NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 02:27

NRK - 13 sep 21 kl. 17:37

Kommunar takkar nei til Moderna

FHI seier Noreg har nok vaksinar til å nå målet om å få fullvaksinert 90 prosent av dei over 18 år. Men mange kommunar har takka nei til Moderna, skriv VG. Noreg har 430.000 vaksinedosar på lager. Dersom dei hadde blitt sett, hadde vi truleg nådd målet allereie denne veka, Geir Bukholm i FHI.
Les mer på NRK


Les mer om:
FHI, Noreg, Moderna, VG, Bukholm

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kommunar, takkar, nei, til, Moderna
NRK - 26 maj 21 kl. 13:13

Endrar på vaksinefordeling

Kommunar med høgt smittetrykk får færre ekstradosar enn ein først rekna med. Ingen kommunar må gi frå seg meir enn 35 prosent av vaksinedosane, opplyste helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferansen til regjeringa onsdag. 24 kommunar får difor færre ekstradosar..

NRK - 18 jun 21 kl. 19:45

Johansen takkar Berg

Raymond Johansen takkar av tidlegare byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Berg. I eit innlegg på Facebook skriv han: «Kjære Lan Marie, tusen takk for nesten seks år sammen. Du har imponert meg, fra å være et uskrevet blad har du tatt Oslo og Norge med storm.

NRK - 12 aug 21 kl. 21:52

16.000 trønderar manglar fastlege

Over 16.000 personar i trønderske kommunar står utan fastlege, viser tal frå Helfo, som Adresseavisen omtalar. I Trondheim manglar drøyt 3000 personar fastlege, ifølge avisa.

NRK - 25 jul 21 kl. 20:19

Nye restriksjonar i fleire kommunar

Lødingen, Evenes og fleire kommunar i Troms innfører frå midnatt strengare koronarestriksjonar grunna nylege utbrott av delta-varianten av viruset. Restriksjonane inkluderer mellom anna avgrensingar på talet besøkande og kortare skjenketider..

NRK - 25 maj 21 kl. 18:01

Vaksine-nei også fra Hareide

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har bestemt seg for å si nei til sin egen regjerings tilbud om prioritert vaksinering. – Jeg har vært usikker, men landet på å takke nei til vaksine da jeg så helseministerens begrunnelse. Min situasjon er ikke ulik hans.

NRK - 22 maj 21 kl. 08:01

Ein av fem vil ha Janssen-vaksine

Ein av fem nordmenn er positive til å ta Janssen-vaksinen frå Johnson & Johnson. Det viser ei undersøking Respons analyse har gjort for VG. Vaksinen er enno ikkje teken i bruk i Noreg fordi ho blir undersøkt for biverknader.

NRK - 24 maj 21 kl. 08:07

FHI opnar for familievaksinering

Når alle risikogruppene har fått første vaksinedose, vil FHI opne for ei mindre streng og meir praktisk prioritering av vaksinane. Det kjem fram i eit brev til kommunar, helseføretak og statsforvaltarar, skriv Aftenposten. Dei skriv blant anna at det kan bety at familiemedlemmar kan bli vaksinert samtidig.

NRK - 02 aug 21 kl. 13:54

Tom Cruise kjem truleg til Sogn

Innspelinga av den åttende «Misson Impossible»-filmen startar i september. Innspelingsstaden er ikkje endeleg avgjort. Det står mellom tre kommunar i Vestland fylke.

NRK - 27 aug 21 kl. 07:21

– Nå er det lurt å vaksinere seg

Dei fleste som hamnar på sjukehus med koronasjukdom er uvaksinerte. Det seier helseminister Bent Høie til NRK. – Eg veit at enkelte ventar med å ta vaksinen.

NRK - 14 sep 21 kl. 20:22

Finteljing fleire stader

Fristen for innlevering av førehandsstemmer avlagt i andre kommunar gjekk ut klokka 17 tysdag. No går føre seg det finteljing fleire stader i landet, opplyser Valgdirektoratet til NRK. Det har ført til at utjamningsmandat skiftar parti fleire stader..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 1 time siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 1 time siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 1 time siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 1 time siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 2 timer siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 2 timer siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 2 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 4 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..

NRK - 3 timer siden

Filmkritikerprisen 2021 utdelt

Filmkritikerprisen 2021 for fjorårets beste norske langfilm går til «Kunstneren og tyven», regissert av Benjamin Ree. Prisen ble overrakt vinneren under Norsk filmkritikerlags årsmøte. Vinenren er kåret etter avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt