NRK > Nyheter

Onsdag, 28 Juli, 06:09

NRK - 07 mai 21 kl. 10:48

Korona tredje vanligste dødsårsak

Koronaviruset var den tredje vanligste dødsårsaken etter hjerte- og karsykdommer og kreft i Sverige i fjor, viser foreløpig dødsårsaksstatistikk. – Totalt døde 9.504 personer med covid-19 som underliggende årsak i 2020, sa Socialstyrelsens avdelingssjef Mona Heurgren på en pressekonferanse fredag. Heurgren viste også til statistikk per 100.000 innbyggere, uansett dødsårsak.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sverige, Socialstyrelsens, Mona Heurgren, Aftonbladet, Norden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Koronatredje , vanligste, dødsårsak
NRK - 18 mars 21 kl. 16:34

Tredje vanligste dødsårsak

Covid-19 var den tredje vanligste dødsårsaken i Sverige i andre halvår av 2020, melder TT. Da døde 3503 personer av sykdommen. Den vanligste dødsårsaken var hjerte- og karsykdommer med 12.

NRK - 18 juni 21 kl. 18:09

Fleire dødsfall enn venta i Sverige

Dødsårsaksregisteret i FHI har gjort ei førebels samanlikning av ulike dødsårsaker i Sverige og Noreg sidan 2010. – Talet på døde i Noreg i pandemiåret 2020 var som forventa, men i Sverige var det 6,8 prosent fleire dødsfall enn ein elles kunne rekne med. Når det gjeld utviklinga mellom 2010 og 2019, blei kreft og lungesjukdommar oftare innrapporterte som underliggande dødsårsak i Noreg samanlikna med Sverige, men hjarte- og karsjukdommar sjeldnare, seier overlege Guttorm Raknes i Dødsårsaksregisteret i Folkehelseinstituttet.

NRK - 10 juni 21 kl. 07:26

459 koronadødsfall i Norge i 2020

I 2020 ble det registrert 459 koronarelaterte dødsfall i Dødsårsaksregisteret. 415 av dem er registrert med covid-19 som underliggende dødsårsak, skriver FHI. Det betyr at man for disse dødsfallene anser covid-19 som den viktigste faktoren som ledet til døden, uten at man kan si noe om hvor mye andre dødsårsaker har bidratt til dødsfallet..

Aftenposten - 13 juni 21 kl. 11:36

Demens kan bli den vanligste dødsårsaken i Norge: – Vi er ikke forberedt på utviklingen, mener forsker.

Antall personer med demens vil mer enn doble seg de neste 30 årene. – At nordmenn lever lenger, er ikke nødvendigvis en….

Aftenposten - 21 mars 21 kl. 09:33

Rekordutflytting fra Oslo: Rømmer fra korona-livet

Rekordmange flyttet ut av Oslo i fjor. Forskerne mener korona-konsekvensene er en viktig årsak..

NRK - 21 mars 21 kl. 20:48

Skiløper funnet død

Politiet bekrefter til NRK at det var den savnede skiløperen som ble funnet omkommet i Dalsbygda i Os søndag. – Vi ser på dette som et uhell, forteller operasjonsleder Dyre Antonsen. For å fastslå dødsårsak sendes mannen til obduksjon..

NRK - 24 mars 21 kl. 11:08

Finansminister i Emiratene er død

Finansminister i De forente arabiske emirater Hamdan bin Rashid al-Maktoum er død, 75 år gammel. Han var bror til Dubais hersker Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Finansministeren skal ha hatt dårlig helse i flere måneder, men dødsårsak er ikke oppgitt..

VG - 21 april 21 kl. 10:13

Jim Steinmans dødsårsak er klar

Rockelegenden bak noen av verdens mest berømte låter døde av nyresvikt. Meat Loaf har skrevet minneord..

NRK - 12 mai 21 kl. 14:13

Død person på skip koronasmittet

16 av 18 testede på malmskipet «Pebble Beach» har testet positivt for covid-19, ifølge Narvik kommune. En av dem som testet positivt, døde i natt. Den avdøde testet også positivt.

NRK - 01 juni 21 kl. 09:52

Frigir navnet på omkommet

Det var Gjert Kristoffersen (71) som omkom i trafikkulykken i Åmli i Agder lørdag. Navnet frigis i samråd med de pårørende. Den omkomne er sendt til obduksjon for å påvise dødsårsak, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

39 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 39 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 12 flere enn forrige tirsdag. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner, St.

NRK - 45 minutter siden

MC-fører (19) omkom i Melhus

En 19-årig motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. Føreren ble erklært død på stedet av lege. De pårørende er varslet.

NRK - 15 minutter siden

Biden anklager Russland

USAs president Joe Biden anklager Russland for innblanding i neste års kongressvalg ved å spre feilinformasjon. Han advarer om at cyberangrep kan føre til krig, og utrykte stor bekymring for løsepengevirus, som har rammet flere bedrifter i USA..

NRK - 45 minutter siden

Anker heroinsak til høyesterett

To menn ble pågrepet da Tolletaten beslagla 3,46 kilo heroin i en bil i Kongsvinger, begge involverte anker nå til Høyesterett i håp om lavere straff enn det tingretten og lagmannsretten mener de fortjener, skriver Mitt Kongsvinger..

NRK - 45 minutter siden

MC-fører omkom i melhus

En motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. De pårørende er varslet..

NRK - 1 time siden

Gjester bestiller mer mat via app

Erfaringer under pandemien viser at restaurantgjester kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen ved bordet. Mange restauranter vil fortsette med kontaktløs bestilling også etter pandemien, både fordi det fører til mersalg og reduserer dødtid, skriver Adresseavisen..

NRK - 45 minutter siden

Sykehusklovner frykter milliontap

De rødgrønne partiene har lovet å fjerne gaveforsterkningsordningen om de får flertall til høsten. Det kan gi et tap på to millioner årlig for Sykehusklovnene, skriver Klassekamoen. Ordningen ble opprettet av Solberg-regjeringen i 2014 for å stimulere til flere private donasjoner til kunst- og kultur..

NRK - 1 time siden

Asheim vil endre fuske-regler

Utdanningsminister Henrik Asheim ønsker en mer oversiktlig lov etter at rekordmange studenter er tatt i fusk og utestengt fra høyere utdanning. I lovverket skilles det ikke mellom type fusk. For eksempel vil «selvplagiering» sanksjoneres likt som å skrive direkte av pensum, skriver VG..

NRK - 1 time siden

39 nye smittet i Oslo

Det er registrert 39 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 12 flere enn forrige tirsdag. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner, St.

NRK - 1 time siden

Dramatisk da dobbeltsculler kantret

Are Strandli og Kristoffer Brun havnet i vannet like før slutt under semifinalen i lettvekt dobbeltsculler i Tokyo-OL. Dermed er OL-eventyret over for duoen. Videosbilder viser at båten gikk rundt like før målgang da den norske duoen kjempet om å ta seg til finale.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt