NRK > Nyheter

Sunday, 10 December, 23:36

NRK - 27 jul 23 kl. 16:21

Kilder: Prigozjin dukket opp på møte i St. Petersburg

Leiesoldatsjefen Jevgenij Prigozjin har dukket opp på toppmøtet mellom Russland og afrikanske land i St. Petersburg, ifølge russiske kilder. Direktøren for det russiske kultursenteret i Den sentralafrikanske republikk, Dmitrij Sytyj, har lagt ut et bilde på Facebook torsdag som angivelig viser Prigozjin som hilser på landets ambassadør i Russland. Russiske medier er forundret over at Prigozjin, som nylig også møtte president Vladimir Putin i Kreml, tydeligvis er inne i varmen igjen. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Jevgenij Prigozjin, Russland, St, Den, Sytyj, Facebook, Prigozjin, Vladimir Putin, Kreml, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kilder, Prigozjin, dukket, opp, møtei St , Petersburg
Klartale - 24 aug 23 kl. 16:05

Hvorfor styrtet flyet med Wagner-sjefen?

Wagner er en gruppe med leiesoldater. Jevgenij Prigozjin var regnet som sjefen. Nå skal han være død.

NRK - 24 jun 23 kl. 03:17

Russland ber innbyggere i Rostov om å holde seg innendørs

Myndighetene i byen Rostov ber innbyggerne om å holde seg hjemme, melder nyhetsbyrået AFP. Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin hevder soldatene hans har krysset grensen til Russland, og at de har skutt ned et russisk militærhelikopter. Wagner-soldatene er nå i den sørlige russiske regionen Rostov, sier Prigozjin i et lydklipp lagt ut på Telegram.

NRK - 14 jul 23 kl. 21:18

Belarus kunngjør avtale med Wagner

Leiesoldater fra Wagner-gruppen lærer opp belarusiske soldater sør for Minsk, ifølge Belarus. Vladimir Putin skal ha foreslått å bytte ut Jevgenij Prigozjin. Belarus' forsvarsdepartement opplyste fredag at opplæringen finner sted i nærheten av byen Osipovitsjij, rundt 9 mil sør for hovedstaden Minsk.

Klartale - 24 aug 23 kl. 08:34

Wagner-sjef død i flystyrt

Jetflyet gikk i bakken i fylket Tver. Det var på vei fra Moskva til St. Petersburg.

NRK - 08 sep 23 kl. 18:33

Zelenskyj: Putin drepte Wagner-leder Prigozjin

Ifølge Ukrainas president ble Wagner-leder Jevgenij Prigozjin drept av Russlands president Vladimir Putin. Prigozjin var blant de ti som mistet livet da et privatfly styrtet nord for Moskva 23. august.

NRK - 28 jun 23 kl. 17:16

WSJ: Prigozjins opprørsplaner ble lekket fra noen i Wagner-gruppen

Informasjon om at Wagner-sjefen planla et opprør og ville kidnappe militærledelsen i Moskva, ble lekket fra egen leir, ifølge Wall Street Journals kilder. Dersom lekkasjen ikke hadde skjedd, ville Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin hatt en mye større sjanse for å lykkes, opplyser vestlige etterretningskilder til avisen. Prigozjin ønsket å ta forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov til fange, men den russiske sikkerhetstjenesten FSB fikk informasjon om planene et par dager før det skulle finne sted, sier flere kilder til Wall Street Journal.

NRK - 28 jun 23 kl. 07:52

New York Times: Russisk general kan ha kjent til Prigozjins planer

En høyt rangert russisk general hadde kjennskap til Wagner-leder Jevgenij Prigozjins planer om opprør mot Russland militærledelse, skriver New York Times. Det hevder anonyme amerikanske embetsmenn på bakgrunn av amerikansk etterretning. De mener at Prigozjin ikke kunne gjort sitt opprør uten støtte høyere oppe.

NRK - 09 maj 23 kl. 10:29

Wagner-sjefen anklager russiske styrker for å flykte

Fredag hevdet Prigozjin at de vil trekke seg ut av den ukrainske byen Bakhmut 10. mai. Han sa at grunnen til at de vil trekke seg ut er at de mangler ammunisjon og legger skylden på det russiske forsvarsdepartementet.

NRK - 24 maj 23 kl. 13:11

Prigozjin advarer om revolusjon

Det kan bli revolusjon i Russland om ikke også eliten sender sine barn til å krige i Ukraina, sier Wagner-gruppas leder Jevgenij Prigozjin. Ukraina forbereder for tida en motoffensiv med mål om å presse russiske styrker tilbake til posisjonene de hadde før annekteringen av Krim-halvøya i 2014, sier Prigozjin. Det vil ikke være et godt scenario for Russland, legger han til.

NRK - 23 jun 23 kl. 17:45

Wagner-sjef anklager forsvarsledelsen for å lyve om Ukraina-invasjonen

Jevgenij Prigozjin, som leder Wagnergruppen, hevder den offisielle russiske begrunnelsen for Ukraina-invasjonen var basert på løgner. Prigozjin kommer fredag igjen med kraftige utfall mot Russlands militære ledelse og anklager dem for å lyve for president Vladimir Putin. – Forsvarsdepartementet forsøker å føre samfunnet og presidenten bak lyset og fortelle en historie om Ukrainas gale aggresjon og at de planla å angripe oss med hele Nato, sier Prigozjin i en video på meldingstjenesten Telegram.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 1 time siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 1 time siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.

NRK - 2 timer siden

Hus overtent i Valldal på Sunnmøre

Et hus skal være overtent i Valldal i Fjord kommune på Sunnmøre. Det skriver politiet i Møre og Romsdal på X. Det skal være en mann som bor i huset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com