opplyser hæren i landet. Den sårede var en offiser som ble truffet under tung skuddveksling med angriperne etter at angrepet deres var slått tilbake. Angriperne ble deretter jaget opp i fjellene, står det i en uttalelse fra hæren søndag.

NRK - 5 timer siden

Beskylder hæren i Burkina Faso for massedrap

To lokale menneskerettighetsgrupper beskylder Burkina Fasos militære for å ha massakrert 40 sivile nord i det voldsherjede landet. Regjeringen avviser anklagen. Kollektivet mot immunitet og stigmatisering (CISC) sier at det ble funnet over 40 bakbundne lik med bind for øynene på veien mellom Taffogo og Bouroum i nord, og at angriperne var militære kledd i svart.

NRK - 6 timer siden

Seks personer til sykehus etter båtkollisjon

Seks personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. – Seks personer fra en av båtene er fraktet til Stavanger Universitetssykehus for behandling.

NRK - 7 timer siden

Alvorlig voldshendelse i Stavanger

Politiet har rykket ut til Hundvåg i Stavanger i forbindelse med en alvorlig voldshendelse. En person behandles for stikkskader og det utføres førstehjelp, opplyser politiet på Twitter..

NRK - 7 timer siden

Hotellgjester får gå inn igjen

Den antatte røyken som ble oppdaget på et hotell på Frogner i Oslo ser ut til å ha vært damp, skriver politiet på Twitter. De opplyser at gjestene får gå inn på hotellet igjen..

NRK - 7 timer siden

Hotellgjester evakuert i Oslo

Rundt 50-60 hotellgjester er evakuert etter røykutvikling på et hotell på Frogner i Oslo. Røyken kommer fra kjelleren og brannvesenet jobber på stedet, opplyser politiet. Ingen personer sjal ha blitt utsatt for røyk..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com