Dagbladet > Innenriks

Torsdag, 29 Juli, 23:07

Dagbladet - 16 juni 21 kl. 21:40

Kollaps i økosystemene langs norskekysten

Det som skjer med tareskogen langs norskekysten kan på mange måter sammenliknes med det som skjer i Great Barrier Reef i Australia, ifølge havforsker. - Det er klart vi er bekymret, sier han..
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
Great Barrier Reef, Australia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kollapsi , økosystemene, langs, norskekysten
NRK - 23 juni 21 kl. 10:58

Dyster ny klimarapport

En stadig varmere planet vil få dystre følger for langt flere mennesker innen få tiår, ifølge et utkast til FNs nye klimarapport. FNs rådgivende klimapanel IPCC beskriver en planet der menneskene er i fare som følge av global oppvarming. Sult, tørke og sykdom kommer først og fremst til å ramme fattige land, men også de mer velstående vil merke konsekvensene.

NRK - 17 juni 21 kl. 14:19

Kan bli påbode med engelsk

Engelsk kan bli påbode for kommunikasjon på norskekysten. Kystverket vil at alle skal forstå samtalane over radio med Sjøtrafikksentralen. Alle fartøy over 500 tonn skal kommunisere på engelsk med sjøtrafikksentralen, heiter det i eit lovforslag fremma av Kystverket.

NRK - 31 mai 21 kl. 18:29

Brann langs Bergensbanen på Voss

Det brenner i terrenget ved Skiple stasjon langs Bergensbanen på Voss. – Vi har fått meldinger om åtte til ti meter høye flammer, sier operasjonsleder Knut Dahl-Mikkelsen i Vest politidistrikt. Det er meldt om mye hvit røyk langs skinnegangen.

NRK - 04 juni 21 kl. 08:24

USAs førstedame feirer 70 år

USAs president Joe Biden var med til Delaware for å feire kona Jills 70-årsdag søndag med en sykkeltur langs stranda. Paret syklet langs Cape Henlopen State Park-ruten nær strandboligen de eier i området. De var fulgt av Secret Service-agenter mens personer langs ruten ropte ut gratulasjoner og bursdagshilsener til førstedamen, og en gruppe sang bursdagssangen til henne..

NRK - 15 mars 21 kl. 09:56

Plan mot forlatte anlegg

Forlatte blåskjellanlegg har i flere tiår forsøplet en rekke steder langs norskekysten. Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen kommer nå med en ny handlingsplan mot marin forsøpling, og lover å rydde opp en gang for alle..

NRK - 15 mars 21 kl. 09:56

Vil bli kvitt forlatte anlegg

Forlatte blåskjellanlegg har i flere tiår forsøplet en rekke steder langs norskekysten. Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen kommer nå med en ny handlingsplan mot marin forsøpling, og lover å rydde opp en gang for alle..

NRK - 19 mars 21 kl. 12:11

33 milliardar til sjøtransport

I Nasjonal transportplan legg regjeringa opp til investeringar på om lag 33 milliardar kroner for sjøtransporten. Over ein tidel av dette skal gå til Stad skipstunnel. Hamnar i Longyearbyen og langs norskekysten skal utbetras..

VG - 22 mars 21 kl. 23:47

Les dagens VG her!

Nå rundt påske begynner sjøhyttene å komme på markedet. Snittprisen på disse var i fjor på rundt tre millioner kroner. Men hvor mye hytte får du egentlig for den summen langs norskekysten nå?

NRK - 30 mai 21 kl. 23:27

Fant 44 korallrev, men mange dør

Havforskningsinstituttet har oppdaga 44 nye korallrev langs norskekysten i år. Men jubel ble til bekymring da forskerne innså hvor mange av disse som er døende. Bare en tredel av revene er friske og levende..

NRK - 05 juli 21 kl. 13:57

Blåskjellbestanden skal overvåkes

Havforskningsinstituttet starter overvåking av blåskjellbestanden etter mange bekymringsmeldinger om at blåskjell forsvinner langs norskekysten. – De siste årene har vi fått inn et økende antall meldinger om at blåskjell har blitt borte fra steder der man til vanlig kan sanke skjell, sier forsker Tore Strohmeier ved Havforskningsinstituttet. Meldingene har kommet fra flere steder i Norge.

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - I førrgår: 18:40

Nå kommer vepse-invasjonen

De neste ukene må vi trolig belage oss på en enorm pågang av innpåslitne veps. - Vi kan vente oss mangedobling, sier seniorforsker Frode Ødegaard til Dagbladet..

Dagbladet - 26 juli 21 kl. 09:44

Vibecke fikk enorme brannsår

Vibecke von der Fehr brukte ikke hansker da hun fjernet plantene som sto langs veikanten ved huset sitt i Bergen. Det angret hun på da hun våknet og så på hendene sine dagen etter..

Dagbladet - 25 juli 21 kl. 16:54

- Hagl store som klinkekuler

Søndag ettermiddag har lyn og torden ankommet deler av Midt-Norge, og en haglskur har rammet Ulsberg i Trøndelag rundt klokka 14.30..

Dagbladet - 25 juli 21 kl. 13:38

- Centimeter unna dødsulykke

Seint fredag kveld fikk Rune Larsen en dramatisk telefon fra sin 18 år gamle sønn..

Dagbladet - 24 juli 21 kl. 22:59

Smitterekord: - Et vedvarende og voksende problem

I flere av Australias største byer har store folkegrupper i dag tatt til gatene for å demonstrere mot myndighetenes coronatiltak. Nesten halvparten av landets befolkning er nå i lockdown..

Dagbladet - 23 juli 21 kl. 22:04

Gaming-far: - Ble lei meg

Faren til en av Norges mest kjente gamere reagerer på statsministerens utspill..

Dagbladet - 23 juli 21 kl. 18:58

Kontroll på skogbrann i Nordmarka

Brannvesenet har kontroll på to skogbranner langs Gjøvikbanen i Maridalen i Oslo fredag kveld. Politiet vil etterforske brannen..

Dagbladet - 23 juli 21 kl. 18:58

Skogbrann i Nordmarka i Oslo

110-sentralen i Oslo melder om brann i skog og kratt flere steder langs Gjøvikbanen i Maridalen..

Dagbladet - 23 juli 21 kl. 06:11

Fisketuren endte på legevakta

Tre timer i sola resulterte i et besøk på brannskadeavdelingen ved Bergen legevakt..

Dagbladet - 22 juli 21 kl. 12:10

- Lov å kjenne på raseriet

Erna Solberg sier i sin åpningstale at det fortsatt er lov å kjenne på både savnet og raseriet etter 22. juli..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt