NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:54

NRK - 22 jan 24 kl. 03:46

Kinesiske ballonger krysser Taiwan-stredet

Taiwan oppdaget søndag seks kinesiske ballonger over Taiwan-stredet. En av dem krysset over sørspissen av Taiwan, ifølge forsvarsdepartementet. Tidligere denne måneden anklaget Taiwan Kina for å true sikkerheten i luftfarten og drive psykologisk krigføring med ballongene. At Kina kan bruke slike ballonger til spionasje, ble et tema etter at USA i februar i fjor skjøt ned det de sa var en kinesisk overvåkingsballong. Kina hevdet det dreide seg om en sivil ballong som var kommet ut av kurs.
Les mer på NRK


Les mer om:
Taiwan, Taiwan Kina, Kina, USA, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kinesiske, ballonger, krysser, Taiwan-stredet
NRK - 18 dec 23 kl. 02:24

Kinesiske værballonger skal ha krysset over Taiwanstredet

To kinesiske ballonger ble søndag oppdaget etter å ha krysset Taiwanstredet, ifølge det taiwanske forsvarsdepartementet. Taiwan mener at ballongene var værballonger. Ballongene krysset stredet skillelinjen og fløy østover mot Stillehavet før de forsvant, melder departementet.

NRK - 18 dec 23 kl. 02:24

Kinesiske spionballonger skal ha krysset over Taiwanstredet

To kinesiske ballonger ble søndag oppdaget etter å ha krysset Taiwanstredet, ifølge det taiwanske forsvarsdepartementet. Ballongene krysset stredet skillelinjen og fløy østover mot Stillehavet før de forsvant, melder departementet. Taiwan har tidligere truet med å skyte ned slike ballonger.

NRK - 24 maj 24 kl. 09:20

Kina: Taiwans nye president presser øya mot krig

– Siden han ble tatt i ed, har Taiwans president utfordret ett-Kina-prinsippet, og presset våre landsmenn i Taiwan mot en farefull situasjon med krig og fare, sier talsmann Wu Qian for det kinesiske forsvarsdepartementet fredag, i følge AFP. Kina sier samtidig at deres «mottiltak» mot Taiwan vil eskalere om de provoseres ytterligere, skriver AFP. Kina holder torsdag og fredag en stor militærøvelse rundt Taiwan.

NRK - 08 dec 23 kl. 07:50

Taiwan melder om kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet

Taiwan oppgir at det er observert en kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet, samt en stor mengde militære fly og skip. Ifølge forsvarsdepartementet i Taipei passerte ballongen sørvest for havnebyen Keelung torsdag kveld før den fortsatte østover mot Stillehavet og forsvant. Taiwan har truet med å skyte ned slike ballonger, men det er ingen tegn til at myndighetene har grepet inn.

NRK - 21 mar 24 kl. 03:52

Taiwan: 32 kinesiske militærfly ved Taiwan i løpet av et døgn

32 kinesiske militærfly ble observert rundt Taiwan i løpet av et døgn. Det melder den selvstyrte øyas forsvarsdepartement, melder AFP. Det er det nest største antallet kinesiske militærfly i nærheten av Taiwan så langt i år.

NRK - 08 dec 23 kl. 05:48

Taiwan anklager Kina for å planlegge påvirkning av valget på øya

Taiwan sier de har etterretningsopplysninger om at kinesiske ledere nylig møttes for å koordinere påvirkning av det kommende valget på den selvstyrte øya. Møtet ble ifølge Taiwan holdt i Beijing i begynnelsen av desember og ble ledet av Wang Huning. Han er den fjerde høyets rangerte personen i det kinesiske kommunistpartiet og leder regjeringens gruppe for Taiwan-relaterte saker.

NRK - 02 jun 24 kl. 08:24

Taiwan hardt ut mot Kina etter tale i Singapore

Taiwan beklager dypt det de mener er provoserende og irrasjonelle uttalelser fra Kinas forsvarsminister under sikkerhetskonferansen i Singapore. Regjeringen i Taipei reagerer svært sterkt etter at forsvarsminister Dong Jun anklaget Taiwan for separatisme og truet øya med maktbruk fra talerstolen foran utsendinger fra 40–50 land. – Kina har gjentatte ganger truet Taiwan med maktbruk på internasjonale arrangementer, fastslår den taiwanske regjeringen i en uttalelse søndag.

NRK - 28 maj 24 kl. 07:53

Russiske ballonger ved grensa mot Finland

Russland har begynt å bruke overvåkingsballonger for å følge med på grensa mot Finland. Ballongene, også omtalt som luftskip, ble omtalt i russiske medier forrige uke, ifølge den finske kringkasteren Yle. Farkostene skulle angivelig tas i bruk for å overvåke utlendinger som prøver å ta seg over grensa til Finland.

NRK - 10 jun 24 kl. 05:03

Nord-Korea har sendt over 300 søppelfylte ballonger mot Sør-Korea

Nord-Korea har sendt rundt 310 ballonger lastet med søppel over grensen og inn i Sør-Korea, ifølge den sørkoreanske generalstaben. – Den siste lasten med søppelfylte ballonger ble sendt sent søndag. De inneholdt papir- og plastavfall.

Klartale - 10 jun 24 kl. 10:33

Nord-Korea har sendt ballonger med søppel

Nord-Korea har sendt rundt 310 ballonger lastet med søppel. De har sendt ballongene over grensen og inn i Sør-Korea. Den siste lasten med ballonger ble sendt sent søndag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 1 time siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com