NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 02:35

NRK - 24 jun 21 kl. 19:27

Kjøper millionar av vaksinedosar

Regjeringa har sett av 3,5 milliardar kroner til å kjøpe inn minst 10 millionar dosar med koronavaksine som skal brukast i 2022 og 2023. – Dei framtidige vaksineavtalane er nødvendige for å sikre tilgang på vaksinar mot nye virusvariantar eller til boosterdosar, dersom det skulle vere nødvendig, seier statsminister Erna Solberg..
Les mer på NRK


Les mer om:
Erna Solberg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kjøper, millionarav , vaksinedosar
NRK - 17 maj 21 kl. 18:44

USA deler ut vaksinar

USA vil dela 20 millionar ekstra vaksinedosar med verda dei neste seks vekene, opplyser Det kvite hus. Til saman vil USA eksportera 80 millionar vaksinedosar dei neste seks vekene. Frå før har USA lova å dela 60 millionar AstraZeneca-dosar.

NRK - 13 maj 21 kl. 09:26

Vil ikkje gje bort vaksinedosar

I Porsgrunn blei det registrert 31 nye koronasmitta siste døgn. Det er det høgaste talet til no under pandemien. Fleire kommunar i Grenland slit med aukande smitte, og i alt blei det registrert 70 koronasmitta siste døgn i Telemark.

NRK - 13 sep 21 kl. 17:37

Kommunar takkar nei til Moderna

FHI seier Noreg har nok vaksinar til å nå målet om å få fullvaksinert 90 prosent av dei over 18 år. Men mange kommunar har takka nei til Moderna, skriv VG. Noreg har 430.

NRK - 21 maj 21 kl. 12:22

EU gir bort 100 millionar vaksinar

EU vil gi bort minst 100 millionar vaksinedosar til fattige land, seier EU-kommisjonens leiar Ursula von der Leyen på det globale helsetoppmøtet i Roma. – Målet er å gi bort dosane til mellom- og låginntektsland innan 2021 er omme, sa ho då ho opna toppmøtet. Konferansen blir arrangert av EU-kommisjonen og Italia, som for tida har formannskapet i G20..

NRK - 20 jun 21 kl. 08:02

40 millionar dosar til Filippinane

Dei filippinske myndigheitene har inngått ei semje med Pfizer Biontech om ei bestilling på 40 millionar vaksinedosar til landet. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Landet kan vente å få vaksinane til hausten..

NRK - 25 mar 21 kl. 05:00

30 millionar smitta i USA

USA har passert 30 millionar smittetilfelle, viser tal frå Johns Hopkins-universitetet. Det er under tre månader sidan landet passerte 20 millionar. Talet på koronadøde er oppe i 545.

NRK - 26 mar 21 kl. 05:25

13 millionar for van Gogh-bilde

Eit måleri av den nederlandske kunstnaren Vincent van Gogh blei torsdag seld for 13 millionar euro, opplyser auksjonshuset Sotheby's. Måleriet «Gatebilde i Montmartre» blei måla i 1887. Salssummen svarar til 138 millionar kroner..

NRK - 02 apr 21 kl. 21:07

100 millionar vaksinerte i USA

USA har passert målet om gå minst ein dose koronavaksine til over 100 millionar amerikanarar. Det svarar til at om lag 30 prosent av befolkninga i USA har fått fyrste koronavaksinedose. Nesten 58 millionar er fullvaksinerte..

NRK - 03 apr 21 kl. 19:05

10 millionar vaksinerte i Tyskland

Helseminister Jens Spahn i Tyskland opplyser at 12 prosent av befolkninga i landet har fått fyrste dose av koronavaksinen. Det svarar til over 10 millionar innbyggarar. Om lag 4,3 millionar har fått andre vaksinedose og er fullvaksinerte..

NRK - 18 jun 21 kl. 07:03

Over 82 millionar på flukt

Ved årsskiftet var nærare 82,4 millionar på flukt, ein auke på nærare 3 millionar frå året før, ifølgje årsrapporten frå FNs høgkommissær for flyktningar (UNHCR)..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 1 time siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - 1 time siden

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - 1 time siden

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - 1 time siden

Beboere evakuert fra blokk

Beboere fra en blokk i Strømmen ble evakuert på grunn røykutvikling fra en leilighet. Brannvesenet har kontroll på det hele, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

NRK - 2 timer siden

982 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.

NRK - 2 timer siden

Fordømmer deflin-drapene

Regin Jacobsen som er laksedirektør på Færøyene fordømmer drapet på over 1400 delfiner som fant sted sist søndag, skriver DR. Han understreker at selskapet hans, som selger oppdrettslaks til hele verden, ikke hadde noe med hendelsen søndag å gjøre. Men opplever at bildene av slaktede delfiner som har gått verden rundt er et økende press.

NRK - 3 timer siden

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

NRK - 3 timer siden

Ny leder for Videnskaps-Akademi

Lise Øvreås ble torsdag valgt som ny leder av Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA) etter Hans Petter Graver. Hun er valgt for perioden 2022–2024. Øvreås er professor i geomikrobiologi ved Universitetet i Bergen (UiB) og direktør for UiBs senter for bærekraftig hav, Ocean Sustainability Bergen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt