NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:49

NRK - 29 aug 23 kl. 05:19

Kim Jong-un vil styrke marinen

USA, Sør-Korea og Japan gjennomførte felles øvelser utenfor Koreahalvøya tirsdag. Nord-Korea vil styrke marinen og anklager landene for å øke risikoen for atomkrig. De tre allierte landene øvde i internasjonalt farvann utenfor den sørkoreanske øya Jeju. Formålet var å styrke evnen til å oppdage og spore mål, og informasjonsutvekslingen ved eventuelle provokasjoner fra Nord-Korea, opplyser det sørkoreanske militæret. Øvelsen skjer mens Nord-Korea leder Kim Jong-un har tatt til orde for en «radikal» modernisering av våpnene og utstyret til landets marine.
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, korea, Japan, Koreahalvøya, Jeju, Nord-Korea, Kim Jong, Kim, KCNA, Kina, NTB, Jong

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kim, Jong-un, vil, styrke, marinen
NRK - 12 sep 23 kl. 17:53

Video skal vise Kim Jong-un i Russland

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha kommet til Russland. På en video ser man Kim som trer ut av det skuddsikre toget han reiser med og blir tatt imot av russiske embetsmenn på et ikke navngitt sted. Videoen er ifølge nyhetsbyrået Reuters offentliggjort av en journalist i russisk statlig TV.

Klartale - 13 sep 23 kl. 13:15

Kim Jong-un er på besøk hos Vladimir Putin

Kim Jong-un er Nord-Koreas leder. Nå er han å besøker Russland og president Vladimir Putin.Begge lederne sier de støtter hverandre.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:53

Video viser Kim Jong-un i Russland

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha kommet til Russland. På en video ser man Kim som trer ut av det skuddsikre toget han reiser med og blir tatt imot av russiske embetsmenn på et ikke navngitt sted. Videoen er ifølge nyhetsbyrået Reuters offentliggjort av en journalist i russisk statlig TV.

NRK - 13 sep 23 kl. 01:56

Kim Jong-un skryter av samarbeid med Russland – forventes å møte Putin onsdag

Nord-Koreas leder Kim Jong-un er på besøk i Russland. Tirsdag ble Kim tatt imot av Russlands minister for naturressurser Alexander Kozlov i Khasan, og Kim benyttet muligheten til å skryter av samarbeidet med russerne, melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Det japanske nyhetsbyrået Kyodo siterer en anonym russisk myndighetsperson på at det er planlagt et møte mellom Russlands president Vladimir Putin og Kim Jong-un på onsdag ettermiddag på Russlands romfartssenter Vostochny..

NRK - 13 sep 23 kl. 05:53

Kim og Putin møtes på oppskytingsbase onsdag

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skryter av det viktige samarbeidet med Russland. Onsdag møter han president Vladimir Putin. Putin og Kim skal onsdag holde samtaler på en russisk oppskytingsbase for satellitter og romfartøyer helt øst i landet – Vostotsjnyj kosmodrom, melder statlig russisk TV.

NRK - 12 jun 23 kl. 05:21

Nord-Koreas leder vil holde hender med Putin

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier han lover å holde hender med Russlands president Vladimir Putin og styrke det strategiske samarbeidet. Kim kommer med løftet i et budskap til Putin i anledning at Russland markerer selvstendighetsdagen mandag. Kim forsvarer Putins beslutning om å invadere Ukraina og sier han gir sin «fulle støtte og solidaritet».

NRK - 11 sep 23 kl. 19:55

USA: Putin fremstår desperat når han møter Kim Jong-un

Russlands president Vladimir Putin skal møte Nord-Koreas president Kim Jong-un i nærmeste framtid. USA sier de vil følge nøye med på møtet. Samtidig sier de at de ikke vil nøle med å ilegge Nord-Korea nye sanksjoner.

NRK - 14 aug 23 kl. 05:56

Kim Jong-un klandrer lokale ledere for værskader

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skjeller ut «uansvarlige» lokale tjenestepersoner for ikke å ha forhindret skader fra en tropisk storm i forrige uke. Den tropiske stormen Khanun traff Koreahalvøya like før helgen, og mandag var Kim på befaring på et oversvømt jordbruksområde øst i landet. Ifølge ham var det kronisk dårlig og uansvarlig arbeidsinnstilling som førte til at denne regionen ble påført mer skader enn andre, melder statlige medier mandag.

NRK - 13 sep 23 kl. 01:56

Kim Jong-un skryter av samarbeid med Russland

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skryter av samarbeid med russerne da han tirsdag ble tatt imot i Khasan i Russland. Ifølge det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA blir posisjonen til Koreas arbeiderparti styrket av Russland-besøket. Kim skal i løpet av uka møte president Vladimir Putin, både sammen med militære toppfolk - men også på tomannshånd.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 45 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com