NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 02:38

NRK - 16 sep 21 kl. 07:54

Kinesiske astronautar på veg heim

Den nye kinesiske romstasjonen Tiangong er nærare å vere ferdigbygd. No er tre kinesiske astronautar på veg ned til jorda etter tre månaders opphald, skriv NTB. Astronautane er venta å lande i eit område i Indre Mongolia, nord i Kina i løpet av fredag. Dei tre har opphalde seg på den uferdige romstasjonen i tre månader, noko som hittil er det lengste opphaldet i verdsrommet for kinesiske romfararar. Eit nytt mannskap skal seinare i år skytast opp for å halde fram arbeidet med å setje saman Tiangong-stasjonen, som er venta å stå ferdig i 2022..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tiangong, NTB, Indre Mongolia, Kina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kinesiske, astronautar, veg, heim
NRK - 17 sep 21 kl. 08:09

Kinesiske astronautar er tilbake

Etter eit 90 dagar langt oppdrag på ein romstasjon, kom dei tre kinesiske astronautane tilbake til Jorda fredag. Det er første gong kinesiske astronautar har vore så lenge i rommet. Landinga blei overført direkte på den statlege kringkastaren CCTV, melder AFP..

NRK - 04 aug 21 kl. 15:13

Arbeidsulukke i Hemne

På Hellandsjøen i Heim kommune er det meldt om ei arbeidsulukke. Ein person skal ha fått noko over seg under lossing opp på ein lastebil. Det er meldt om personskade på éin person.

NRK - 26 maj 21 kl. 09:32

Ber regjeringa hente nordmenn heim

Nordiske IS-mistenkte og familiane deira bør hentast heim frå Syria, seier Human Rights Watch. Det er til saman 169 nordiske statsborgarar i Syria, 37 av dei nordmenn. – Nordiske land kan avslutte den ulovlege forvaringa og den forferdelege lidinga til statsborgarane sine, dei fleste av dei barn som var offer for IS, seier HRWs Letta Tayler, ifølge NTB..

NRK - 15 jun 21 kl. 22:15

Helse Møre og Romsdal får kritikk

Helse Møre og Romsdal får kritikk fordi ein pasient vart funnen død heime, etter å ha blitt sendt heim frå Ålesund sjukehus. Det skriv Sunnmørsposten. Pasienten hadde hovudskadar, og vart sendt heim tidlegare enn det som er normalt.

NRK - 25 jun 21 kl. 14:41

Evakuerte kan vende heim

Fareområdet på 100 meter frå Middelfart rådhus er no oppheva, melder politiet på Twitter. Dei evakuerte kan reise heim igjen, men rådhuset er framleis avsperra..

NRK - 26 jun 21 kl. 12:13

Finland fryktar fjerde koronabølge

120 finske fotballsupporterar testa positivt etter at dei kom heim frå EM i Russland. 800 fotballturistar fekk tysdag reise rett heim utan test på grunn av mangel på testpersonell på grensa. Desse blir no bedde om å teste seg..

NRK - 17 sep 21 kl. 22:02

Frankrike hentar heim ambassadørar

Frankrike hentar heim ambassadørane sine i USA og Australia etter at sistnemnde droppa ubåtavtalen med Frankrike. Australia valte heller å inngå ei forsvarsavtale med USA og Storbritannia. Det inneber at Australia skal bygge tolv atomdrivne ubåtar, noko som sat ein stoppar for storkontrakten på 40 milliardar dollar med Frankrike.

NRK - 25 sep 21 kl. 15:17

Kanadiarar har kome heim

Dei to kanadiske statsborgarane som blei sette fri i Kina er komne heim, melder AFP. Statsminister Justin Trudeau møtte dei på flyplassen i Calgary. Frigjevinga var ein del av ein avtale mellom Canada, USA og Kina, der også Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou blei sett fri frå husarrest i Canada..

NRK - Igår: 11:37

OL-elden tent i Hellas

OL-elden vart tend i Olympia i Hellas, og no startar turen til vinter-OL i Beijing i februar. Dei 24. vinterleikane i den kinesiske hovudstaden går frå 4.

NRK - 25 jun 21 kl. 11:08

To personar i sjøen etter ulukke

Naudetatane er på veg til Kistevika i Fusa, der det har vore ei båtulukke ved Kistevika, melder 110-sentralen. To personar skal vere i sjøen. Dykkarar frå Bergen er på veg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Komité vil straffe Steve Bannon

Komiteen som gransker kongresstormingen i USA har vedtatt at Steve Bannon bør tiltales for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne. Bannon ble instruert av sin tidligere sjef, Donald Trump, til ikke å vitne for komiteen..

NRK - 1 time siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 1 time siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 1 time siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 1 time siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 2 timer siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 2 timer siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 2 timer siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 2 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 4 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt