NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 11:24

NRK - 29 mar 22 kl. 17:27

Kjærviks sønn erkjenner å ha drept faren

Sønnen til den profilerte advokaten Tor Kjærvik har erkjent å ha begått drapet på sin far. Statsadvokaten mener han bør dømmes til tvungent psykisk helsevern. Tor Kjærvik ble skutt og drept med to skudd i hodet på Røa i Oslo 12. april i fjor. Sønnen skal ifølge tiltalen også ha løsnet åtte skudd mot Kjærviks samboer med hensikt å drepe henne, men hun lyktes i å flykte fra huset.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tor Kjærvik, Kjærvik, Røa, Oslo, Kjærviks, John Christian Elden, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kjærviks, sønn, erkjennerå ha , drept, faren
NRK - 28 sep 21 kl. 15:15

Mener Kjærviks sønn var psykotisk

De sakkyndige konkluderer med at Tor Kjærviks drapssiktede sønn var psykotisk, skriver Avisa Oslo. Den profilerte advokaten Tor Kjærvik ble skutt og drept på sitt hjem i Røa 13. april i år.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 30 aug 22 kl. 06:05

Retten må avgjøre om Kjærviks sønn var tilregnelig da han drepte faren

Spørsmålet om sønnen til kjendisadvokat Tor Kjærvik var frisk eller syk da han drepte faren i april i fjor blir helt sentralt når rettssaken starter tirsdag. Den drepte advokaten (70) hadde mange venner og bekjente i Oslo tingrett etter å ha vært fast forsvarer i årevis. Derfor er rettssaken mot den drapstiltalte sønnen (37) blitt lagt til Romerike og Glåmdal tingrett i Lillestrøm.

NRK - 07 sep 22 kl. 10:36

Aktor varsler om tvungent psykisk helsevern for Tor Kjærviks drapssiktede sønn

Aktor mener tingretten må konkludere med at Tor Kjærviks sønn var psykotisk da han drepte faren og vil dømme ham til overføring til tvungent psykisk helsevern. Statsadvokat Sturla Henriksbø har før og gjennom hele rettssaken holdt det åpent om den 37 år gamle sønnen til Kjærvik bør vurderes som utilregnelig. Da han startet sin prosedyre i Romerike og Glåmdal tingrett onsdag, varslet imidlertid Henriksbø at han vil be domstolen om å kjenne den tiltalte for utilregnelig – I denne saken har tiltalte forklart i retten om psykisk sykdom og psykoseutvikling som peker mot at han var psykotisk på handlingstiden, sa statsadvokaten.

NRK - 14 sep 22 kl. 11:56

TV2: Dømt utilregnelig - får likevel arve faren

Sønnen til Tor Kjærviks dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på faren. Han mister likevel ikke arveretten til sin far. Den 37 år gamle sønnen til Tor Kjærvik er også dømt for drapsforsøk mot Merete Bertheussen, Tor Kjærviks samboer gjennom 20 år.

NRK - 28 sep 21 kl. 15:15

Tor Kjærviks sønn var psykotisk

Avisa Oslo: De sakkyndige konkluderer med at Tor Kjærviks drapssiktede sønn var psykotisk..

Aftenposten - 28 sep 21 kl. 18:02

Sakkyndige: Tor Kjærviks drapssiktede sønn var psykotisk

Tor Kjærviks sønn var psykotisk. Han kan ikke straffes for drapet på faren. Slik konkluderer psykiaterne..

VG - 30 aug 22 kl. 15:43

Kjærviks sønn i retten: Ville bryte kontakten med faren før drapet

Tor Kjærviks drapstiltalte sønn forklarer at han ville bryte kontakten med faren noen uker før drapet. Fra før hadde han brutt kontakt med flere andre familiemedlemmer..

NRK - 28 sep 22 kl. 08:11

USA erkjenner å ha drept i alt tolv sivile i verden i fjor

I en ny rapport fra Pentagon erkjenner det amerikanske militæret å ha totalt drept rundt tolv sivile personer i verden i 2021, alle i Afghanistan. Forsvarsdepartementet vurderer at om lag tolv sivile ble drept og om lag fem sivile ble såret som et resultat av amerikanske militæroperasjoner, heter det i rapporten, som er blitt laget hvert år siden 2018 som følge av et vedtak i Kongressen. Deler av rapporten er unntatt offentligheten.

Klartale - 01 okt 22 kl. 06:00

Klar for ferie på skinner?

Mange skal nok ut på reise i høstferien. Noen skal bruke bil, og noen fly. Men det er også mulig å bruke tog.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Jan Helge Andersen blir ikke pågrepet

Statsadvokat Johan Øverberg, som har vært ansvarlig for den nye etterforskningen av Baneheia-saken, sier at påtalemyndigheten har diskutert og vurdert om de skal pågripe Jan Helge Andersen. – Spørsmål om en eventuell pågripelse har vært diskutert og vurdert, men ikke funnet at det er noe grunnlag, sier Øverberg til NRK. – Blir det videre etterforskning?

