NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 03:00

NRK - 01 sep 21 kl. 16:15

Koronasyke og hjertebetennelse

En amerikansk studie viser at det er høyere risiko for å få hjertebetennelse ved covid-sykdom enn ved vaksinering. Det er påvist at vaksinene til Pfizer og Moderna i sjeldne tilfeller kan føre til betennelse i hjertemuskelen, myokarditt, og i hjerteposen, perikarditt. Det er særlig unge menn som er utsatt for dette. I en ny rapport fra USAs smittevernbyrå CDC, kommer det imidlertid fram at risikoen er høyere for dem som blir smittet av koronaviruset. Data fra 1,5 millioner koronapasienter og 35 millioner pasienter som ikke hadde smitte, er blitt gjennomgått.
Les mer på NRK


Les mer om:
Pfizer, Moderna, USAs, CDC

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Koronasykeog , hjertebetennelse
VG - 07 okt 21 kl. 09:08

Nye vaksineråd etter bivirkninger blant unge menn: Theodor (20) fikk hjertebetennelse

Theodor Huseby Grønnerød (20) fikk hjertebetennelse etter Moderna-vaksinen. Nå ber FHI menn i hans aldersgruppe om å vurdere Pfizer..

NRK - 24 jun 21 kl. 02:13

Hjerteadvarsel på koronavaksiner

Koronavaksiner basert på mRNA-teknologien, i praksis vaksinene fra Pfizer/Biontech og fra Moderna, skal utstyres med advarsel om hjertebetennelse i USA. Det besluttet et ekspertpanel i regi av Centers for Disease Control and Prevention (CDC) onsdag. Konklusjonen kom etter gjennomgang av 323 bekreftede tilfeller av myokarditt (hjertemuskelbetennelse) og perikarditt (hjerteposebetennelse) hos over 50 millioner vaksinerte tenåringer og unge voksne i USA.

VG - 02 sep 21 kl. 23:01

Alexander (20) fikk hjertebetennelse etter coronavaksinen: Mener det var verdt risikoen

Alexander Belmonte Johansen (20) ber andre som kjenner symptomer etter vaksinering om å ta det på alvor – men han angrer ikke på at han tok vaksinen..

VG - 11 okt 21 kl. 17:09

FHI-tall: Dette er forskjellen i hjertebetennelse-bivirkninger for unge menn

Det har vært 28 tilfeller av myokarditt blant menn i aldersgruppen 18–29 etter andre dose Moderna, mot seks tilfeller etter Pfizer..

VG - 11 okt 21 kl. 17:09

Norges tall: Dette er forskjellen i hjertebetennelse-bivirkninger for unge menn

Det har vært 28 tilfeller av myokarditt blant menn i aldersgruppen 18–29 etter andre dose Moderna, mot seks tilfeller etter Pfizer..

NRK - 11 jun 21 kl. 09:39

Vaksinerte trenger ikke vise test

Fullvaksinerte og personer som har vært koronasyke de siste seks månedene trenger ikke å vise negativ test på grensen til Norge, skriver FHI..

NRK - 12 jun 21 kl. 15:35

5 millioner smitta i Afrika

Mer enn 5 millioner mennesker har vært koronasyke i Afrika siden pandemien startet. Det viser data som nyhetsbyrået AFP har samlet fra offisielle kilder. Mer enn 134.

NRK - 14 jun 21 kl. 10:48

Antistoffer mot korona i morsmelk

Spanske forskere har analysert prøver av morsmelk fra koronasyke kvinner. Koronaviruset ble ikke påvist i noen melkeprøver, og i flertallet av dem var det antistoffer for å forsvare det nyfødte barnet mot viruset. De samme funnene ble gjort i morsmelken hos vaksinerte kvinner, skriver El País..

NRK - 03 jul 21 kl. 08:39

18 koronasyke på Nord-Jæren

Det siste døgnet er det registrert 18 nye smittetilfeller i kommunene på Nord-Jæren. Elleve av dem er registrert i Stavanger..

NRK - 31 jul 21 kl. 03:19

Ekspert vil vaksinere 2-åringer

I Danmark mener en sentral koronaekspert at barn helt ned i toårsalderen bør få koronavaksine. Eskild Petersen som er professor på Aarhus Universitetshospital argumenterer med at koronasyke barn kan bidra til å spre smitte videre i samfunnet, skriver DR. Men barnelegene i Dansk Pædiatrisk selskab synes det er for tidlig å vaksinere så små barn..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Komité vil straffe Steve Bannon

Komiteen som gransker kongresstormingen i USA har vedtatt at Steve Bannon bør tiltales for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne. Bannon ble instruert av sin tidligere sjef, Donald Trump, til ikke å vitne for komiteen..

NRK - 1 time siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 1 time siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 1 time siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 1 time siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 2 timer siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 2 timer siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 2 timer siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 2 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 4 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt