NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 07:31

NRK - 29 jul 21 kl. 00:39

Kinesisk rikmann dømt til fengsel

Den kinesiske milliardæren Sun Dawu er dømt til 18 års fengsel for en rekke lovbrudd, blant annet for å ha «framprovosert trøbbel», melder NTB/AFP. Ifølge domstolen i byen Gaobeidian har Sun samlet en folkemengde for å gå til angrep på statlige organer, blokkert myndighetene og skapt krangler og framprovosert trøbbel. Milliardæren ble pågrepet i november i fjor sammen med 20 slektninger og forretningspartnere etter at selskapet hans havnet i konflikt med en statseid konkurrent. Sun eier et av de største landbruksselskapene i Kina, og han har også vært en forkjemper for landbruksreform i landet. Han ble onsdag i tillegg ilagt en bot på over 4 millioner kroner.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sun Dawu, NTBAFP, Gaobeidian, Sun, Kina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kinesisk, rikmann, dømt, til, fengsel
VG - 09 nov 21 kl. 03:34

Kopier av amerikanske krigsskip på kinesisk test-base for missiler

Overvåkingsbilder viser avanserte kopier av amerikanske krigsskip i en kinesisk ørken. Kinesisk UD sier de vet ingenting om hva som foregår..

NRK - 14 mar 22 kl. 15:17

Kina sende 13 krigsfly inn i Taiwans luftforsvarssone

Måndag sende Taiwan ut jagarfly for å avskjere 13 kinesiske fly som hadde floge inn i luftforsvarssona til øystaten. Det var jagarfly av typane J-10 og J16, og dessutan eit Y-8-fly som blir nytta til elektronisk krigføring, opplyser Taiwans forsvarsdepartement, ifølgje Reuters. Taiwan, som Kina meiner er kinesisk territorium, har klaga over denne typen tokt frå kinesisk side dei siste to åra, sjølv om flya ikkje har komme i nærleiken av fastlandet.

NRK - 30 maj 21 kl. 12:42

Kinesisk fartøy når romstasjon

En kinesisk transportfartøy har nådd landets fremtidige romstasjon Tiangong, som betyr «himmelsk palass». Raketten med navnet Tianzhou 2 har med seg viktig utstyr og forsyninger som mat, drivstoff og verktøy. Romfartøyet ble skutt opp fra øya Hainan sør i Kina lørdag kveld, og nådde Tiangong-stasjonen kl.

NRK - 05 okt 21 kl. 09:32

Nok et kinesisk selskap i trøbbel

En kinesisk eiendomsutvikler ved navn Fantasia har fått problemer med å betjene gjelden sin – noe som øker bekymringen rundt landets eiendomssektor, skriver NTB. Fantasia opplyser at selskapet ikke klarte å overholde en frist for en innbetaling til obligasjonseiere tilsvarende 1,7 milliarder kroner. Dette skjer samtidig som eiendomsgiganten Evergrande står ved randen av konkurs..

NRK - 15 okt 21 kl. 18:13

Nytt kinesisk selskap i trøbbel

Eiendomsselskapet China Properties Group har misligholdt et lån på 226 millioner dollar, eller 1,9 milliarder norske kroner. Dermed føyer selskapet seg inn i rekken av kinesiske eiendomsselskaper som sliter med å håndtere gjelden. Tidligere denne uka kunngjorde selskapet Sinic Holdings at det sannsynligvis ville misligholde et lån på 250 millioner dollar.

NRK - 27 maj 22 kl. 10:10

Kina: USA-tale "håner" kinesisk politikk

Kinas utenriksminister sier fredag at USAs utenriksminister Antony Blinken håner kinesisk politikk i en tale, skriver AFP. Blinken holdt torsdag en tale der han uttrykket bekymring over Beijings inflytelse. Han sa også at Kinas retorikk og aktivitet knyttet til Taiwan blir mer og mer provoserende.

Dagbladet - 25 maj 21 kl. 07:12

Fikk kroppskritikk av statlig kinesisk media

Den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg (18) fikk kritiske kommentarer på størrelsen sin av statlig kinesisk media, etter at hun rettet søkelyset mot landets utslipp..

NRK - 25 mar 22 kl. 10:48

Stoltenberg: Ser økt kinesisk interesse i Arktis

Nato har registrert øst kinesisk interesse i Arktis, sa generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse fredag. – Kina har definert seg selv som en «nær arktisk stat» og har som mål å bygge opp et nærvær i området, sa Stoltenberg på pressekonferansen. (NTB).

