NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:29

NRK - 22 maj 24 kl. 09:51

Kraftig fall i inflasjonen i Storbritannia

Prisveksten falt i Storbritannia i april til 2,3 prosent på årsbasis, ned fra 3,2 prosent i mars. Det er det laveste siden juli 2021, ifølge britiske myndigheter. Det var på forhånd ventet en total-inflasjon på 2,1 prosent og kjerneinflasjon på 3,6 prosent. – I dag markerer et stort øyeblikk for den britiske økonomien, med inflasjonen tilbake til normalen, sier Storbritannias statsminister Rishi Sunak i en uttalelse. Ifølge ham er det nå lysere tider i vente for britene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Storbritannia, Storbritannias, Rishi Sunak, Sverige, Sveits, E24

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kraftig, falli , inflasjoneni , Storbritannia
NRK - 28 jun 24 kl. 11:29

Inflasjonen avtar i Frankrike og Spania

Inflasjonen i Frankrike, eurosonens nest største økonomi, avtar mer enn ventet i juni. Også i nabolandet Spania dempes prisstigningen. I Frankrike falt inflasjonen til 2,1 prosent i juni ifølge foreløpige anslag.

NRK - 17 apr 24 kl. 08:30

Inflasjonen ned til 3,2 prosent i Storbritannia

Inflasjonen i Storbritannia var i mars 3,2 prosent, ned fra 3,4 prosent i februar, viser ferske tall. Dermed lever håpet om et rentekutt neste måned, selv om inflasjonen fortsatt ligger noe over det ønskede nivået på 2 prosent. Økonomer hadde ventet et noe større fall i inflasjonen.

NRK - 15 jan 24 kl. 08:10

Inflasjonen sank kraftig i Sverige i desember

Inflasjonen i Sverige (KPI) sank til 4,4 prosent i desember, ned fra 5,8 prosent, viser ferske tall fra Statistiska centralbyrån. Inflasjonen – målt som konsumprisenes oppgang over ett år – var dermed noe høyere enn ventet. Analytikere hadde i snitt regnet med at inflasjonen ville falle til 4,3 prosent i desember, ifølge en sammenstilling av prognoser gjort av Bloomberg.

Klartale - 19 jun 24 kl. 06:00

Britene har liten tro på bedre tider

Britene sliter. Det har lenge vært dyrt å leve i Storbritannia. Inflasjonen har blitt stadig større.

NRK - 17 jan 24 kl. 09:24

Uventet vekst i inflasjonen i Storbritannia

Prisveksten i Storbritannia steg til 4 prosent i desember. Dette var uventet for analytikerne, som forventet nedgang. – Inflasjonen faller ikke i en rett linje, men planen vår fungerer, og vi bør holde oss til den, sier Storbritannias finansminister Jeremy Hunt i en uttalelse etter at prisveksten for desember ble kunngjort onsdag morgen.

NRK - 04 jan 24 kl. 14:36

Inflasjonen litt opp i Tyskland

Inflasjonen i Tyskland steg til 3,7 prosent i desember, opp 0,5 prosent fra måneden før. Tallene var i tråd med forventningene, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Det er også første gang siden juni i fjor at inflasjonen øker i Tyskland, viser torsdagens tall fra landets statistiske kontor.

NRK - 12 apr 24 kl. 11:19

Lavere prisvekst i Tyskland og Frankrike

Inflasjonen i Tyskland falt ytterligere i mars til det laveste nivået på tre år. Prisene var i mars 2,2 prosent høyere enn i samme måned i fjor, ifølge det tyske statistiske sentralbyrået Destatis. Sist inflasjonen var under 2 prosent, var i april 2021.

NRK - 14 feb 24 kl. 08:14

Inflasjonen i Storbritannia lavere enn ventet

Inflasjonen i Storbritannia holdt seg på 4 prosent i januar. Det er lavere enn analytikerne ventet. Det viser statistikk fra det britiske byrået ONS, melder Sky News.

NRK - 19 jun 24 kl. 08:24

Inflasjonen i Storbritannia nede på 2 prosent

Inflasjonen i Storbritannia dempet seg i mai til sentralbankens mål på 2 prosent, viser nye tall onsdag, ifølge AFP. Det ventes at det vil gi et løft til sittende statsminister Rishi Sunak i valgkampen. Etter at inflasjonen toppet seg på 11,1 prosent i oktober 2022 har en rekke renteøkninger fra Bank of England ført til at prisveksten har roet seg ned..

NRK - 13 jan 24 kl. 06:53

Lavere inflasjon i Venezuela

Inflasjonen i Venezuela falt i fjor til 189 prosent. I 2022 var inflasjonen på 234 prosent. I 2021 var inflasjonen på 686 prosent.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 45 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 3 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 2 timer siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com