NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:20

NRK - 03 apr 24 kl. 04:56

Kraftigste jordskjelv på Taiwan på 25 år

Jordskjelvet i Stillehavet natt til onsdag norsk tid skal ha vært det verste på Taiwan på 25 år. Skjelvet skal ha hatt en styrke på opp mot 7,7. – Skjelvet gikk veldig nærme land og det var veldig grunt. Det kunne merkes over hele Taiwan. Det er det sterkeste siden skjelvet i 1999, ifølge direktøren for det seismologiske senteret i Tapei.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stillehavet, Taiwan, Tapei

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kraftigste, jordskjelv, Taiwanpå 25 år
NRK - 22 jan 24 kl. 03:46

Kinesiske ballonger krysser Taiwan-stredet

Taiwan oppdaget søndag seks kinesiske ballonger over Taiwan-stredet. En av dem krysset over sørspissen av Taiwan, ifølge forsvarsdepartementet. Tidligere denne måneden anklaget Taiwan Kina for å true sikkerheten i luftfarten og drive psykologisk krigføring med ballongene.

NRK - 15 jan 24 kl. 07:36

Taiwans president takker USA for støtten til øyas demokrati

USA ser fram til kontinuitet i forholdet til Taiwan under landets nye president, og den amerikanske støtten er bunnsolid, bedyrer utsendinger fra Washington. En amerikansk delegasjon var mandag på plass på øya for å møte Taiwans avtroppende president Tsai Ing-wen og den påtroppende presidenten Lai Ching-te. Delegasjonen består av tidligere viseutenriksminister James Steinberg og sikkerhetsrådgiver Stephen J.

NRK - 21 mar 24 kl. 03:52

Taiwan: 32 kinesiske militærfly ved Taiwan i løpet av et døgn

32 kinesiske militærfly ble observert rundt Taiwan i løpet av et døgn. Det melder den selvstyrte øyas forsvarsdepartement, melder AFP. Det er det nest største antallet kinesiske militærfly i nærheten av Taiwan så langt i år.

NRK - 08 dec 23 kl. 05:48

Taiwan anklager Kina for å planlegge påvirkning av valget på øya

Taiwan sier de har etterretningsopplysninger om at kinesiske ledere nylig møttes for å koordinere påvirkning av det kommende valget på den selvstyrte øya. Møtet ble ifølge Taiwan holdt i Beijing i begynnelsen av desember og ble ledet av Wang Huning. Han er den fjerde høyets rangerte personen i det kinesiske kommunistpartiet og leder regjeringens gruppe for Taiwan-relaterte saker.

NRK - 08 dec 23 kl. 07:50

Taiwan melder om kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet

Taiwan oppgir at det er observert en kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet, samt en stor mengde militære fly og skip. Ifølge forsvarsdepartementet i Taipei passerte ballongen sørvest for havnebyen Keelung torsdag kveld før den fortsatte østover mot Stillehavet og forsvant. Taiwan har truet med å skyte ned slike ballonger, men det er ingen tegn til at myndighetene har grepet inn.

NRK - 13 jan 24 kl. 15:55

Kina: – Valget på Taiwan endrer ingenting

Kina understreker i sin reaksjon på valget på Taiwan at «Taiwan er Kinas Taiwan». Den kinesiske regjeringen sier at valgresultatet ikke representerer opinionen på øya. – Vi vil motsette oss all aktivitet som jobber for «uavhengighet for Taiwan», og all innblanding utenfra.

NRK - 14 jan 24 kl. 09:22

Tyskland gratulerer Taiwan med valet

Tyskland gratulerer både veljarar og kandidatar som deltok i valet på Taiwan laurdag, seier ein talsperson for utanriksdepartementet i Tyskland, melder Reuters. – Eit fritt og fredeleg val på Taiwan har nok ein gong vist kor sterkt demokratiet står på Taiwan, står det i fråsegna. Tyskland seier dei har tette og gode forhold med Taiwan i fleire sektorar, og at dei ønsker å bygge vidare på dette innanfor rammene av «eitt-Kina»-politikken..

NRK - 14 jan 24 kl. 11:08

Frankrike gratulerer Taiwan med valet

Det franske utanriksdepartementet gratulerer Taiwan med valet laurdag, melder Reuters. – Valet viser at Taiwan har forplikta seg til demokratiske verdiar, står det i ei fråsegn. Frankrike ber også partia respektere resultatet, og at dei håper dialogen mellom Kina og Taiwan kan halde fram.

NRK - 27 dec 23 kl. 16:37

Kina takker Taiwan for jordskjelvhjelp

Kinesiske myndigheter uttrykte onsdag en «inderlig takk» til organisasjoner og næringsliv på Taiwan for hjelpen etter jordskjelvet tidligere denne måneden. Mandag forrige uke ble det nordvestlige Kina rammet av et jordskjelv med styrke 6,2. Nesten 150 mennesker omkom, og over 200.

Aftenposten - 03 apr 24 kl. 03:21

Minst fire døde og over 50 skadede etter jordskjelv ved Taiwan – skal være kraftigste på 25 år

Kollapsede bygninger i Hualien i Taiwan etter jordskjelv – folk skal være innesperret..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 45 minutter siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 30 minutter siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 30 minutter siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 1 time siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..

NRK - 1 time siden

VG: Mann funnet omkommet etter brann i båt

Én person var savnet etter båtbrann utenfor Hvaler. Nå er en mann funnet omkommet, skriver VG. De pårørende er varslet.

NRK - 2 timer siden

Forsvarsministeren skal besøke USA

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) besøker USA fra 15.-18. april.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com