NRK > Nyheter

Tirsdag, 27 Juli, 08:37

NRK - 05 mars 21 kl. 04:42

Kina vil endre valglov i Hongkong

Valgsystemet i Hongkong er tema på folkekongressen i Kina som starta fredag. Det er venta at kongressen vil vedta endringar som vil gi Beijing meir kontroll over Hongkong. Folkekongressen samlar nesten 3000 delegatar frå heile Kina i ei heil veke..
Les mer på NRK


Les mer om:
Hongkong, Kina, Beijing

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kina, vil, endre, valglovi , Hongkong
NRK - 25 juni 21 kl. 17:25

Går til sak mot valglov i Georgia

USAs justisdepartement går til sak mot Georgia på grunn av delstatens nye valglov, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AP. Georgias har vedtatt en ny valglov som gjør reglene for forhåndsstemming strengere..

NRK - 31 mai 21 kl. 09:23

Stanset avstemning om valglov

Avstemningen om en ny, restriktiv valglov i Texas ble stanset da demokratene i delstatsforsamlingen forlot sine plasser. Den republikanske guvernøren Greg Abbott har stått i spissen for loven som vil begrense mulighetene til å stemme i delstaten..

NRK - 05 mars 21 kl. 04:50

Michelle Obama roser ny valglov

Tidligere førstedame i USA, Michelle Obama, ber Senatet vedta en ny valglov som betyr at det skal bli lettere å registrere og å avgi stemme via post. Også personer med kriminelt rulleblad skal få tilbake retten til å stemme..

NRK - 26 mars 21 kl. 07:48

Ny omstridt valglov i Georgia

I USA har guvernøren i delstaten Georgia signert en ny, omstridt valglov som gjør reglene for forhåndsstemming strengere, melder AP. Demokratene vant knappe seire både i sentats- og presidentvalget i Georgia. Republikanerne i delstaten stemte gjennom den nye loven..

NRK - 06 mai 21 kl. 22:03

Streng valglov innført i Florida

Guvernøren i Florida har godkjent en ny valglov med strengere krav til forhåndsstemmer og poststemmer. Det hvite hus sier delstaten gjør det vanskeligere å stemme, melder the Guardian. Republikanere i USA hevder ennå det var valgfusk i fjor..

VG - 25 juni 21 kl. 20:04

USAs justisdepartement går til sak mot valglov i Georgia

USAs justisdepartement går til sak mot Georgia og delstatens nye valglov, opplyser justisminister Merrick Garland..

Aftenposten - 05 mars 21 kl. 13:03

Valglov kan hindre kritiske kandidater å stille til valg i Hongkong - EU advarer

EU advarer Kina mot å endre valgloven slik at bare Beijing-vennlige kandidater får stille til valg i Hongkong..

VG - 13 juli 21 kl. 09:07

Demokrater stakk fra Texas for å hindre avstemming om omstridt valglov

Folkevalgte demokrater i Texas reiste mandag i samlet flokk til Washington D.C. for å hindre republikanerne i å endre valgloven i delstaten sør i USA..

NRK - 30 april 21 kl. 04:29

Strengere valglov i Florida

Republikanerne i senatet i Florida har godkjent et lovforslag som blant annet vil gjøre det vanskeligere å forhåndsstemme, skriver New York Times. Det er ventet at delstatens guvernør, republikaneren Ron DeSantis vil godkjenne forslaget..

NRK - 05 mars 21 kl. 04:42

Kina vil endre vallov i Hongkong

Valsystemet i Hongkong er tema på folkekongressen i Kina som starta fredag. Det er venta at kongressen vil vedta endringar som vil gi Beijing meir kontroll over Hongkong. Folkekongressen samlar nesten 3000 delegatar frå heile Kina i ei heil veke..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Leitar etter sakna jente

Politiet i Øst skriv på Twitter at dei leitar etter ei sakna jente i sentrum av Askim. Dei nyttar politihelikopter i søket..

NRK - 10 minutter siden

Helsepersonell tar koronavaksine

En stor andel av helsepersonell i Norge har allerede tatt koronavaksine. Blant de som hittil ikke er vaksinert, ønsker også det store flertallet å ta vaksinen. Dette kommer frem i en spørreundersøkelse som FHI har gjennomført i sommer.

NRK - 2 timer siden

Frykter farlig T-banestasjon

Bane Nor frykter at Lysaker stasjon blir trafikkfarlig hvis planen for nytt stasjonsområde ikke blir endret. Lysaker blir stasjon til T-banen på Fornebubanen i tillegg til togstasjon og busstasjon. På det nye knutepunktet legges det opp til varelevering og søppelhenting der folk går til og fra toget.

NRK - 15 minutter siden

Skader for to-tre mill. på Norcem

Brannen i Norcems sementfabrikk i Brevik i natt har ført til skader og produksjonstap for to-tre millioner kroner, anslår vedlikeholdssjef Knut Erik Nilsen på fabrikken. Det begynte å brenne i kullanlegget ved 22-tiden og etter fem timer hadde brannvesenet slukket brannen..

NRK - 30 minutter siden

Holder USA ansvarlig for brannbombe

Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez hevder USA står bak et angrep med brannbomber mot landets ambassade i Paris. Dert skriver NTB. Brannvesenet opplyser at to brennbare gjenstander ble kastet mot den cubanske ambassaden.

NRK - 30 minutter siden

Rykkar etter melding om brann

Politiet i Agder skriv på Twitter at naudetatane rykker ut til Batteriodden i Kristiansand etter melding om brann i båt. Det er så langt uklart om det er personar i eller ved båten. Båten skal liggja inntil land..

NRK - 45 minutter siden

Medisiner gir dårligere effekt

Koronavaksinen har dårligere effekt for en rekke pasientgrupper. Felles for dem er at annen sykdom gjør at de går på immundempende medisin. Norske forskere undersøker hvordan koronavaksine virker hos pasienter på høyeffektive medisiner mot nervesykdommen MS..

NRK - 1 time siden

Sjå Politisk sommarkvarter

Dagens gjest i Politisk sommarkvarter er stortingrepresentant og leiar for Oslo Høgre, Heidi Nordby Lunde..

NRK - 1 time siden

Flere nordmenn vil ha elbil

De siste fire årene er langt flere blitt positive til å eie elbil. 2017 var 31 prosent negative til å eie elbil, mens denne andelen har sunket til 24 prosent i 2021, ifølge en undersøkelse fra Naf. Andelen som kan tenke seg å eie elbil har økt fra 30 prosent til 43 prosent..

NRK - 1 time siden

Haitis sikkerhetssjef arrestert

Haitis sikkerhetssjef er arrestert i kjølvannet av drapet på president Jovenel Moïse 7. juli, opplyser politiet. Sikkerhetssjef Jean Laguel Civil er mistenkt for å ha vært delaktig i plottet som fikk presidenten drept i sin bolig av agenter som klarte å ta seg forbi vaktene uten å løsne et skudd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt