NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 09:52

NRK - 31 aug 22 kl. 13:18

Kjærviks samboer om angrende sønn: – Bestillingssvar

Samboeren til den drepte advokaten Tor Kjærvik (70), Merete Bertheussen, vitnet tirsdag om drapskvelden. Hun fortalte hvordan de tryglet om ikke å bli drept. Den tiltalte sønnen til Kjærvik sa i dag at han angret på drapet. Til NRK sier hun i dag at hun reagerer på forklaringen. – Det tenker jeg er en uttalelse som nesten ble presset ut av ham.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tor Kjærvik, Bertheussen, Kjærvik, NRK, John Christian Elden, Elden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kjærviks, samboerom , angrende, sønn, Bestillingssvar
NRK - 14 sep 22 kl. 11:56

TV2: Dømt utilregnelig - får likevel arve faren

Sønnen til Tor Kjærviks dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på faren. Han mister likevel ikke arveretten til sin far. Den 37 år gamle sønnen til Tor Kjærvik er også dømt for drapsforsøk mot Merete Bertheussen, Tor Kjærviks samboer gjennom 20 år.

NRK - 30 aug 22 kl. 06:05

Retten må avgjøre om Kjærviks sønn var tilregnelig da han drepte faren

Spørsmålet om sønnen til kjendisadvokat Tor Kjærvik var frisk eller syk da han drepte faren i april i fjor blir helt sentralt når rettssaken starter tirsdag. Den drepte advokaten (70) hadde mange venner og bekjente i Oslo tingrett etter å ha vært fast forsvarer i årevis. Derfor er rettssaken mot den drapstiltalte sønnen (37) blitt lagt til Romerike og Glåmdal tingrett i Lillestrøm.

NRK - 07 sep 22 kl. 10:36

Aktor varsler om tvungent psykisk helsevern for Tor Kjærviks drapssiktede sønn

Aktor mener tingretten må konkludere med at Tor Kjærviks sønn var psykotisk da han drepte faren og vil dømme ham til overføring til tvungent psykisk helsevern. Statsadvokat Sturla Henriksbø har før og gjennom hele rettssaken holdt det åpent om den 37 år gamle sønnen til Kjærvik bør vurderes som utilregnelig. Da han startet sin prosedyre i Romerike og Glåmdal tingrett onsdag, varslet imidlertid Henriksbø at han vil be domstolen om å kjenne den tiltalte for utilregnelig – I denne saken har tiltalte forklart i retten om psykisk sykdom og psykoseutvikling som peker mot at han var psykotisk på handlingstiden, sa statsadvokaten.

VG - 30 aug 22 kl. 15:43

Kjærviks sønn i retten: Ville bryte kontakten med faren før drapet

Tor Kjærviks drapstiltalte sønn forklarer at han ville bryte kontakten med faren noen uker før drapet. Fra før hadde han brutt kontakt med flere andre familiemedlemmer..

NRK - 06 sep 22 kl. 18:00

Sakkyndige mener Kjærviks sønn var psykotisk da han drepte

Rettspsykiatrisk sakkyndige som har undersøkt sønnen til advokat Tor Kjærvik, mener 37-åringen var alvorlig syk og psykotisk da han drepte faren. Det er konklusjonen fra spesialpsykolog Knut-Petter Sætre Langlo og psykiater Synne Sørheim. De to sakkyndige la fram sin rapport om den tiltalte i Romerike og Glåmdal tingrett tirsdag.

VG - 30 aug 22 kl. 09:51

Drapet på Tor Kjærvik: Spilte av nødsamtale i retten

Etter at Tor Kjærviks samboer ble skutt etter, ringte hun politiet. Tirsdag ble nødsamtalen spilt av i retten..

Aftenposten - 30 aug 22 kl. 15:36

Kjærviks samboer: Var sikker på å bli drept

Samboeren til Tor Kjærvik fortalte i retten at hun var sikker på å bli drept etter at advokaten sønn først hadde skutt….

Klartale - 01 okt 22 kl. 06:00

Klar for ferie på skinner?

Mange skal nok ut på reise i høstferien. Noen skal bruke bil, og noen fly. Men det er også mulig å bruke tog.

VG - 31 aug 22 kl. 16:06

Tor Kjærviks samboer: – Veldig mye følelser

ROMERIKE OG GLÅMDAL TINGRETT (VG) Merete Bertheussen kan aldri forsone seg med det hun opplevde 12. april i fjor. Nå slåss hun for å få tryggheten tilbake..

VG - 30 aug 22 kl. 15:43

Kjærviks sønn: Ville bryte kontakten med faren før drapet

Den drapstiltalte sønnen forklarer at han ville bryte kontakten med Tor Kjærvik noen uker før drapet. Fra før hadde han brutt kontakt med flere andre familiemedlemmer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

NRK - 15 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.

NRK - 15 minutter siden

Flatanger: Kan ta lang tid før veien åpner

Kvikkleireskredet som gikk i Flatanger 10. mars førte til at fylkesvei 6928 ble helt stengt. Rundt 100 personer i Utvorda og Sitter er fortsatt uten veiforbindelse og helt avhengig av båt Raset, som var rundt 150 meter bredt, inneholdt like mye masse som 30.

NRK - 15 minutter siden

Easee permitterer 138 ansatte: – En tung og trist dag

Torsdag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. – Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier.

NRK - 30 minutter siden

Fransk minister: Protestene får ikke følger for kong Charles' besøk

Frankrike er klare til å ta imot britenes kong Charles, til tross for de omfattende protestene i landet, sier innenriksminister Gérald Darmanin. Torsdag demonstrerte over 1,1 millioner mennesker i franske byer, i protest mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform. Flere steder kom det til voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

NRK - 30 minutter siden

Kina: – Ber ikke selskaper om data samlet inn i utlandet

Myndighetene i Kina avviser at de ber om å få tilgang til data som kinesiske selskaper samler inn i andre land. Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med denne forsikringen fredag. Myndighetene ber ikke om tilgang til slike data på en måte som strider med lovgivningen i landene der selskapene opererer, hevdet hun.

NRK - 45 minutter siden

Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag. – Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

NRK - 45 minutter siden

Baneheiaavgjørelse i dag – de etterlatte krever ny rettssak mot Jan Helge Andersen

Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia i 2000, forventer at det blir en ny rettssak mot Jan Helge Andersen. Klokken 10.00 kommer Riksadvokatens avgjørelse.

NRK - 1 time siden

Frankrike: 457 arrestert i protester

I Frankrike fortsetter de voldsomme protestene mot pensjonsreformen som regjeringen har vedtatt. 457 personer ble arrestert torsdag og 441 politifolk er skadet, opplyser myndighetene. Torsdag kveld satte aktivister fyr på rådhuset i Bourdeaux..

NRK - 2 timer siden

Mener Norge må bli bedre på å bevare språk

Europarådet mener Norge må bli bedre på å bevare de seks minioritetsspråkene i Norge. Det kommer fram gjennom en vurdering de nylig gjorde. Nordsamisk, sørsamisk, lulesamisk, kvensk, romanes og romani er definert som minoritetsspråk i Norge, og dermed beskyttet av Minoritetsspråkpakten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com