NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:49

NRK - 18 maj 23 kl. 18:40

Kona til fengslet russisk dissident bekymret for helsen hans

Den fengslede Putin-kritikeren Vladimir Kara-Murza har alvorlige helseproblemer, ifølge hans kone, som mener han blir utsatt for psykologisk tortur. – Jeg er naturligvis bekymret. Helsen hans svikter virkelig, sier Evgenja Kara-Murza til nyhetsbyrået AFP Kara-Murza hadde alvorlige helseproblemer allerede før han ble pågrepet i fjor. Han lider av en nervesykdom kalt polynevropati, som ifølge kona skyldes at han ble forsøkt forgiftet i 2015 og 2017. Mens han har sittet varetektsfengslet det siste året, har tilstanden blitt betydelig verre.
Les mer på NRK


Les mer om:
Putin, Vladimir Kara-Murza, Evgenja Kara-Murza, AFP Kara-Murza, murza, Russlands, Ukraina, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kona, til, fengslet, russisk, dissident, bekymret, for, helsenhans
Klartale - 23 feb 24 kl. 16:30

Aleksej Navalnyj utfordret Putin

Ljudmila Navalnaja fikk til slutt se sønnens døde kropp. Aleksej Navalnyj skal ha falt om mens han var ute og gikk nylig. Politikeren ble bare 47 år gammel.

NRK - 15 maj 24 kl. 19:03

Drapssiktet 17-åring fengslet

Ytterligere to personer ble i dag fengslet, siktet for drap eller medvirkning på drap på en 18 år gammel mann i Bergen sentrum i november. Fra før er en 22 år gammel mann siktet og fengslet for det samme. Mannen døde av en overdose, men politiet er overbevist om at han ikke fikk den i seg frivillig.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:12

Russland: Arrestert amerikansk journalist holdes fengslet til 30. januar

Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som sitter fengslet i Russland i påvente av en rettssak, får forlenget varetekten med to måneder. Det har en russisk domstol besluttet tirsdag, melder Reuters og AFP. Wall Street Journal-journalisten er med det fengslet frem til 30.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:12

Russland: Amerikansk journalist holdes fengslet til 30. januar

Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som sitter fengslet i Russland i påvente av en rettssak, får forlenget varetekten med to måneder. Det har en russisk domstol besluttet tirsdag, melder Reuters og AFP. Wall Street Journal-journalisten er med det fengslet frem til 30.

NRK - 20 dec 23 kl. 10:00

Ny terrorpågripelse i Danmark

Dansk politi har pågrepet ytterligere en siktet i saken om terrorplanlegging. Sist torsdag ble seks personer fengslet i saken. Påtalemyndigheten vil be om lukkede dører – også for pressen – i et fengslingsmøte i Frederiksberg onsdag klokken 14.

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 28 mar 24 kl. 12:51

Polen har hevder å ha avslørt russisk spionnettverk

Polske sikkerhetsmyndigheter hevder at de har avslørt et russisk spionnettverk. Torsdag ble det gjennomført en aksjon mot et russisk spionnettverk i samarbeid med tsjekkisk etterretning, skriver nyhetsbyrået AFP. Torsdag ble det gjennomført en aksjon mot et russisk spionnettverk i samarbeid med tsjekkisk etterretning.

NRK - 17 jun 24 kl. 12:49

Fengslet amerikansk soldat møtte i russisk domstol

Den amerikanske soldaten Gordon Black, som er fengslet i Russland, møtte i retten i Vladivostok mandag. Han nekter for å ha framsatt drapstrusler mot en kvinne. Black ble pågrepet da han besøkte en russisk kvinne tilbake i mai.

Klartale - 26 jun 23 kl. 06:00

Advokater har forsvunnet én etter én

Over 500 advokater i Belarus har sluttet. Det er bare siden 2020. Mange har flyktet til utlandet.

Klartale - 30 mar 23 kl. 14:15

Hva skjer med Bredtveit kvinnefengsel?

Situasjonen på Bredtveit kvinnefengsel er langt fra bra. Det nasjonale instituttet for menneske-rettigheter (NIM) mener regjeringen må gjøre noe.Sivilombudet har sagt at det skjer ting der som ikke skal skje.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 45 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 45 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 2 timer siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com