NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:31

NRK - 18 sep 23 kl. 09:12

Kim Jong-un takker for russisk gjestfrihet

Nord-Koreas president takker Vladimir Putin hjertelig etter besøket i Russland, melder nordkoreanske medier. Søndag dro Kim Jong-un hjem etter nær en uke i landet. Observatører mener at Russland ønsker å skaffe seg tilgang til nordkoreanske artillerigranater og annet utstyr til bruk i krigen i Ukraina. Nord-Korea antas å ha enorme lagre av artillerigranater av gammel sovjetisk standard. Russiske myndigheter har imidlertid avvist at det ble signert noen avtaler under Kims besøk..
Les mer på NRK


Les mer om:
koreas, Vladimir Putin, Russland, Kim Jong, Ukraina, korea, Kims, Jong

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kim, Jong-un, takker, for, russisk, gjestfrihet
NRK - 12 sep 23 kl. 17:53

Video skal vise Kim Jong-un i Russland

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha kommet til Russland. På en video ser man Kim som trer ut av det skuddsikre toget han reiser med og blir tatt imot av russiske embetsmenn på et ikke navngitt sted. Videoen er ifølge nyhetsbyrået Reuters offentliggjort av en journalist i russisk statlig TV.

Klartale - 13 sep 23 kl. 13:15

Kim Jong-un er på besøk hos Vladimir Putin

Kim Jong-un er Nord-Koreas leder. Nå er han å besøker Russland og president Vladimir Putin.Begge lederne sier de støtter hverandre.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:53

Video viser Kim Jong-un i Russland

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha kommet til Russland. På en video ser man Kim som trer ut av det skuddsikre toget han reiser med og blir tatt imot av russiske embetsmenn på et ikke navngitt sted. Videoen er ifølge nyhetsbyrået Reuters offentliggjort av en journalist i russisk statlig TV.

NRK - 13 sep 23 kl. 01:56

Kim Jong-un skryter av samarbeid med Russland – forventes å møte Putin onsdag

Nord-Koreas leder Kim Jong-un er på besøk i Russland. Tirsdag ble Kim tatt imot av Russlands minister for naturressurser Alexander Kozlov i Khasan, og Kim benyttet muligheten til å skryter av samarbeidet med russerne, melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Det japanske nyhetsbyrået Kyodo siterer en anonym russisk myndighetsperson på at det er planlagt et møte mellom Russlands president Vladimir Putin og Kim Jong-un på onsdag ettermiddag på Russlands romfartssenter Vostochny..

NRK - 13 sep 23 kl. 05:53

Kim og Putin møtes på oppskytingsbase onsdag

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skryter av det viktige samarbeidet med Russland. Onsdag møter han president Vladimir Putin. Putin og Kim skal onsdag holde samtaler på en russisk oppskytingsbase for satellitter og romfartøyer helt øst i landet – Vostotsjnyj kosmodrom, melder statlig russisk TV.

NRK - 11 sep 23 kl. 19:55

USA: Putin fremstår desperat når han møter Kim Jong-un

Russlands president Vladimir Putin skal møte Nord-Koreas president Kim Jong-un i nærmeste framtid. USA sier de vil følge nøye med på møtet. Samtidig sier de at de ikke vil nøle med å ilegge Nord-Korea nye sanksjoner.

NRK - 14 aug 23 kl. 05:56

Kim Jong-un klandrer lokale ledere for værskader

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skjeller ut «uansvarlige» lokale tjenestepersoner for ikke å ha forhindret skader fra en tropisk storm i forrige uke. Den tropiske stormen Khanun traff Koreahalvøya like før helgen, og mandag var Kim på befaring på et oversvømt jordbruksområde øst i landet. Ifølge ham var det kronisk dårlig og uansvarlig arbeidsinnstilling som førte til at denne regionen ble påført mer skader enn andre, melder statlige medier mandag.

NRK - 13 sep 23 kl. 01:56

Kim Jong-un skryter av samarbeid med Russland

Nord-Koreas leder Kim Jong-un skryter av samarbeid med russerne da han tirsdag ble tatt imot i Khasan i Russland. Ifølge det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA blir posisjonen til Koreas arbeiderparti styrket av Russland-besøket. Kim skal i løpet av uka møte president Vladimir Putin, både sammen med militære toppfolk - men også på tomannshånd.

NRK - 12 jun 23 kl. 05:21

Nord-Koreas leder vil holde hender med Putin

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier han lover å holde hender med Russlands president Vladimir Putin og styrke det strategiske samarbeidet. Kim kommer med løftet i et budskap til Putin i anledning at Russland markerer selvstendighetsdagen mandag. Kim forsvarer Putins beslutning om å invadere Ukraina og sier han gir sin «fulle støtte og solidaritet».

NRK - 01 jun 23 kl. 06:30

Nord-Korea lover ny overvåkingssatellitt

Onsdag gikk det galt da Nord-Korea skulle skyte opp en ny overvåkingssatellitt. Den havnet i havet utenfor vestkysten i Sør-Korea. Nå lover Kim Yo Jong, søster til Nord-Koreas leder Kim Jong Un, at de snart vil prøve på nytt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com