NRK - 10 minutter siden

Flere døde av tuberkulose i Europa

For første gang på 20 år har det vært en økning i antall dødsfall som følge av tuberkulose i Europa-regionen til Verdens helseorganisasjon (WHO). Regionen omfatter både Europa og land i Sentral-Asia, samt Israel. Økningen fant sted i 2021, det siste året med tilgjengelig statistikk.

NRK - 30 minutter siden

Prisstigning øker prislappen på flyplass i Rana

Et brev fra Samferdselsdepartementet slår fast at kostnadsrammen for den nye lufthavnen ved Mo i Rana økes til 4 milliarder kroner, skriver Rana Blad. I 2021 var det anslått at flyplassen ville koste 3,3 milliarder kroner Samferdselsdepartementet har gitt Avinor AS oppdraget med å bygge den nye lufthavna, innenfor den kostnadsrammen som Stortinget har vedtatt. Departementet forventer som eier av Avinor AS og oppdragsgiver for prosjektet, at det skal gjennomføres innenfor den vedtatte kostnadsrammen, står det i brevet..

NRK - 15 minutter siden

Fiskeridirektoratet melder Aller Aqua etter fiskerømming

Det var i fjor haust at 35.000 fiske rømde frå Aller Aqua Norway AS sitt anlegg i Høyanger kommune. Saka har blitt følgt opp av Fiskeridirektoratet.

NRK - 15 minutter siden

Bjørn Olav Jahr er fornøyd med avgjørelsen

Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr har skrevet to bøker om Baneheia-saken og ment at Viggo Kristians var uskyldig dømt for voldtekt og drap. Han mener det er bra at riksadvokaten har bedt om at saken mot Jan Helge Andersen tas opp igjen. – eg er veldig fornøyd med avgjørelsen og tenker at den er veldig riktig, og er helt som forventet.

NRK - 30 minutter siden

Gjenopptakelseskommisjonen: Kan ta tid

Det vil ta tid før Gjenopptakelseskommisjonen er klar med av avgjørelse om straffesaken mot Jan Helge Andersen gjenopptas, sier kommisjonens leder. – Jeg kan ikke si noe konkret om hvor lang tid dette vil ta. Det kan hende at sekretariatet orienterer Gjenopptakelseskommisjonen innen det neste møtet vårt i mai, men det vil nok ta lenger tid før vi har behandlet saken ferdig, sier kommisjonsleder Kamilla Silseth til NTB.

NRK - 30 minutter siden

Overraskende økning i detaljhandelen i Storbritannia

Detaljhandelen i Storbritannias vokste mer enn ventet forrige måned og ligger nå på samme nivå som før pandemien. Økingen var på 1,2 prosent, ifølge nye tall fra det statistiske sentralbyrået ONS, gjengitt av Bloomberg. Økonomer som deltok i en Bloomberg-undersøkelse i forkant ventet langt lavere vekst.

NRK - 30 minutter siden

Andersens forsvarer: Nekter fortsatt for drap på Lena

Jan Helge Andersen forsvarer Svei Holden sier klienten hans nekter for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen. – Jeg hadde nettopp en samtale med han, og han fastholder først og fremst at han ikke er skyldig i den anklagen om drap. Men nå får vi bare ta påtalemyndighetens vurderinger til etterretning så vil vår oppgave være å belyse saken best mulig, sier Holden til NRK.

NRK - 30 minutter siden

Indisk opposisjonsleder kastet ut av nasjonalforsamlingen

Den indiske opposisjonslederen Rahul Gandhi får ikke lenger være medlem av nasjonalforsamlingen i landet etter at han torsdag ble dømt for ærekrenkelse. – Rahul Gandhi har blitt diskvalifisert fra nasjonalforsamlingen som følge av ærekrenkelsesdommen, heter det i en uttalelse fra Indias nasjonalforsamling fredag. Flere medlemmer av nasjonalforsamlingen har protestert mot torsdagens domfellelse, der Gandhi dømt til to års fengsel for ærekrenkelse løst knyttet til Indias statsminister Narendra Modi.

NRK - 45 minutter siden

TV2: Viggo er ikke overrasket

Viggo Kristiansen er ikke overrasket over at Riksadvokaten ønsker å forfølge saken mot Jan Helge Andersen, sier han til TV2. – Jeg må si at tilliten min til rettssystemet er styrket etter dette. Når det er sagt, mener jeg at dagens utfall er forventet, sier Viggo Kristiansen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com