NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:29

NRK - 25 jan 23 kl. 10:16

Kilder til NRK: Flertallet i Rødt-komité vil ikke sende våpen til Ukraina

Et flertall i komiteen som forbereder uttalelser til Rødts landsmøte, mener partiet fortsatt må si nei til å sende våpen til Ukraina, får NRK bekreftet. Både Altinget og VG har tidligere meldt dette, men komiteens innstilling blir formelt offentliggjort senere i dag. Flertallet ønsker dermed at Rødt skal opprettholde sin motstand mot å sende våpen. Samtidig sier fem av åtte representanter i Rødts partigruppe nå ja til å sende våpen til Ukrainas kamp mot den russiske invasjonen. Partileder Bjørnar Moxnes har foreløpig forholdt seg taus i spørsmålet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Rødts, Ukraina, NRK, Altinget, VG, Rødt, Ukrainas, Bjørnar Moxnes, Sarpsborg Rødt, Klassekampen, Stavanger

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kilder, til, NRK, Flertalleti , Rødt-komité, vil, ikke, sende, våpen til Ukraina
NRK - 04 okt 22 kl. 19:13

Amerikanske medier: Musk foreslår å kjøpe Twitter til opprinnelig avtalt pris

Handelen med Twitter-aksjen er midlertidig stanset på børsen i USA. Flere kilder sier at Elon Musk har tilbudt seg å kjøpe Twitter for 54,20 dollar per aksje. Bloombergs ikke navngitte kilder sier at tilbudet fra Tesla-eieren, som er i tråd med det opprinnelige budet fra april, kom i et brev fra Musk til Twitter.

NRK - 17 mar 23 kl. 08:30

Moxnes sier ja til våpen til Ukraina

Rødt har vært sterkt kritisk til USAs makt i verden og imot norsk Nato-medlemskap. Derfor har mange i partiet vært imot å sende norske våpen til Ukraina. Blant annet stilte Joakim Møllersen, sentralstyremedlem i partiet, i NRKs Debatten med klart standpunkt imot.

NRK - 31 jan 23 kl. 12:22

Utvalg: – Må bo lenger unna for å få pendlerbolig

Grensen for hvem som kan få pendlerbolig flyttes fra 40 til 50 kilometer, dersom flertallet i Representantordningsutvalget får gjennomslag for sine forslag. Utvalget leverte tirsdag sin rapport til Stortinget. Når det gjelder tjenestereiser, må representantene være minst 50 kilometer fra sitt hjemsted for å ha rett til hotellovernatting og diett, foreslår utvalget.

Klartale - 18 nov 22 kl. 10:27

Slik endte mellomvalget i USA

USA holdt nylig mellomvalg. Nye politikere skulle inn i Representantenes hus. Og noen nye skulle inn i Senatet.

Aftenposten - 13 nov 22 kl. 06:49

Demokratene beholder flertallet i Senatet etter at Cortez-Masto vinner i Nevada

Demokratene beholder flertallet på 50 i Senatet etter at senator Catherine Cortez-Masto fra Nevada er blitt gjenvalgt..

NRK - 06 feb 23 kl. 15:08

Aps energiutvalg åpner for utbygging av verna vassdrag

Arbeiderpartiets energiutvalg la i dag fram sin innstilling for partiets sentralstyre. Flertallet vil oppgradere norske vannkraftverk og "gjennomgå mellomstore og små vassdrag" for å "se om det finnes vernede prosjekter som kan bygges ut skånsomt og uten at miljøverdier forringes". AUF-leder Astrid Willa Hoem er uenig med flertallet i utvalget.

Klartale - 03 okt 22 kl. 13:43

NRK får kritikk etter podkast med Sophie Elise

Sofie Steen Isachsen er bedre kjent som Sophie Elise. Hun og Fetisha Williams har sluppet podkast med kanalen NRK.Isachsen er en kjent profil.

NRK - 06 okt 22 kl. 09:56

Kilder til NRK: CO2-avgiften økes med 21 prosent

Regjeringen foreslår i neste års statsbudsjett å øke CO2-avgiften med 21 prosent, ifølge NRKs kilder. Samtidig blir det tatt grep på andre avgifter, blant dem veibruksavgiften, som også vil påvirke prisen på bensin og diesel, etter det NRK forstår..

Klartale - 06 okt 22 kl. 09:47

Dette er «lekkasjene» fra statsbudsjettet

Før hvert statsbudsjett kommer det som blir kalt «lekkasjer». Det er hint om at noe kan skje. Det kan være hemmeligheter som er delt med noen i mediene.

NRK - 03 feb 23 kl. 21:38

Bloomberg-kilder: Finland kan få Nato-ja fra Tyrkia i mars

Tyrkia kan godkjenne Finlands Nato-søknad i mars, før nasjonalforsamlingen tar pause fram til det tyrkiske valget i mai, sier kilder med kjennskap til saken. Tyrkia nærmer seg en avgjørelse om å akseptere Finlands medlemskap senest i neste måned, sier kilden til Bloomberg. President Recep Tayyip Erdogan skal være i ferd med å konkludere med at Finland har gjort nok for å imøtekomme bekymringene Tyrkia har gitt uttrykk for, sier kilden.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

15 personer ble skadd etter skipsvelt i Skottland

15 personer ble skadd og fraktet til sykehus etter at et skip veltet mens det lå i tørrdokk i en havn i Skottland onsdag morgen, melder Reuters. Ifølge BBC er det et forskningsfartøy. Fem ambulanser, et redningshelikopter og redningsmannskap rykket ut til dokken som ligger i Leith utenfor Edinburgh.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 45 minutter siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 1 time siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com