NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 10:29

NRK - 06 mar 20 kl. 10:10

Kraftig fall på europeiske børser

Europeiske aksjemarkeder fulgte utviklingen i Asia og USA og falt markant fredag formiddag. Milano-børsen stupte 3 prosent, mens Frankfurts DAX 30-indeks og CAC 40 i Paris var fredag begge ned 1,8 prosent sammenlignet med torsdagens sluttnotering..
Les mer på NRK


Les mer om:
Asia, USA, Frankfurts DAX, CAC, Paris

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kraftig, fall, europeiske, børser
Klartale - 04 dec 22 kl. 06:00

Han bruker plast for å protestere mot søppel

Moudou Fall er 49 år gammel og kommer fra Senegal. Han er miljøaktivist. Og mest kjent som plastmannen.

NRK - 22 feb 22 kl. 09:45

Børsfall i Asia og Europa

Russlands anerkjenning av utbrytarrepublikkar i Aust-Ukraina gav børsfall i Asia tysdag, og også på europeiske børsar peikar pilene nedover. Nikkei-indeksen i Tokyo fall med 1,7 prosent, medan Hang Seng-indeksen i Hongkong fall med 2,7 prosent. I Shanghai fall hovudindeksen med 1 prosent, og Sensex-indeksen i Mumbai var 1,6 prosent ned halvannan time før stengjetid.

NRK - 16 jun 22 kl. 18:02

Fall på europeiske børser – laveste nivå på 3 måneder

Børsfallet fortsetter, utløst av kraftig inflasjon og påfølgende rentehopp. Torsdag falt europeiske børser til det laveste nivået på tre måneder. I London falt FTSE 100-indeksen 3,1 prosent, og endte dagen på 7.

NRK - 15 mar 22 kl. 14:16

Europeiske børser henter seg inn

Etter å ha startet dagen med fall på rundt 2 prosent, har europeiske børser tatt igjen mye av det tapte i løpet av dagen. Den brede Stoxx 600-indeksen er i skrivende stund ned knappe 0,5 prosent. Oljetunge Oslo Børs er ned drøyt 1 prosent etter et betydelig fall i oljeprisen.

NRK - 24 feb 20 kl. 15:55

Kraftig fall for amerikanske børser

De amerikanske børsene falt kraftig ved åpning mandag ettermiddag norsk tid. De fulgte dermed europeiske og asiatiske børser som tidligere mandag også falt. Frykten for konsekvensene av det nye koronaviruset bidrar til de mange børsfallene..

E24 - 19 maj 21 kl. 16:27

Tunge fall på verdens børser: – Den store utløsende faktoren er inflasjonsfrykten

Kraftig prisvekst har skapt en «reell frykt» for en tidligere renteheving i USA, og utløser markante fall på verdens børser, mener Nordeas sjefstrateg..

NRK - 16 dec 19 kl. 10:15

Europeiske børser opp

Europeiske børser gikk i taket i morgentimene mandag, etter nyheter om at første del av handelsavtalen mellom USA og Kina er i boks. Det melder Reuters. Børsene fikk også oppgang etter valget i Storbritannia torsdag..

NRK - 17 mar 20 kl. 18:22

Oppgang på europeiske børser

Mandagens børsfall ble snudd til oppgang på europeiske børser tirsdag, men året hittil har vært dystert. CAC 40-indeksen i Paris steg med 2,8 prosent. FTSE 100-indeksen i London og DAX-indeksen i Frankfurt steg med henholdsvis 2,6 og 2,3 prosent..

NRK - 23 nov 20 kl. 10:19

Oppgang på europeiske børser

Gode nyheter om flere vaksiner mot koronaviruset gir oppgang på europeiske børser i dag. De viktigste indeksene, blant annet i London, Paris og Frankfurt, går opp med om lag én prosent. Det samme gjør hovedindeksen på Oslo Børs..

NRK - 30 dec 22 kl. 22:24

Verste børsåret i USA siden 2008

Det ble et tungt børsår i både USA og Europa. Wall Street endte med den største nedgangen siden finanskrisen for 14 år siden. Da de amerikanske børsene stengte fredag, var det klart at S&P 500-indeksen falt med 19,4 prosent i 2022.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 5 minutter siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 45 minutter siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..

NRK - 45 minutter siden

Omstridt sensurkrav for retten i USA

Et omstridt sensurkrav for biblioteker i den amerikanske delstaten Arkansas havner i retten. Både biblioteker, fagforeninger og forfattere reagerer på kravet. Bakgrunnen er en ny lov som etter planen skal tre i kraft 1.

NRK - 1 time siden

Redd Barna avlyser pride-barnefestival søndag etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold, opplyser de. Det er barnefestivalen under pride i Bergen som avlyses. – Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning.

NRK - 1 time siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj besøker toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke på E6 ved Ulven i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på E6 inngående på Ulven i Oslo. Tre bilister er involvert. En person har smerter i brystet, og blir sjekket av ambulanse på stedet.

NRK - 2 timer siden

AFP: Åtte skadd i «uavbrutt bombing» av russisk grenseby

Åtte mennesker skal være skadd i byen Shebekino i den russiske regionen Belgorod på grensen til Ukraina etter «uavbrutt bombing». Det hevder guvernøren i området på Telegram, ifølge nyhetsbyrået AFP. Guvernør Vyacheslav Gladkov anklager Ukraina for å stå bak angrepene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com