NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:01

NRK - 30 aug 23 kl. 10:26

Kina krever at Gabons president blir ivaretatt

Kina oppfordret onsdag alle parter i Gabon til å garantere president Ali Bongo Ondimbas sikkerhet, etter det påståtte militærkuppet. Det melder nyhetsbyrået AFP. – Vi oppfordrer alle parter i Gabon til å ta utgangspunkt i landets og folkets grunnleggende interesser, løse uenigheter gjennom dialog og gjenopprette normal orden så snart som mulig, sa talsperson for utenriksdepartementet Wang Wenbin. Han oppfordret også til å opprettholde nasjonal fred og stabilitet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Gabon, Ali Bongo Ondimbas, AFP, Wang Wenbin, Gabons

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kina, kreverat , Gabons, presidentblir , ivaretatt
NRK - 30 aug 23 kl. 06:08

Gabons president gjenvalgt til en tredje periode

Gabons president Ali Bongo har med 64 prosent av stemmene vunnet gjenvalg til en tredje periode, ifølge landets valgsenter CGE. Støttespillere av Bongos fremste rival Albert Ondo Ossa hevdet mandag at de hadde vunnet valget og ba Bongo om å erkjenne nederlag. På slutten av valgdagen lørdag ble internettilgangen kuttet, og det ble innført portforbud nattetid.

NRK - 02 sep 23 kl. 13:31

Gabon: Vil gjenåpne landets grenser

Gabons hær sa lørdag at den ville gjenåpne landets grenser, stengt i kjølvannet av militærkuppet som avsatte eks-president Ali Bongo. Det skriver nyhetsbyrået AFP. En talsmann for Gabons militære herskere sa på statlig TV at de «med umiddelbar virkning har bestemt seg for å gjenåpne land-, sjø- og luftgrensene fra og med denne lørdagen.

NRK - 11 sep 23 kl. 01:54

Kuppmakere i Gabon lover valg

Gabons nye statsminister, utpekt av landets militærjunta, hevder det vil være rom for frie valg om to års tid. Raymond Ndong Sima (68) ble utpekt som leder av en overgangsregjering etter militærkuppet i det sentralafrikanske landet 30. august.

NRK - 19 jun 23 kl. 22:37

Blinken: – USA støtter ikke uavhengighet for Taiwan 

USAs utenriksminister forsikrer Kina om at Washington ikke viker fra den såkalte ett-Kina politikken. – Denne politikken har ikke endret seg. Vi støtter ikke uavhengighet for Taiwan, sa USAs utenriksminister Blinken på en pressekonferanse i Beijing.

NRK - 11 aug 23 kl. 02:45

Biden kaller Kina er en tikkende bombe

Kina er en tikkende tidsbombe på grunn av landets økonomiske problemer, mener USAs president Joe Biden. – De har fått noen problemer. Det er ikke bra, fordi når dårlige folk får problemer, gjør de dårlige ting, sa Biden under et besøk i Salt Lake City i delstaten Utah onsdag.

NRK - 12 jul 23 kl. 16:58

Kina godtar ikke kjennelse om Sør-Kinahavet

Kina fastholder at de ikke godtar voldgiftsdommen som ga Filippinene rett i kravet mot Kina om Sør-Kinahavet, og heller ingen andre krav basert på kjennelsen. Den faste voldgiftsdomstolen i Haag fastslo i 2016 at Kinas krav på størsteparten av Sør-Kinahavet, langt inn på territorialfarvannet til de andre kyststatene, er grunnløs, og ga dermed Filippinene rett i kravet på sin del av havet. Men Kina avviser kjennelsen og vil heller ikke akseptere noen andre krav eller handlinger basert på den.

Klartale - 09 aug 23 kl. 11:38

EUs import fra Kina skyter i været

Nye tall fra Eurostat viser at verdien av kinesiske varer som er importert til Europa, nesten har doblet seg fra 2018 til 2022, skriver Financial Times onsdag.Så langt i år er Kina den suverent største leverandøren av varer til EU.Skjerpet appetittI 2019, da spenningene rundt handel begynte å øke mellom de to økonomiske elefantene, satte EU-myndighetene i Brussel merkelappen «systemisk rival» på Kina.

NRK - 09 jul 23 kl. 16:55

President Bongo i Gabon søker gjenvalg

Gabons president Ali Bongo Ondimba sier at at han ønsker å bli gjenvalgt for en tredje periode. Bongo (64) tok over stillingen i 2009, etter sin far, Omar Bongo Ondimba, som styrte landet i 41 år. Familien kalles derfor en «dynastimakt» av opposisjonen.

Klartale - 30 aug 23 kl. 15:31

Militæret sier de har tatt makta

Makta i landet Gabon er blitt kuppet. Det er landets eget militær som har tatt makta. Gabon er et lite land i Sentral-Afrika.

NRK - 12 jul 23 kl. 04:35

USAs klimautsending drar til Kina

USAs klimautsending John Kerry besøker neste uke Kina for å gjenoppta samtaler om bekjempelse av klimaendringer, opplyser kinesiske myndigheter. – USAs klimautsending John Kerry skal besøke Kina fra 16. til 19.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com