NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:44

NRK - 15 aug 23 kl. 10:14

Kina slutte å publisere ledighetstall for unge

Etter å ha lagt fram flere skuffende økonomiske tall, slutter Kina å offentliggjøre tall for den økende ungdomsledigheten i landet. I juni var arbeidsledigheten på hele 21,3 prosent i aldersgruppen 16–24 år, viser tall som ble lagt fram tirsdag. Samtidig opplyser Kinas nasjonal statistikkbyrå at de ikke lenger vil publisere ledighetstall fordelt på aldersgrupper. Dette begrunnes med et behov for «ytterligere forbedring og optimering av statistikk over arbeidsstokken». Den samlede arbeidsledigheten var på 5,3 prosent i juli, opp fra 5,2 prosent måneden før.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kina, Kinas, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kina, slutteå , publisere, ledighetstall, for, unge
NRK - 12 jul 23 kl. 16:58

Kina godtar ikke kjennelse om Sør-Kinahavet

Kina fastholder at de ikke godtar voldgiftsdommen som ga Filippinene rett i kravet mot Kina om Sør-Kinahavet, og heller ingen andre krav basert på kjennelsen. Den faste voldgiftsdomstolen i Haag fastslo i 2016 at Kinas krav på størsteparten av Sør-Kinahavet, langt inn på territorialfarvannet til de andre kyststatene, er grunnløs, og ga dermed Filippinene rett i kravet på sin del av havet. Men Kina avviser kjennelsen og vil heller ikke akseptere noen andre krav eller handlinger basert på den.

Klartale - 17 aug 23 kl. 13:15

Færre har tillit til regjeringen

Trøbbel med pendlerbolig, tyveri og spørsmål om habilitet. Flere politikere har måttet sluttet med jobben sin som følge av problemer.Folks tillit til politikere har vært et spørsmål den siste tiden.

NRK - 19 jun 23 kl. 22:37

Blinken: – USA støtter ikke uavhengighet for Taiwan 

USAs utenriksminister forsikrer Kina om at Washington ikke viker fra den såkalte ett-Kina politikken. – Denne politikken har ikke endret seg. Vi støtter ikke uavhengighet for Taiwan, sa USAs utenriksminister Blinken på en pressekonferanse i Beijing.

Klartale - 09 aug 23 kl. 11:38

EUs import fra Kina skyter i været

Nye tall fra Eurostat viser at verdien av kinesiske varer som er importert til Europa, nesten har doblet seg fra 2018 til 2022, skriver Financial Times onsdag.Så langt i år er Kina den suverent største leverandøren av varer til EU.Skjerpet appetittI 2019, da spenningene rundt handel begynte å øke mellom de to økonomiske elefantene, satte EU-myndighetene i Brussel merkelappen «systemisk rival» på Kina.

NRK - 11 aug 23 kl. 02:45

Biden kaller Kina er en tikkende bombe

Kina er en tikkende tidsbombe på grunn av landets økonomiske problemer, mener USAs president Joe Biden. – De har fått noen problemer. Det er ikke bra, fordi når dårlige folk får problemer, gjør de dårlige ting, sa Biden under et besøk i Salt Lake City i delstaten Utah onsdag.

NRK - 14 apr 23 kl. 07:31

EU: Kina må be Russland om å stoppe krigen

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier at Kina må bruke sin innflytelse på Russland til å stoppe krigen i Ukraina. Baerbock er på besøk i Beijing i Kina for å møte sin kinesiske motpart Qin Gang. – Ikke noe annet land i verden har større påvirkningskraft på Russland enn Kina, sier hun.

NRK - 17 apr 23 kl. 06:14

Amerikansk krigsskip gjennom Taiwanstredet

Det amerikanske marinefartøyet USS Milius seilte søndag gjennom Taiwanstredet, opplyser den amerikanske marinen. Den amerikanske marinen beskriver jagerens ferd gjennom Taiwanstredet som en rutineseiling i tråd med internasjonalt lovverk. Ferden gjennom stredet viser USAs forpliktelse til å beholde havområdet fritt og åpent, står det i uttalelsen.

NRK - 21 apr 23 kl. 06:34

Kinas utenriksminister: Begge sider av Taiwanstredet tilhører Kina

Begge sider av Taiwanstredet tilhører Kina. Det er derfor Kinas rett å opprettholde suvereniteten der, sier landets utenriksminister. Utenriksminister Qin Gangs uttalelser kom i en tale på Lanting Forum i Shanghai fredag, der han diskuterte en lang rekke saker, fra fattige lands gjeld og verdensøkonomi, til Ukraina og Taiwan.

NRK - 12 jul 23 kl. 04:35

USAs klimautsending drar til Kina

USAs klimautsending John Kerry besøker neste uke Kina for å gjenoppta samtaler om bekjempelse av klimaendringer, opplyser kinesiske myndigheter. – USAs klimautsending John Kerry skal besøke Kina fra 16. til 19.

NRK - 16 jul 23 kl. 07:48

John Kerry til Kina – skal diskutere klima

USAs klimautsending John Kerry besøker Kina fra 16. til 19. juli for å gjenoppta klimasamtalene mellom de to landene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com