NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:36

NRK - 26 sep 23 kl. 10:10

Kina: – Vi har ikke fått beskjed om at Nord-Korea har åpnet grensen

Kinesisk rikskringkasting (CCTV) meldte mandag at Nord-Korea igjen har åpnet grensen for utlendinger, og at alle besøkende må gjennom en to dager lang karantene ved ankomst. – Kina har ikke fått noe varsel via diplomatiske kanaler om at grensen er gjenåpnet, sier en talsperson for kinesisk UD tirsdag. Nord-Korea har svært strenge innreiseregler, og under koronapandemien ble grensen nærmest helt stengt. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
CCTV, Nord-Korea, UD, korea, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: KinaVi har , ikke, fått, beskjedom at , Nord-Korea, har åpnet grensen
NRK - 12 jul 23 kl. 16:58

Kina godtar ikke kjennelse om Sør-Kinahavet

Kina fastholder at de ikke godtar voldgiftsdommen som ga Filippinene rett i kravet mot Kina om Sør-Kinahavet, og heller ingen andre krav basert på kjennelsen. Den faste voldgiftsdomstolen i Haag fastslo i 2016 at Kinas krav på størsteparten av Sør-Kinahavet, langt inn på territorialfarvannet til de andre kyststatene, er grunnløs, og ga dermed Filippinene rett i kravet på sin del av havet. Men Kina avviser kjennelsen og vil heller ikke akseptere noen andre krav eller handlinger basert på den.

NRK - 19 jun 23 kl. 22:37

Blinken: – USA støtter ikke uavhengighet for Taiwan 

USAs utenriksminister forsikrer Kina om at Washington ikke viker fra den såkalte ett-Kina politikken. – Denne politikken har ikke endret seg. Vi støtter ikke uavhengighet for Taiwan, sa USAs utenriksminister Blinken på en pressekonferanse i Beijing.

Klartale - 09 aug 23 kl. 11:38

EUs import fra Kina skyter i været

Nye tall fra Eurostat viser at verdien av kinesiske varer som er importert til Europa, nesten har doblet seg fra 2018 til 2022, skriver Financial Times onsdag.Så langt i år er Kina den suverent største leverandøren av varer til EU.Skjerpet appetittI 2019, da spenningene rundt handel begynte å øke mellom de to økonomiske elefantene, satte EU-myndighetene i Brussel merkelappen «systemisk rival» på Kina.

NRK - 11 aug 23 kl. 02:45

Biden kaller Kina er en tikkende bombe

Kina er en tikkende tidsbombe på grunn av landets økonomiske problemer, mener USAs president Joe Biden. – De har fått noen problemer. Det er ikke bra, fordi når dårlige folk får problemer, gjør de dårlige ting, sa Biden under et besøk i Salt Lake City i delstaten Utah onsdag.

NRK - 12 jul 23 kl. 04:35

USAs klimautsending drar til Kina

USAs klimautsending John Kerry besøker neste uke Kina for å gjenoppta samtaler om bekjempelse av klimaendringer, opplyser kinesiske myndigheter. – USAs klimautsending John Kerry skal besøke Kina fra 16. til 19.

NRK - 16 jul 23 kl. 07:48

John Kerry til Kina – skal diskutere klima

USAs klimautsending John Kerry besøker Kina fra 16. til 19. juli for å gjenoppta klimasamtalene mellom de to landene.

NRK - 29 aug 23 kl. 11:55

Japan truer Kina med WTO-klage

Feiden mellom Kina og Japan spisser seg til. I Kina øker hetsen mot Japan, mens Japan truer med å klage Kina inn for WTO. Japans utslipp av renset, radioaktivt kjølevann i Stillehavet har ført til rasende reaksjoner i Kina.

NRK - 17 sep 23 kl. 15:20

WHO legger press på Kina

Lederen for Verdens helseorganisasjon (WHO) vil sende en ny ekspertgruppe til Kina for å granske opprinnelsen til koronaviruset, og ber Kina om full tilgang. – Vi presser Kina til å gi full tilgang, og vi ber land om å ta opp saken i bilaterale møter og be Kina samarbeide, sier WHOs generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus i et intervju med Financial Times. Ifølge Tedros har WHO allerede skrevet til Kina og bedt myndighetene gi mer informasjon, og han sier at WHO vil sende et ekspertteam hvis Kina tillater det..

NRK - 19 sep 23 kl. 17:40

Biden: USA ønsker konkurranse med Kina – ikke konflikt

USA ønsker ikke at konkurransen med Kina skal ende opp i konflikt, sa Joe Biden på FNs talerstol. – Når det kommer til Kina, ønsker jeg å være tydelig og konsekvent. Vi søker å håndtere konkurransen på ansvarlig vis mellom landene våre så det ikke tipper over i konflikt, sa USAs president.

NRK - 12 jun 23 kl. 11:13

Journalist-strid mellom Kina og India

Kina ber India om at landene møter hverandre på halvveien i en strid over journalister. Kina hevder at kinesiske reportere i India er blitt urettferdig behandlet over flere år, og en indisk journalist har blitt bedt om å forlate Kina. Striden om journalistene er det siste kapitlet i det anstrengte forholdet mellom de to nabolandene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 3 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 4 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 4 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com