NRK - 02 apr 22 kl. 08:08

Kina nekter for å omgå Russland-sanksjoner

Kina forsøker ikke å omgå de internasjonale sanksjonene mot Russland, ifølge utenriksdepartementet i Beijing. EU-president Charles Michel understreket fredag at Kina har et spesielt ansvar og advarte landet mot å gi Russland støtte i krigen mot Ukraina. Det er heller ikke tilfelle, forsikrer kinesiske myndigheter.

NRK - 13 maj 22 kl. 07:02

Australia om kinesisk skip: – Aggresjon

Australias forsvarsminister, Peter Dutton, sier at et kinesisk etterretningsskip har blitt sporet utenfor vestkysten deres den siste uken. – Jeg mener det er en handling som viser aggresjon. Spesielt fordi det har kommet så langt sør, sier han på en pressekonferanse om hendelsen ifølge Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

– Pride er politisk, også i 2022

Det som har gjort mest inntrykk denne helgen er solidaritets- og samholdsfølelsen. Det sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. – Det er det pride-bevegelsen handler om: at vi skal stå sammen og at man samles om viktige budskap.

NRK - 30 minutter siden

Får sette en femte vaksinedose

Sykehuset Ahus får lov til å sette en femte dose av koronavaksinen, skriver Romerikes Blad. Tilbudet gjelder kun levertransplanterte pasienter. Folkehelseinstituttet har ikke anbefalt en dose nummer fem, men legene der har nå fått lov.

NRK - 45 minutter siden

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

NRK - 1 time siden

Brann i Eidsvoll

Nødetatene har rykket ut til brann i en bolig i nærheten av Vilberg helsetun i Eidsvoll. Ifølge politiet er det en del røyk i området. Beboere i nærheten bes lukke vinduer og dører, og holde seg unna røyken..

NRK - 1 time siden

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

En syklist kjøres til sykehus etter en trafikkulykke på Bækkelaget i Oslo, opplyser politiet på Twitter. Ulykken var mellom sykkel og bil, og fant sted i 6-tiden mandag morgen..

NRK - 1 time siden

Ecuador kutter prisen på drivstoff

Ecuadors president Guillermo Lasso kunngjorde søndag at prisen på drivstoff skal reduseres, men ikke så mye som urfolkene bak omfattende protester krever. Lasso sier i en radio- og TV-overført tale at den galopperende prisen på drivstoff skal reduseres med 10 cent per gallon, det vi si cirka 25 øre per liter. (NTB).

NRK - 1 time siden

Zelenskyj ber belarusere ikke involvere seg i krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber belaruserne ikke la seg bli dratt inn i russernes krig mot Ukraina. I en tale søndag henvendte han seg til folket i nabolandet Belarus og sa de ikke trenger å bli slaver og kanonføde, selv om Russland har lagt opp til det. – Dere trenger ikke å dø, sa han og la til at belaruserne ikke må la andre ta beslutninger for Belarus..

NRK - 2 timer siden

Seks politifolk drept i Mexico

Seks politifolk ble drept av antatte narkokarteller da patruljen deres falt i et bakhold i Nord-Mexico søndag morgen. Gjengen som overfalt patruljen, var utstyrt med ti hjemmelagde pansrede kjøretøy og tunge våpen. Politiet sier at patruljen ble overfalt på en vei som går til en grenseovergang ved Nuevo Laredo i delstaten Nuevo León.

NRK - 2 timer siden

Minst 123 avlyste flygninger mandag

Allerede før flytrafikken startet mandag, var det meldt inn 123 kanselleringer, skriver VG. Natt til søndag ble konflikten mellom NHO og Luftfart og Norsk Flyteknikerorganisasjon trappet opp med lockout, og 450 flyteknikere får ikke gå på jobb. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Putin på første utenlandstur siden invasjonen

Russlands president Vladimir Putin reiser denne uka på sitt før statsbesøk utenlands siden invasjonen av Ukraina i februar. Det er den statlige TV-kanalen Rossija 1 som søndag meldte at Putin reiser til Aserbajdsjan og Tadsjikistan. Putin planlegger også en reise til Belarus i månedsskiftet juni/juli.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com