NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:42

NRK - 02 apr 24 kl. 17:39

Kjerkol hyrer advokat - Nord Universitet må ta regningen

Onsdag neste uke skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols (Ap) masteroppgave behandles i nemnda for studentsaker ved Nord universitet. Hun er anklaget for å ha plagiert deler av teksten i oppgaven. Nå har Kjerkol og medstudenten hyret inn advokat Marianne Klausen i saken. Det bekrefter hun til NRK. TV 2 omtalte nyheten først.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ingvild Kjerkols, Nord, Kjerkol, Marianne Klausen, NRK, Klausen, TV, Felles, Khrono, Andreas Førde, Universitet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kjerkol, hyrer, advokat, Nord, Universitetmå ta , regningen
Klartale - Igår: 11:06

Kjerkol slutter som helseminister

Ingvild Kjerkol ble tatt for å jukse på masteroppgaven sin. Det ble kjent torsdag. Kjerkol og statsminister Jonas Gahr Støre talte til pressen fredag formiddag.

Klartale - 22 jan 24 kl. 09:20

Universitet sjekker masteroppgaven til Kjerkol

Sandra Borch sluttet som minister lørdag. Årsaken var en masteroppgave hun hadde levert. Den var delvis lik oppgaver som andre hadde skrevet.

Klartale - 07 feb 24 kl. 12:44

Ingvild Kjerkol sin masteroppgave blir fortsatt sjekket

Masteroppgaven til Ingvild Kjerkol blir sjekket nøye av Nord universitet. Det viser seg at flere av avsnittene ligner på tidligere oppgaver. Kjerkol er helseminister.

NRK - 02 apr 24 kl. 17:39

Kjerkol hyrer advokat mot Nord Universitet

Onsdag neste uke skal helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols (Ap) masteroppgave behandles i nemnda for studentsaker ved Nord universitet. Hun er anklaget for å ha plagiert deler av teksten i oppgaven. Nå har Kjerkol og medstudenten hyret inn advokat Marianne Klausen i saken.

NRK - 22 jan 24 kl. 06:34

Helseministeren avlyser deltakelse på OECD-møte i Paris

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol skulle deltatt på helseministermøte i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) i Paris denne uken, ifølge regjeringens kalender. – Kjerkols deltakelse på OECD-møtet i Paris mandag og tirsdag utgår, skriver pressevakt i Helse- og omsorgsdepartementet til NRK. Departementet oppgir ikke årsaken til at turen utgår.

Klartale - 24 jan 24 kl. 11:03

Ministeren sier hun ikke føler seg som en jukser

Onsdag delte Ingvild Kjerkol ut prisen for «Årets mest demensvennlige kommune» i Oslo. Kjerkol er helseminister. På vei inn for å dele prisen ble hun møtt av mange journalister.

Klartale - 10 apr 24 kl. 10:21

Hva skjer om hun blir tatt for juks?

Ingvild Kjerkol er helseminister. Hun har en mastergrad fra Nord Universitet, som hun tok for tre år siden. Det er denne oppgaven som hun er beskyldt for å ha jukset med.

NRK - 21 jan 24 kl. 21:04

Ap-politiker mener Kjerkol må gå om hun blir tatt for fusk, skriver Nettavisen

Arbeiderpartiets kommunalråd og bystyrerepresentant i Trondheim, overlege Trude Basso sier til Nettavisen at hun ikke vil ta stilling til hvorvidt helseminister Ingvild Kjerkol har begått valgfusk, eller ei. Men om Nord universitet konkluderer med at det er begått forskningsfusk, mener Basso at Kjerkol må gå av på prinsipielt grunnlag. – Det er ikke akseptabelt, og ikke forenelig med å være minister, og da må hun gå av, sier Basso til Nettavisen.

NRK - 22 jan 24 kl. 19:43

Kjerkols informant var Ap-politiker

Én av de fire informantene i masteroppgaven til helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og medstudenten, er selv Ap-politiker fra Trøndelag, ifølge NRKs opplysninger. Helsedepartementet videreformidlet en kommentar fra informanten til VG i helgen, uten å opplyse om at personen var partifelle av Kjerkol. I kommentaren gikk informanten god for Kjerkols versjon av hvorfor oppgaven har ordrett samme informasjon fra en informant som en masteroppgave fra 2015: – Jeg bekrefter at jeg har vært informant til denne masteroppgaven.

NRK - 22 jan 24 kl. 19:43

Kjerkols informant er Ap-politiker

Én av de fire informantene som ble intervjuet i masteroppgaven til helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) og medstudenten, er selv Ap-politiker fra Trøndelag, ifølge NRKs opplysninger. Helsedepartementet videreformidlet en kommentar fra informanten til VG i helgen, uten å opplyse om at personen var partifelle av Kjerkol. I kommentaren gikk informanten god for Kjerkols versjon av hvorfor oppgaven har ordrett samme informasjon fra en informant som en masteroppgave fra 2015: – Jeg bekrefter at jeg har vært informant til denne masteroppgaven.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 15 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 30 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com