NRK > Nyheter

Onsdag, 12 Mai, 20:35

NRK - 13 april 21 kl. 10:58

Kinas handel økte over 30 prosent

Den kinesiske eksporten i mars økte med 30,6 prosent sammenlignet med mars i fjor, da verdensøkonomien var hardt rammet av koronakrisen. Det viser nye tall fra kinesiske tollmyndigheter. Importen vokste enda kraftigere og var i mars 38,1 prosent høyere enn i samme periode i fjor. Tallene viser at verdenshandelen er i vekst..
Les mer på NRK


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kinas, handel, økte, over30 , prosent
NRK - 01 mars 21 kl. 09:51

Kinas CO₂-utslipp økte i fjor

Til tross for pandemien økte Kinas CO₂-utslipp med 1,5 pst i 2020. Bruken av kull økte med 0,6 prosent, viser foreløpige tall, Veksten i 2020 skjer etter at Kina de tre foregående årene hadde en årlig nedgang i CO₂-utslippene på 2 prosent..

NRK - 11 feb. 21 kl. 03:42

Biden ringte Kinas president

USAs president Joe Biden har ringt Kinas president Xi Jinping, opplyser Det hvite hus. Biden tok blant annet opp handel og menneskerettigheter i Xinjiang og behandlingen av demokratiaktivister i Hongkong..

NRK - 06 mars 21 kl. 08:56

Kinas klimamål ikke endret stort

Kinas nye energi- og klimamål bærer lite preg av styrket innsats mot klimaendringene. Fredag kunngjorde statsminister Li Keqiang at Kina skal senke karbonutslippene med 18 prosent per prosent av landets BNP i løpet av de neste fem årene. Målet er nøyaktig det samme som ble satt i den forrige femårsplanen for økonomien i Kina.

NRK - 07 mai 21 kl. 07:34

Kinas eksport økte kraftig i april

Kinas eksport lå 32,3 prosent høyere i april i år enn samme måned i fjor. Kina eksporterte varer for 263,9 milliarder dollar – cirka 2.200 milliarder kroner.

E24 - 25 jan. 21 kl. 11:54

Handel og Kontor venter permitteringshopp etter senter-nekt

Handel og Kontor regner med mange permitteringsvarsler som følge av at kjøpesentrene må holde stengt..

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:20

Handelsplattform stoggar handel

Robinhood, ein populær amerikansk aksjehandel-plattform, har stogga handel i Gamestop og andre aksjar som har vore utsette for spekulasjon. Avgjersla vert møtt med raseri blant brukarane..

NRK - 19 feb. 21 kl. 19:24

Stoltenberg bekymret for Kina

Natos generalsekretær er bekymret over Kinas stadig viktigere rolle i verden. – Kinas framvekst vil være helt avgjørende for det transatlantiske samfunnet og har potensielle konsekvenser både for vår sikkerhet, velstand og levemåte, sa Stoltenberg..

VG - 20 feb. 21 kl. 01:01

Kinas skrekkleirer: Påstander om systematiske voldtekter

Vitner forteller om systematiske voldtekter og seksuell tortur i Kinas hemmelige leirer for «omskolering» av minoriteter. Kina avviser alle anklager..

NRK - 15 mars 21 kl. 09:53

Kinas industriproduksjon til værs

Kinas industriproduksjon steg 35,1 prosent i årets to første måneder. Det er den største oppgangen på flere tiår, sammenlignet med tidligere års første to måneder. Kina var det første landet som kom seg på beina etter fjorårets nedstengingstiltak..

NRK - 18 mars 21 kl. 23:31

USA og Kinas utenriksministre møtes

Amerikanske og kinesiske toppdiplomater møtes nå ansikt til ansikt for første gang siden Joe Biden overtok som president. USAs utenriksminister Anthony Blinken og Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan ankom Anchorage i Alaska torsdag. De neste to dagene er det duket for samtaler med Kinas utenriksminister Wang Yi og det kinesiske kommunistpartiets utenrikssjef Yang Jiechi..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Minst 20 skadd i rakettangrep

NRK - 15 minutter siden

Reagerer på vaksinefordelingen

Tidligere ordfører Torhild Brandsdal reagerer på at Vennesla ligger an til å få færre vaksinedoser enn antatt. – At Vennesla kommune må avgi vaksiner samtidig som man har ett av landets største smittetrykk, er for meg komplett uforståelig, skriver hun på Facebook..

NRK - 30 minutter siden

Må teste seg etter restaurantbesøk

Det er påvist koronasmitte på restauranten Zen i Strømgaten i Bergen. Alle som har spist eller hentet mat i tiden 3. mai til 8.

NRK - 30 minutter siden

Jødiske ekstremister i sammenstøt

Det har vært sammenstøt mellom politi og jødiske ekstremister i Israel onsdag. I Bat Yam nær Tel Aviv gikk ekstremister løs på arabiske forretninger. Ifølge Times of Israel gikk jødiske ungdomsgjenger som gikk løs på arabiske forretninger i Bat Yam.

NRK - 30 minutter siden

Ingen enighet  i Sikkerhetsrådet

Heller ikke onsdag ble FNs sikkerhetsråd enige om en uttalelse om Israel og Palestina, melder NTB. Norge og europeiske land uttrykker stor bekymring for situasjonen. Ifølge diplomater var det USA som blokkerte en enighet i onsdagens krisemøte i Sikkerhetsrådet.

NRK - 45 minutter siden

Oslo varsler pressekonferanse

Oslo kommune varsler pressekonferanse om videre gjenåpning av Oslo neste fredag, altså 21. mai, skriver Aftenposten. Det er alt varslet at trinn to i kommunens gjenåpning ikke begynner før etter 27.

NRK - 1 time siden

Mann tok fram softgun på utestad

Ein mann er tatt hand om av politiet etter at tok fram ein softgun på ein utestad i Tromsø, og sikta han på ei dame. Mannen blir meldt til politiet for dette, i tillegg for å ha på seg kniv og å plage politiet..

NRK - 1 time siden

Blinken i Netanyahu-samtale

USAs utenriksminister Antony Blinken har bedt partene i i Israel og Gaza om å de-eskalere konflikten. Det var et av budskapene da Blinken onsdag snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at USA sender en spesialutsending til Midtøsten for å møte israelske og palestinske ledere.

NRK - 1 time siden

Hurtigbåt får ikkje legge til kai

Hurtigbåten mellom Harstad og Tromsø får ikkje legge til kai fordi ein av matrosane har fått påvist koronasmitte. Båten ligg til hamn i Finnsnes på veg til Tromsø. Passasjerane som skal til Tromsø får foreløpig ikkje forlate båten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt