NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 16:46

NRK - 16 aug 17 kl. 16:25

Klager valgresultat til høyesterett

Opposisjonsleder Raila Odinga varsler at opposisjonen vil klage valgresultatet inn for høyesterett, og fortsette med sivil ulydighet. Odinga har hevdet at valgresultatet er hacket og manipulert, men valgkommisjonen sier hackerforsøket var mislykket..
Les mer på NRK


Les mer om:
Raila Odinga

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Klager, valgresultat, til, høyesterett
NRK - 08 sep 23 kl. 13:38

Politibetjent dømt i Høyesterett

En politibetjent var tiltalt for to tilfeller av voldtekt, fem tilfeller av misbruk av overmaktsforhold til å skaffe seg seksuell omgang og ett tilfelle av grovt brudd på tjenesteplikten. Ved behandlingen i tingretten og lagmannsretten ble han frifunnet for den ene tiltaleposten om voldtekt. For det andre tilfellet ble han dømt for grovt uaktsom voldtekt.

NRK - 04 maj 22 kl. 11:30

Nådde ikke frem i Høyesterett

Kvinnen som ble ekskludert fra Jehovas Vitner nådde ikke frem i Høyesterett. Historien om Gry Nygård ble kjent i Brennpunkt-serien «Guds utvalgte». Jehovas vitner ekskluderte henne for grov, seksuell umoral.

NRK - 22 jun 23 kl. 14:35

Høyesterett skjerper straff for mann som oppbevarte stor mengde våpen

I en ny dom fra Høyesterett får en 50 år gammel mann skjerpet straff etter å ha oppbevart og solgt en stor mengde våpen og ammunisjon. Dommen fra Høyesterett gir veiledning om straffenivået for grove våpenlovbrudd i Norge. I Agder lagmannsrett ble mannen dømt til fengsel i to år og fikk 142 dagers fradrag for å ha sittet i varetekt.

Klartale - 11 okt 23 kl. 08:54

Demonstrerer på ny i Oslos gater

Vindturbinene på Fosen er i strid med menneske-rettighetene. Det slo Høyesterett fast for to år siden i dag. I vinter samlet aksjonister seg i Oslo.

NRK - 09 nov 22 kl. 15:10

Klager Italia til Menneskerettighetsdomstolen

Mulla Krekar klager Italia inn til Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Krekar soner for tiden en dom på tolv års fengsel i Italia for terrorplanlegging. I klagen står det at Krekar aldri fikk se bevisene mot seg, ikke var til stede i sin egen rettssak for å forsvare seg og aldri fikk snakke med den oppnevnte italienske forsvareren.

NRK - 08 dec 20 kl. 23:12

Trump-nederlag i USAs Høyesterett

Dommerne i høyesterett avviser et søksmål om å endre valgresultatet i delstaten Pennsylvania. I en knapp kjennelse på bare én setning, skriver Høyesterett at den ikke vil endre et valgresultat som allerede er godkjent, skriver New York Times..

Klartale - 24 jun 22 kl. 17:31

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

Det er en føderal rett til å ta abort som er satt til side. USAs høyesterett bestemte det fredag. Avgjørelsen var ventet.

P4 - 22 sep 17 kl. 18:15

– NAV tar tak i klager

Arbeidsdepartementet syns det er urovekkende at antallet klager til NAV er mer enn doblet på to år. Så langt i år har det kommet inn nesten 10.000 klager, og det er en oppgang fra 5000 klager i hele 2015.

P4 - 21 mar 18 kl. 07:14

Rekordmange klager til Sivilombudsmannen

Det kom inn rekordmange klager til Sivilombudsmannen i fjor. Klager på norsk forvaltning kom opp i over 3600 saker i fjor, noe som er over 500 flere enn året før. Flest klager på saksbehandlingstid og manglende svar, skriver NTB..

NRK - 28 mar 23 kl. 14:36

Stabilt høyt antall klager til Sivilombudet

2022 kom det inn 3959 klager på forvaltningen, skriver Sivilombudet i en pressemelding. Sivilombudet undersøker klager fra personer som mener å ha vært utsatt for urett eller feil fra den offentlige forvaltningen i Norge. Dette klager folk mest på: – saksbehandlingstid og manglende svar – trygd, sosialhjelp og barnebidrag – plan og bygg – utlendingssaker – helse- og omsorgstjenester Flere saker løste seg underveis etter en henvendelse fra Sivilombudet til forvaltningen, men forvaltningen har også fått kritikk i en rekke saker i løpet av året..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 10 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 30 minutter siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 30 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.

NRK - 30 minutter siden

Utenriksministeren om første dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første dag, så det var en usedvanlig god start på dette møtet, sier han.

NRK - 1 time siden

E6 Hamar-Lillehammer stengt i begge retningar

E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil. Det er skader på broen over E6, og en stor kran og store steiner må fjernes før veien kan åpne. Derfor blir det omkjøring mellom Mjøsbrua og Biri, men trafikken mellom Oslo og Trondheim blir nå anbefalt å kjøre Rv 3 Østerdalen i stedet for Gudbrandsdalen.

NRK - 1 time siden

Påtroppende Norges Bank-direktør får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer

Ekspedisjonssjef Therese Steen ved Statsministerens kontor får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer når hun neste år blir direktør for administrasjon i Norges Bank. – I forkant av ansettelsen har Norges Bank innhentet relevante opplysninger fra Steen og gjort en grundig gjennomgang av hennes aksjeportefølje. Hennes eierskap er vurdert å være innenfor Norges Banks etiske regelverk og habilitetskrav, skriver bankens pressesjef Bård Ove Molberg i en e-post til NRK.

NRK - 1 time siden

Helseministeren besøker Gravdal sykehus 12. desember

Først kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Så kom Frp-leder Sylvi Listhaug. 12.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com