Klartale > Nyheter

Wednesday, 27 September, 16:57

Klartale - 01 jun 23 kl. 08:46

Klare for Nato-møte

Områder er sperret av. Politi med våpen står på hvert sitt hjørne. Det er liten tvil om at det skjer noe stort i Oslo i dag (torsdag). Kongen tok imot Natos utenriksministre onsdag. Forsvars-samarbeidet har møte i Oslo denne uka.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Oslo, Natos, Akershus, Kongen, Harald, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, Island, Lysberg SolumNTBTil, Sverige, Nato, Vilnius, Litauen, NTB, Blinken, Norge, USAs, Ukraina, Europa, Russland, Norges, OsloForsvars

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Klare, for, Nato-møte
Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir Natos toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

Klartale - 11 jul 23 kl. 11:49

Vanskelig å følge Nato-møtet? Her er 11 ord som er lure å forstå

Natos toppmøte er i gang. Møtet er i Vilnius i Litauen. Der er både statsminister Jonas Gahr Støre og USAs president Joe Biden.

Klartale - 11 jul 23 kl. 08:24

Tyrkia sier ja til at Sverige kan bli medlem av Nato

Russlands invasjon av Ukraina endret mye. Sverige og Finland ønsket å bli medlem av forsvars-alliansen Nato. For at de skulle få lov, må alle medlemmene si ja.

Klartale - 31 mar 23 kl. 14:13

Finland blir med i Nato innen få dager

Sverige og Finland søkte om å bli med i forsvars-alliansen Nato sammen. Men det ble trøbbel for Sverige. Tyrkia stilte krav.

NRK - 11 jul 23 kl. 02:42

Listhaug: – Bra Sverige blir med i Nato

FRP-leder Sylvi Listhaug mener det er bra at Sverige endelig blir medlem av Nato. – Det er bra for Norge at Sverige nå blir medlem av Nato, på samme måte som det var bra at Finland ble medlem av forsvarsalliansen tidligere i år. Det vil styrke Nato at alle de nordiske landene er med i Nato, sier Listhaug.

Klartale - 14 feb 23 kl. 11:58

Stoltenberg sier Finland kan bli Nato-medlem før Sverige

Jens Stoltenberg er sjef for forsvars-samarbeidet Nato. Den siste tiden har det vært mye snakk om at Sverige og Finland skal bli en del av Nato.Nå åpner Stoltenberg for at Finland kan bli en del av Nato, før Sverige blir det.

NRK - 19 feb 23 kl. 21:46

Sveriges statsminister med Nato-advarsel

Sveriges statsminister Ulf Kristersson advarer mot at Finland går inn i forsvarsalliansen Nato før dem. Han mener det vil gjøre militært samarbeid vanskelig. – Det nære militære samarbeidet Sverige og Finland har hatt før et Nato-medlemskap blir komplisert dersom medlemskapet vårt blir delt, sier Kristersson til den britiske avisen Financial Times.

NRK - 14 jun 23 kl. 09:42

New Zealand vil ha klima- og sikkerhetssamarbeid med Nato

New Zealand og Nato er i forhandlinger om et nytt type samarbeid, som skal handle om felles internasjonale regler, klimaendringer og cybersikkerhet. Bakteppet er at Nato har endret sine partnerskap slik at alle skal være individuelle og skreddersydde. Den nye modellen kalles ITPP.

NRK - 14 jun 23 kl. 10:59

Kristersson om Nato-møtet med Tyrkia: – Utrolig viktig

Sveriges statsminister Ulf Kristersson beskriver dagens Nato-møte med Tyrkia som utrolig viktig. Ifølge ham gir USA stor støtte til et raskt Nato-medlemskap. Den pågående prosessen for svensk Nato-medlemskap var tema i Riksdagens partilederdebatt onsdag.

NRK - 03 jul 23 kl. 14:32

Nato-topp advarer: Russland er på ingen måte nede for telling

De russiske styrkene har nok fått noen skrammer, men er på ingen måte nede for telling i Ukraina, advarer lederen for Natos militærkomité, admiral Rob Bauer. – Vi må aldri undervurdere russerne og deres evne til å slå tilbake, sier Bauer. Mandag presenterte den nederlandske admiralen en omfattende fornyelse av Natos militære planer, som Nato-landenes ledere med president Joe Biden i spissen ventes å vedta under toppmøtet i Vilnius neste uke.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Nå snur årstiden – høstferien kan bringe årets første snø

Starten av høstferien byr nemlig på det som bli årets siste varme helg. Det sier Meteorologisk institutt. – Helgen er en flott mulighet til å komme seg ut å nyte de siste varme temperaturene, sier Eldbjørg Moxnes til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 3 timer siden

Erna Solberg har fått én uke på seg til å svare

Erna Solberg er leder for partiet Høyre. De siste ukene har mange snakket om Solberg. Årsaken er hennes mann Sindre Finnes.

Klartale - 4 timer siden

Nå tar det dobbelt så lang tid å selge nye biler

Finn.no sier det tar dobbelt så lang tid å selge nye biler nå, kontra før. Det tar 20 dager å selge biler som er fem år eller eldre.

Klartale - 4 timer siden

Sverige dobler straff

Sverige har hatt problemer med kriminalitet de siste årene. De siste månedene har det blitt verre.Gunnar Strömmer sier de er nødt til å gjøre noe for å snu utviklingen.

Klartale - 4 timer siden

Halvparten av studentene har fortsatt digital undervisning

En av fem sier de har digital undervisning ofte. Til sammen 55,1 prosent sier de har det ofte eller av og til. Det skriver nettsiden Khrono.

Klartale - 5 timer siden

Armenere flykter fra området

Styrker fra Aserbajdsjan og Armenia kjemper mot hverandre. Begge landene vil ha kontroll over området Nagorno-Karabakh. Området er egentlig en del av Aserbajdsjan og er på størrelse med Østfold fylke.

Klartale - 7 timer siden

En fin, men også tøff tid

Du har nettopp slitt deg gjennom 13 år med skole. Så er det på an igjen. Med studier.

Klartale - 7 timer siden

Tordenvær skaper trøbbel for trafikken

På Bergen lufthavn Flesland er flere avganger utsatt. Det samme gjelder ankomst, ifølge kanalen NRK.Togene på Jærbanen mellom Sandnes og Stavanger er stengt.

Klartale - 8 timer siden

Mer enn 100 døde etter brann i bryllup

Bryllupet var i distriktet Al-Hamdaniya i Irak. Flere kommer til å dø, tror myndighetene. Bryllupet var kristent.

Klartale - 8 timer siden

Nasa har begynt å studere prøver fra asteroide

Romkapselen Osiris-Rex er kommet tilbake på jorda, etter en lang reise. Den har vært på asteroiden Bennu. Søndag landet kapselen på jorda.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com