NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:18

NRK - 28 nov 22 kl. 08:27

Kraftig hopp i oljeskatten

Høye olje- og gasspriser gjorde at staten tok inn drøyt 320 milliarder kroner mer i petroleumsskatt i fjor enn i 2020. Mens petroleumsskatten endte i minus for to år siden, ga den i fjor en inntekt på 299,2 milliarder, kroner, opplyser Skatteetaten i en pressemelding. – Årsaken til den store økningen er i hovedsak høyere oljepriser og de svært høye gassprisene i andre halvdel av 2021, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Skatteetaten, Nina Schanke Funnemark, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kraftig, hoppi , oljeskatten
E24 - 28 nov 22 kl. 07:58

Kraftig hopp i oljeskatten

Høye olje- og gasspriser gjorde at staten tok inn drøyt 320 milliarder kroner mer i petroleumsskatt i fjor enn i 2020..

NRK - 29 okt 22 kl. 18:01

Maren Lundby er tilbake – her hopper hun første konkurransehopp på 605 dager

Maren Lundby sitt comeback i hoppbakken ble lørdag kveld realitet da hun gjorde sitt første hopp under 1. omgang i NM i storbakke. – Jeg kjenner at jeg lever nå, og det er digg, sier Lundby til NRK etter hoppet.

Klartale - 06 mar 23 kl. 09:32

Enda ei helg med mange medaljer

Norge er et av verdens beste land på ski. Det beviser utøverne hver vinter.I helgen var siste del av verdens-mesterskapet (VM) på ski.

Aftenposten - 08 feb 23 kl. 17:47

Innførte kraftig hopp i bøtesatsene fra 1. februar – men har ikke teknologi til å skrive disse

Bøtesatsene i trafikksaker fikk et kraftig hopp i forrige uke. Men du trenger ikke å være redd ennå..

NRK - 26 jan 23 kl. 11:09

30 olje- og gassutbygginger får skattelettelser

30 olje- og gassutbygginger på til sammen rundt 400 milliarder kroner vil få de gunstige skattevilkårene fra oljeskattepakken som ble innført under pandemien. I juni 2020 vedtok Stortinget i 2020 midlertidige endringer i oljeskatten for å sikre aktivitet i koronatiden. Nå viser tall Teknisk Ukeblad har fått fra Olje- og energidepartementet at 30 olje- og gassutbygginger har levert planer for utbygging og drift som faller under det midlertidige skatteregimet før fristen som gikk ut ved årsskiftet.

NRK - 05 nov 22 kl. 13:37

Opseth med råsterk seier i Lundby-comeback

Silje Opseth (23) var også best etter to hopp i lørdagens verdenscupåpning i hopp i polske Wisla, etter å ha ledet etter første omgang. Før rennet var det knyttet mest spenning til Maren Lundbys internasjonale comeback. Hun ble nummer 16..

VG - 24 nov 22 kl. 13:15

Følg verdenscupen i hopp for menn 2022/2023 DIREKTE

På denne siden kan du følge alle verdenscuprenn i hopp for menn 2022/23..

VG - 24 nov 22 kl. 13:15

Følg verdenscupen i hopp for kvinner 2022/2023 DIREKTE

På denne siden kan du følge alle verdenscuprenn i hopp for kvinner 2022/23..

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 13:16

Følg verdenscupen i hopp for menn 2022/2023 direkte

På denne siden kan du følge alle verdenscuprenn i hopp for menn 2022/23..

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 13:15

Følg verdenscupen i hopp for kvinner 2022/2023 direkte

På denne siden kan du følge alle verdenscuprenn i hopp for kvinner 2022/23..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Redaktør Fædrelandsvennen: – Riktig avgjørelse

Redaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad mener det var riktig av riksadvokaten å be om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Fordi det vil bidra til at vi kan få noen svar, det hadde vært helt uholdbart om det ene drapet i Baneheia-saken skulle forbli uoppklart, sier Ljøstad til NRK..

NRK - 15 minutter siden

Fengsel for overgrepsmateriale

En mann fra Stjørdalsregionen er for fjerde gang dømt for nedlasting og oppbevaring av store mengder overgrepsbilder og videoer. Det tar 15 døgn å spille av videofilmene, går det fram av dommen fra Trøndelag tingrett. Tiltalte i 30-årene delte også flere av videoene via en app.

NRK - 30 minutter siden

Salgsforbud blir ikke opphevet

Avdelingssjef Per Samuelsson i Elsäkerhetsverket opplyser til NRK at Easee ikke får opphevet salgsforbudet. Beskjeden kom i går kveld, opplyser Samuelsson. Easee har mulighet til å anke saken..

NRK - 30 minutter siden

HA: Beboerne i Moelv har fått flytte hjem

Beboerne på adressen i Moelv, hvor politiet gikk til aksjon på grunn av opplysninger om mulig giftig stoff, har fått flytte hjem igjen. Det skriver HA. De tre beboerne ble evakuert på onsdag.

NRK - 30 minutter siden

Tror ikke det har skjedd noe kriminelt

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt med personen som ble funnet død i Byfjorden i Bergen i går. Det skriver VG. Politiet vil ikke gå ut med kjønn eller alder, fordi de foreløpig ikke har identifisert personen..

NRK - 15 minutter siden

Riksadvokaten vil gjenoppta saken mot Jan Helge Andersen

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud ber gjenopptakelseskommisjonen gjenoppta Baneheia-saken mot Jan Helge Andersen, ifølge en pressemelding. Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på 8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen og medvirkning til voldtekt av 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Da Viggo Kristiansen i desember ble frikjent for drapene i Baneheia, ble også drapet på Lena Sløgedal Paulsen stående uløst.

NRK - 15 minutter siden

Ukraina: Minst sju drept i russiske angrep øst og nord i landet

Minst sju personer er drept i russiske angrep over natten, ifølge ukrainske myndigheter. Angrepene rammet regioner øst og nord i Ukraina. Ifølge ukrainske nødetater ble fem sivile drept i Kostjantynivka øst i Donetsk natt til fredag.

NRK - 30 minutter siden

Dansk etterretning advarer mot kinesisk stipendordning

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark mener den kinesiske stipendordningen CSC for studenter og forskere kan øke faren for spionasje. Medier både i Sverige, Tyskland og Norge omtalte stipendordningen tidligere i år. Kinesiske studenter og forskere som kommer til Europa med CSC-stipend, må underskrive en kontrakt der de lover troskap til kommunistpartiet og den kinesiske staten.

NRK - 1 time siden

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

NRK - 45 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com