NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:53

NRK - 01 feb 23 kl. 11:07

Kreml: Amerikanske langdistanseraketter vil eskalere krigen

Langdistanserakettene som skal være del av en ny pakke med militærbistand til Ukraina fra USA, vil trappe opp krigen, men ikke endre dens kurs, ifølge Kreml. Kreml-talsmann Dmitrij Peskov kom med utspillet onsdag. Han sa også at det ikke er lagt noen planer om samtaler mellom Russlands president Vladimir Putin og USAs president Joe Biden. Den siste bistandspakka fra USA, som oppgis å være verdt 2,2 milliarder dollar – knappe 22 milliarder kroner – ventes å inkludere langdistanseraketter, har Reuters fått opplyst av amerikanske tjenestepersoner. Det vil i så fall være første gang..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, USA, Kreml, Dmitrij Peskov, Russlands, Vladimir Putin, USAs, Joe Biden, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kreml, Amerikanske, langdistanseraketter, vil, eskalere, krigen
NRK - 31 jan 23 kl. 23:20

Kilder til Reuters: USA vil sende langdistanseraketter til Ukraina

USA forbereder en ny pakke med militærhjelp til Ukraina, og vil for første gang sende langdistanseraketter, sier to amerikanske tjenestepersoner til Reuters. Pakken skal ha en verdi på 2,2 milliarder dollar, og skal i tillegg til langdistanserakettene også inkludere annen ammunisjon og våpen, ifølge tjenestepersonene. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i forrige uke at han ønsker seg langdistanseraketter fra vestlige land.

NRK - 07 dec 22 kl. 15:39

Japan investerer i langdistanseraketter

Japan vil de neste fem årene bruke rundt 5 billioner yen på å utvikle og utstasjonere langdistanseraketter. Det tilsvarer rundt 370 milliarder kroner. Tokyo ønsker å styrke seg militært i lys av Kinas militære opptrapping og Nord-Koreas gjentatte rakettester, melder det japanske nyhetsbyrået Kyodo onsdag.

NRK - 25 jan 23 kl. 22:25

Zelenskyj ber om raketter og jagerfly fra Vesten

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at han også ønsker seg langdistanseraketter og jagerfly fra Vesten. Uttalelsen kom få timer etter at USA, Tyskland, Norge og en rekke andre europeiske land lovet å levere tunge stridsvogner til Ukraina. Zelenskyj takket både Tysklands statsminister Olaf Scholz og USAs president Joe Biden for avgjørelsen, men han understreker at Ukraina trenger enda mer enn det.

NRK - 09 jan 23 kl. 11:32

Kreml ut mot nye våpenleveranser

Kreml hevder at Frankrike og flere andre vestlige lands avgjørelse, om å fortsette å forsyne Ukraina med våpen, bare vil gjøre livet mer vanskelig for ukrainerne. – Fundamentalt kan og vil ikke disse leveransene endre noe. De kan bare forlenge lidelsene til det ukrainske folket, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov til journalister mandag, ifølge AFP.

NRK - 08 dec 22 kl. 13:06

Kreml: Times Zelenskyj-kåring er russofobisk

Nyhetsmagasinet Times valg av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj som årets person i 2022 er bevis på en russofobisk trend i vestlige land, ifølge Kreml. – Magasinets redaksjonelle linje går ikke utenfor den europeiske hovedstrømmen, som er fullstendig trangsynt, anti-russisk og vanvittig russofobisk, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. Time kåret onsdag Zelenskyj til årets person og viste til hvordan han har samlet internasjonal støtte til Ukraina etter den russiske invasjonen.

NRK - 22 dec 22 kl. 11:11

Kreml påstår USA driver indirekte krig med Russland etter Zelenskyj-besøk

Kreml sier det er bevis for at USA kjemper en proxy-krig i Ukraina mot Russland etter at president Volodymyr Zelenskyj ble invitert til Det hvite hus. Det sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov på en pressekonferanse torsdag, der han ble spurt om USA-besøket til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj onsdag. Han sa blant annet at det ikke hadde vært noen tegn til at Ukraina var klare for fredssamtaler under Zelenskyjs besøk, og at det var ytterligere bevis på at USA kjemper en stedfortrederkrig med Russland «ned til den siste ukrainer».

NRK - 30 jan 23 kl. 11:08

Kreml: Boris Johnson lyver om rakettrussel

I en uttalelse fra Kreml mandag heter det at Boris Johnson lyver når han sier at president Vladimir Putin truet ham med et personlig rakettangrep, rett før Ukraina-invasjonen. Johnson sier dette i en dokumentar fra BBC. En talsmann fra Kreml, Dmitry Peskov sa til pressen at dette ikke var sant.

NRK - 01 dec 22 kl. 18:22

Russland: Ikkje kontakt med USA før 2023

Frå Kreml kjem det melding om at Russland ikkje planlegg å ha kontakt med den amerikanske presidenten før 2022 er omme. Ifylgje Reuters skal det den siste tida ha vore samtalar mellom russisk og amerikansk etterretning om ei mogleg fangeutlevering mellom dei to landa før året er omme. – Det kommenterer vi ikkje, og ber alle om å halde tyst, kommenterer Kreml i kveld..

NRK - 05 dec 22 kl. 11:48

Kreml: Olje-pristak vil ikke påvirke offensiv i Ukraina

Et pristak på russisk olje på 60 dollar fatet er avtalt mellom EU, G7-landene og Australia. Formålet er å begrense Russlands evne til å finansiere krigen i Ukraina, og avtalen trer i kraft i dag. Fra Kreml hevdes det at det nye pristaket ikke vil påvirke deres offensiv i Ukraina.

NRK - 26 nov 22 kl. 08:20

Storbritannia hevder Russland skyter uarmerte raketter mot Ukraina

Mye tyder på at Russland fjerner atomstridshoder fra gamle krysserraketter og skyter dem mot Ukraina uten stridshoder, ifølge britisk etterretning. I en daglig etterretningsmelding som deles på Twitter , skriver det britiske forsvarsdepartementet at bilder viser vrakrester fra det som antas å være en nedskutt Kh-55-rakett, også kjent under Nato-kallenavnet. Dette er en krysserrakett som avfyres fra fly og som ble utviklet på 1980-tallet utelukkende med tanke å bære atomstridshoder.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Den profilerte politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 15 minutter siden

Advokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 30 minutter siden

15 personer ble skadd etter skipsvelt i Skottland

15 personer ble skadd og fraktet til sykehus etter at et skip veltet mens det lå i tørrdokk i en havn i Skottland onsdag morgen, melder Reuters. Ifølge BBC er det et forskningsfartøy. Fem ambulanser, et redningshelikopter og redningsmannskap rykket ut til dokken som ligger i Leith utenfor Edinburgh.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 1 time siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 1 time siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com