NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:02

NRK - 15 sep 23 kl. 13:08

Kina-sanksjoner mot to amerikanske selskaper grunnet våpensalg til Taiwan

Kinesiske myndigheter innfører sanksjoner mot to amerikanske forsvarsselskaper som har vært involvert i våpensalg til Taiwan. Sanksjonene er rettet mot Lockheed Martin, som produserer kampfly, og Northrop Grumman, verdens sjette største våpenleverandør. President Joe Biden har nylig kunngjort en rekke våpensalg til den selvstyrte øya. Blant annet har regjeringen for første gang vedtatt å gi direkte amerikansk militærhjelp til Taiwan som ledd i et støtteprogram rettet mot utenlandske regjeringer. USA har ikke anerkjent Taiwan som et uavhengig land ettersom det ville ha betydd et diplomatisk brudd med Kina – som regner Taiwan som en del av kinesisk territorium.
Les mer på NRK


Les mer om:
Taiwan, Lockheed Martin, Northrop Grumman, Joe Biden, USA, Kina, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kina-sanksjonermot to , amerikanske, selskaper, grunnet, våpensalg, til, Taiwan
NRK - 21 jun 23 kl. 14:55

EU-landene enige om ny sanksjonspakke mot Russland

EU-landene er enige om en ny sanksjonspakke mot Russland for krigføringen i Ukraina, opplyser det svenske EU-presidentskapet. Pakken er den ellevte så langt. Enigheten kommer etter langvarige forhandlinger.

NRK - 11 nov 23 kl. 06:29

USA advarer mot kinesiske leveranser til Russland

Amerikanske myndigheter sier de har sett tegn til at kinesiske selskaper kan bidra til at Russland omgår sanksjoner. USA tok opp dette med Kina fredag. I et møte med Kinas visestatsminister He Lifeng sa USAs finansminister Janet Yellen at hun var bekymret for at kinesiske produkter som kan være «til hjelp for Russland», omgår vestlige sanksjoner.

NRK - 12 jul 23 kl. 16:58

Kina godtar ikke kjennelse om Sør-Kinahavet

Kina fastholder at de ikke godtar voldgiftsdommen som ga Filippinene rett i kravet mot Kina om Sør-Kinahavet, og heller ingen andre krav basert på kjennelsen. Den faste voldgiftsdomstolen i Haag fastslo i 2016 at Kinas krav på størsteparten av Sør-Kinahavet, langt inn på territorialfarvannet til de andre kyststatene, er grunnløs, og ga dermed Filippinene rett i kravet på sin del av havet. Men Kina avviser kjennelsen og vil heller ikke akseptere noen andre krav eller handlinger basert på den.

NRK - 19 jun 23 kl. 22:37

Blinken: – USA støtter ikke uavhengighet for Taiwan 

USAs utenriksminister forsikrer Kina om at Washington ikke viker fra den såkalte ett-Kina politikken. – Denne politikken har ikke endret seg. Vi støtter ikke uavhengighet for Taiwan, sa USAs utenriksminister Blinken på en pressekonferanse i Beijing.

NRK - 11 aug 23 kl. 02:45

Biden kaller Kina er en tikkende bombe

Kina er en tikkende tidsbombe på grunn av landets økonomiske problemer, mener USAs president Joe Biden. – De har fått noen problemer. Det er ikke bra, fordi når dårlige folk får problemer, gjør de dårlige ting, sa Biden under et besøk i Salt Lake City i delstaten Utah onsdag.

NRK - 28 jul 23 kl. 10:46

USA-rapport: Kina hjelper Russland med å omgå Vestens sanksjoner

Kina forsyner Russland med militær og annen teknologi til bruk i Ukraina, fastslår en amerikansk etterretningsrapport som ble offentliggjort torsdag, ifølge Reuters. Kina hjelper også den russiske regjeringen med å omgå vestlige sanksjoner, står det i rapporten. – Tolldokumenter viser at statseide forsvarsvirksomheter i Kina sender navigasjonsutstyr, teknologi til å blokkere signaler og deler av kampfly til russiske forsvarsvirksomheter.

NRK - 16 jun 23 kl. 17:32

Putin mener at Russlands økonomi takler vestlig press

Det går greit med Russlands økonomi til tross for vestlige sanksjoner, hevder president Vladimir Putin. Ifølge Putin er det russiske bruttonasjonalproduktet ventet å vokse med 1,5 til 2 prosent i år, samtidig som inflasjonen er lavere enn i eurosonen. – Strategien som staten og næringslivet valgte, har fungert, sa Putin da han fredag talte på St.

Klartale - 09 aug 23 kl. 11:38

EUs import fra Kina skyter i været

Nye tall fra Eurostat viser at verdien av kinesiske varer som er importert til Europa, nesten har doblet seg fra 2018 til 2022, skriver Financial Times onsdag.Så langt i år er Kina den suverent største leverandøren av varer til EU.Skjerpet appetittI 2019, da spenningene rundt handel begynte å øke mellom de to økonomiske elefantene, satte EU-myndighetene i Brussel merkelappen «systemisk rival» på Kina.

NRK - 13 sep 23 kl. 21:01

USA truer Russland og Nord-Korea med flere sanksjoner

Det amerikanske utenriksdepartementet ser med bekymring på samarbeid mellom Russland og Nord-Korea og sier de ikke vil nøle med å innføre flere sanksjoner. – Når man ser det som later til å være økt samarbeid og trolig militær utveksling, er det ganske bekymringsfullt og potensielt i strid med flere FN-resolusjoner, sier UD-talsperson Matthew Miller. Biden-administrasjonen advarer de to landene mot å inngå noen nye våpenavtaler.

NRK - 12 jul 23 kl. 04:35

USAs klimautsending drar til Kina

USAs klimautsending John Kerry besøker neste uke Kina for å gjenoppta samtaler om bekjempelse av klimaendringer, opplyser kinesiske myndigheter. – USAs klimautsending John Kerry skal besøke Kina fra 16. til 19.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 15 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 10 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 5 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 30 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 45 minutter siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com