NRK > Nyheter

Monday, 29 November, 16:01

NRK - 21 okt 21 kl. 11:00

Koronasmitten stiger i Europa

Verdens helseorganisasjon kunngjorde denne uken at det er satt en milliard vaksinedoser i Europa. Men i mange land er vaksinasjonsgraden fortsatt lav, og den siste uken er det registrert en smitteøkning på 7 prosent i Europa, skriver NTB. Mye av smitteøkningen er registrert i Øst-Europa, blant annet i Russland, Romania, Slovenia og Bulgaria. I Belgia frykter regjeringen at landet er ved starten av en ny kraftig smittebølge. Myndighetene har tidligere lettet på regler om munnbind, men har begynt å oppfordre befolkningen til igjen å finne fram munnbindet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Europa, NTB, europa, Russland, Bulgaria, Belgia, Storbritannia, Frankrike, Spania, CNN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Koronasmitten, stigeri , Europa
NRK - 29 okt 21 kl. 14:54

WHO Europa advarer mot å stenge ned

Verdens helseorganisasjons Europa-kontor advarer regjeringer mot å stenge ned skoler, selv hvis koronasmitten øker i flere land. – Hvis og når restriksjoner blir iverksatt for å senke eller kontrollere smitteoverføring, bør skoler være de siste stedene som stenger dørene, og de første til å gjenåpne med passende forebyggende smitteverntiltak, sier WHO Europa i en uttalelse. – Å avbryte barnas utdannelse bør være siste utvei, legger de til.

NRK - 10 jul 21 kl. 03:41

Koronasmitten øker i Australia

I den mest folkerike delstaten i Australia, New South Wales, har koronasmitten rammet et rekordhøyt antall mennesker de siste dagene. Nesten 500 mennesker er smittet i det nyeste utbruddet. Bare fredag testet 50 positivt, opplyser helsemyndighetene ifølge Reuters..

NRK - 30 aug 21 kl. 12:01

WHO bekymret for Europa

WHO er bekymret over at vaksineringen har stagnert i flere europeiske land. – En økning i koronasmitten i Europa de siste to ukene, kombinert med at noen land har et lavt vaksineringsnivå er «svært bekymringsfullt», sa lederen for WHO i Europa, Hans Kluge, da han møtte pressen mandag..

NRK - 30 aug 21 kl. 12:01

WHO frykter 236.000 vil dø i Europa

WHO frykter at 236.000 vil dø av korona innen 1. desember.

NRK - 04 nov 21 kl. 11:45

WHO bekymret over Europa-smitten

Det økende tallet på antall covid 19-smittede i Europa er «dypt bekymringsfullt», sier WHOs Europa-sjef Hans Kluge på en pressekonferanse torsdag. WHO frykter nå at Europa kan få en halv million koronarelaterte dødsfall innen starten av neste år hvis utviklingen fortsetter. WHOs Europa-region innbefatter 53 land, inkludert øand fra Sentral-Asia..

NRK - 21 jul 21 kl. 00:09

Smittetallene på Mallorca stiger

Koronasmitten på ferieøya Mallorca fortsetter å stige. Ifølge det spanske helsedepartementet er det tirsdag 335 smittede per 100.000 innbyggere på Mallorca.

NRK - 09 nov 21 kl. 06:45

Kan komme nye test- og karanteneråd

Helsemyndighetene jobber nå med å endre systemet for smittesporing og det kan komme endringer i test- og karanteneråd. Både koronasmitten og innleggelsestallene stiger, også blant fullvaksinerte. Det kan snart føre til endringer.

NRK - 01 jul 21 kl. 20:03

Smittetallene stiger i Europa

Antall koronasmittede i Europa har steget med 10 prosent den siste uken. Det sier WHOs regiondirektør for Europa, Hans Kluge. Økningen skjer etter 10 uker med nedgang i smitten.

NRK - 10 jul 21 kl. 20:02

Ber Europa stanse tvangsretur

Regjeringen i Kabul har formelt bedt europeiske land om å stanse tvangsretur av afghanske asylsøkere de neste tre månedene. Det sier Afghanistans departement for flyktninger og repatriering i en uttalelse søndag. De viser til opptrappingen i volden fra Taliban-opprørerne og en betraktelig økning i koronasmitten.

NRK - 20 jul 21 kl. 05:37

50 millioner smittede i Europa

Europa er verdens første region som har passert 50 millioner påviste koronatilfeller, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået Reuters. Økningen i Europa er på 1 million nye tilfeller hver åttende dag. Det tok 194 dager å gå fra 25 millioner til 50 millioner smittede i Europa, mens det tok 350 dager å nå de første 25 millioner tilfellene, ifølge oversikten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt