NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 01:35

NRK - 07 mar 23 kl. 08:51

Kraftig kostnadsvekst for bøndene

Bøndenes kostnader har økt med 12 prosent det siste året, langt mer enn den generelle prisveksten i samfunnet. Det viser Bondens Prisindeks (BPI) fra AgriAnalyse, skriver Nationen. Til sammenligning har den generelle prisveksten i samfunnet (KPI) vært på 7,1 prosent. Kraftig prisvekst på kunstgjødsel, energi og råvarer til kraftfôr har bidratt til bøndenes kostnadsvekst. – Det siste året er det kraftfôr som har økt mest.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bondens Prisindeks, BPI, AgriAnalyse, Nationen, KPI, Anel Finci

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kraftig, kostnadsvekst, for, bøndene
NRK - 19 maj 23 kl. 12:06

SV krev meir pengar til bøndene

Bøndene får 4,1 milliardar kroner i årets jordbruksoppgjer. Dette er ikkje nok, meiner nestleiar i SV, Torgeir Knag Fylkesnes. – Held vi fram på denne måten vil det ta fleire tiår å tette inntektsgapet mellom bøndene og andre grupper i samfunnet, seier han til NRK.

NRK - 19 apr 23 kl. 15:05

22 drept i sammenstøt mellom gjetere og bønder i Tsjad

Voldelige sammenstøt mellom gjetere og fastboende bønder har krevd 22 liv i den sørlige delen av Tsjad, melder myndighetene. Bønder fra Kodo-samfunnet gikk mandag løs på omflakkende gjetere i Monts de Lam-distriktet, opplyser den lokale guvernøren. Han beskyldte bøndene for å være fordekte opprørere med base i nabolandet Den sentralafrikanske republikk.

NRK - 16 maj 23 kl. 09:29

Enighet i jordbruksoppgjøret, etter det NRK erfarer

Regjeringen la fram sitt tilbud til bøndene for halvannen uke siden. Etter det NRK erfarer har partene nå kommet til enighet, og dette vil bli presentert på en pressekonferanse i Oslo klokka 12. Tilbudet var på snaut halvparten av de 6,9 milliarder kronene bøndene krevde.

NRK - 06 dec 22 kl. 10:25

Noregs Bank: Verksemder melder om svake utsikter

Sterk pris- og kostnadsvekst, høgare renter og færre offentlege oppdrag gir lågare aktivitet i vinter, skriv Noregs Bank i ei pressemelding. Dei skriv at framtidsutsiktene til verksemdene no er dei svakaste sidan januar 2009. Tilbakemeldingar frå verksemder som er med i Regionalt nettverk viser at mange er avventande, og at uvissa er uvanleg stor, skriv Noregs Bank..

NRK - 15 mar 23 kl. 23:26

Underskuddet for Helgelandssykehuset femdoblet på ett år

Helseforetaket gikk med 125,7 millioner kroner i underskudd i 2022. Det går frem av årsregnskapet, som skal behandles i et ekstraordinært styremøte 22. april.

VG - 03 maj 23 kl. 18:22

Så mye kan sommerens ferie komme til å koste: – Jeg ville holdt meg hjemme

Svak krone og kostnadsvekst. Planlegger du å reise utenlands i sommer, kan det komme til å koste (Hawaii)-skjorten..

Klartale - 17 jan 23 kl. 06:00

Du må betale mer for mat 1. februar

Én ting er sikkert: Vi trenger alle mat. Men turen til butikken kan være alt annet enn hyggelig, dersom du har lite penger på konto. På ett år (desember 2021 til desember 2022) ble mat og drikke 11,5 prosent dyrere.

Klartale - 18 jan 23 kl. 08:45

Kjøtt blir dyrere

Kjøttprodusentene tror prisen på kjøtt kommer til å stige. Prisen kan gå opp med 20 prosent. Det tror Kjøtt-leverandørenes forening (KLF).

NRK - 09 feb 23 kl. 19:37

Tunisia vil styrke båndene til Syria

Tunisias president Kais Saied vil styrke båndene til Syria, nesten ti år etter at landet brøt forbindelsene i protest mot Bashar al-Assads undertrykkelse av protestene under den arabiske våren. Saieds utspill er det seneste tegnet på at Tunisia har til hensikt å gjenopprette fulle diplomatiske forbindelser med regimet til Assad. Etter at de diplomatiske forbindelsene ble brutt i 2013, åpnet Tunisia i 2017 en begrenset diplomatisk stasjon i Syria, blant annet for å spore opp de 3000 tunisierne som sluttet seg til IS og andre jihadistgrupper i Syria.

NRK - 26 mar 23 kl. 03:50

Honduras bryter båndene til Taiwan

Regjeringen i Honduras varsler slutt på det diplomatiske forholdet til Taiwan. Kina åpner dørene for det mellomamerikanske landet. – Honduras' regjering anerkjenner eksistensen av kun ett Kina.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 2 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 2 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 2 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 3 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 3 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 3 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 3 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 4 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com