NRK > Nyheter

Tuesday, 20 February, 23:23

NRK - 30 aug 22 kl. 11:35

Kraftig nedgang i hyttesalget

Til tross for en nedgang i hyttesalget på nesten 30 prosent så langt i år, holder prisene seg på et rekordhøyt nivå, ifølge nye tall. – Størst er nedgangen i fjellhytte-segmentet, hvor det ble solgt 34,5 prosent færre hytter sammenlignet med tilsvarende periode i 2021, sier Tone Krange, hyttesjef i DNB Eiendom. Tall fra Prognosesenteret viser at hytteprisene likevel har holdt seg på et sterkt nivå, med en vekst i medianprisene på 13,3 prosent, som er nesten dobbel så høy prisvekst som i boligmarkedet ellers. Innlandshyttene steg mest med en oppgang på 28,2 prosent, fjellhyttene stod nærmest på stedet hvil og for hytter i nærheten av alpinanlegg var veksten på 6,3 prosent, forteller Krange. Med økende boliglånsrenter, rekordhøye strømpriser og matvarer som stadig b
Les mer på NRK


Les mer om:
Tone Krange, DNB Eiendom, Prognosesenteret, Krange, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kraftig, nedgangi , hyttesalget
NRK - 03 maj 23 kl. 09:49

Kraftig fall i salg av hytter

Hyttesalget i første kvartal i år falt med 24,5 prosent fra samme kvartal året før. I alt ble det omsatt 1806 fritidsboliger i første kvartal 2023. Det er 20 år siden tallet på omsetninger var like lavt, melder SSB.

NRK - 16 mar 23 kl. 17:25

Oslo Børs flatet ut

Oslo Børs endte med en nedgang på 0,02 prosent etter en kraftig oppgang i morgentimene. Oppgangen kom etter nyheten om at banken Credit Suisse får nødlån fra den sveitsiske sentralbanken. Tendensen var den samme på de europeiske børsene.

NRK - 12 okt 22 kl. 17:41

Nedgang på Oslo Børs

Nedgang i oljeprisen og fall for olje- og energiselskapene bidro til at hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned 0,91 prosent til 1.107,24 poeng. Dagens mest omsatte aksje ble Equinor, som likevel falt med 1,4 prosent.

NRK - 01 jul 23 kl. 11:04

Stor nedgang på hotellovernattinger i nord i mai

NHOs regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen er bekymret for at den norske trafikken fortsetter å gå ned i Nord-Norge. I en pressemelding skriver NHO Arktis at etter det de betegner som «all time high» i overnattingstrafikken i mai 2022, så hadde overnattingsbedriftene i nord en nedgang i totaltrafikken på 13 prosent i mai 2023 sammenlignet med mai 2022. I Finnmark gikk overnattingen på hotell ned 20 prosent, mens i Troms var det 18 prosent.

NRK - 12 dec 23 kl. 17:31

Oljeprisfall bidro til nedgang på Oslo Børs

Børsgigantene i omsetningstoppen sviktet da hovedindeksen på Oslo Børs tirsdag falt med 0,6 prosent til 1291,39 poeng. Equinor ble tirsdagens mest omsatte aksje, men falt med 0,7 prosent. Det ble heller ingen god dag for Aker (-1,9), Telenor (-2,2) og Frontline (-0,3).

NRK - 16 jan 24 kl. 17:19

Svak nedgang på Oslo Børs

Det ble en marginal nedgang på 0,14 prosent da hovedindeksen på Oslo Børs tirsdag endte på 1284,38 poeng. Equinor tronet øverst som den mest omsatte aksjen, og den hadde en oppgang på 0,2 prosent. John Fredriksen-rederiet Frontline ble den nest mest omsatte aksjen, med en oppgang på 2,6 prosent.

NRK - 21 jan 23 kl. 17:57

Kraftig nedgang i hyttesalget i januar

Flere hyttekommuner opplever dårlige tider på markedet. I noen av dem permitteres ansatte. Nedgangen i salg av nye hytter i fjor var, ifølge byggeindustrien, på 65 prosent, sammenlignet med samme periode i 2021.

E24 - 31 jan 23 kl. 08:22

Kraftig nedgang i hyttesalget

Det ble omsatte 28 prosent færre hytter i fjerde kvartal 2022..

Aftenposten - 31 jan 23 kl. 08:22

Kraftig nedgang i hyttesalget

Det ble omsatte 28 prosent færre hytter i fjerde kvartal 2022 enn i 2021..

E24 - 03 maj 23 kl. 08:11

Kraftig nedgang i hyttesalget i første kvartal

Man må tilbake til første kvartal 2003 for å finne færre omsetninger..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Amnesty hardt ut mot USAs veto

USA viste med sitt veto i FNs sikkerhetsråd fullstendig mangel på globalt lederskap, sier Amnesty Internationals generalsekretær Agnès Callamard. Callamard er sterkt kritisk til at USA tirsdag la ned veto mot en FN-resolusjon som krevde umiddelbar våpenhvile i Gaza. – Nok en gang, når USA kunne ha gjort det riktige: beskyttet palestinerne mot overhengende fare for folkemord, respektert internasjonal lov og forhindre massedrap og lidelser – så valgte de å gjøre det motsatte, skriver Callamard på X.

NRK - 45 minutter siden

USA advarer på nytt om bakkeinvasjon i Rafah

En israelsk bakkeinvasjon i Rafah vil bli en katastrofe, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd. USA har tidligere advart Israel mot å sende bakkestyrker inn i Rafah, der over 1,1 millioner internt fordrevne palestinere på oppfordring fra Israel har søkt tilflukt. Dersom Israel ikke tar hensyn til de palestinske flyktningenes sikkerhet vil «en operasjon i Rafah bli en katastrofe», sier John Kirby.

NRK - 45 minutter siden

Ny avsporing på Ofotbanen

Det melder avisa Fremover. Avisa får bekreftet fra Bane Nors pressevakt at det har vært en avsporing. – Det kan vi bekrefte.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler sto fast - har fått hjelp av redningsskøyta

Hvaler-ferga «Ternen» satt fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det er tåke og dårlig sikt i området.

NRK - 1 time siden

USA: Kongo og Rwanda står på randen av krig

USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake. FN-eksperter og vestlige land anklager Rwanda for å støtte den tutsiledede M23-militsen i Øst-Kongo, og for å ha sendt soldater over grensa, noe ledelsen i Kigali benekter. USA ba i helgen Rwanda om umiddelbart å trekke sine styrker ut av Kongo, samt militært utstyr som truer sivilbefolkningen, FNs fredsbevarende styrke og hjelpearbeidere i området.

NRK - 1 time siden

Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen. – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

NRK - 1 time siden

Advokat tiltala for mishandling av familien

Ein bergensk mann i 50-åra er tiltala for mishandling, psykisk og fysisk vald og truslar av kona og deira barn. Det skal ha føregått i ein periode på 19 år. Vest politidistrikt skriv i tiltalen at «familiens omsorgsbase var prega av utryggleik og frykt for nye krenkingar».

NRK - 1 time siden

Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB. Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

NRK - 1 time siden

Ferge på Hvaler har gått på grunn

Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåket og dårlig sikt i området.

NRK - 3 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var tennisballer

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com