NRK > Nyheter

Wednesday, 06 December, 08:22

NRK - 18 sep 23 kl. 16:59

Kilder: Løslatte amerikanere er ute av Iran

De fem amerikanerne som er løslatt i Iran som en del av en fangeutveksling med USA, har landet i Qatars hovedstad Doha, melder Reuters. De fem fløy ut fra Teheran og landet på flyplassen i Doha mandag kveld lokal tid der de ble tatt imot av amerikanske tjenestepersoner, opplyser kilder til Reuters og AFP. De fem ble løslatt fra iransk fengsel tidligere på mandagen som følge av en utvekslingsavtale mellom USA og Iran. USAs president Joe Biden bekrefter løslatelsen, og i en kunngjøring takker han myndighetene i Qatar, Oman, Sveits og Sør-Korea for å ha tilrettelagt for og bistått i å få de fem satt fri. De fem, deriblant en forretningsmann og en miljøaktivist, er løslatt i bytte mot fem iranske statsborgere som er i amerikansk varetekt.
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, USA, Qatars, Doha, Reuters, Teheran, AFP, USAs, Joe Biden, Qatar, Sør-Korea, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kilder, Løslatte, amerikanereer , uteav , Iran
NRK - 20 okt 23 kl. 23:08

Israel har offentliggjort bilde av løslatte gisler

Israels regjering har sent fredag kveld offentliggjort et bilde av de to amerikanske gislene som fredag ble løslatt av Hamas. De to israelsk-amerikanske gislene Judith Tai Raanan og hennes datter Natalie Shoshana Raanan fra Chicago ble løslatt som følge av Qatars og Egypts innsats og overlatt til Røde Kors. USAs utenriksminister Antony Blinken sier at et team fra USAs ambassade i Israel snart møter de to løslatte gislene.

NRK - 19 sep 23 kl. 14:27

Løslatte amerikanere hjemme fra Iran

De fem amerikanerne som ble løslatt som en del av en fangeutveksling med Iran, var tirsdag hjemme i USA igjen. De fem iransk-amerikanerne, deriblant en forretningsmann og en miljøaktivist, ble løslatt i bytte mot fem iranske statsborgere som har sittet fengslet i USA. USAs president Joe Biden frigjorde også iranske verdier for rundt 60 milliarder kroner som en del av avtalen med Teheran.

NRK - 09 okt 23 kl. 22:30

Biden: Minst 11 amerikanere drept i Israel

Minst 11 amerikanere skal være blant de drepte i Israel, det sier den amerikanske presidenten Joe Biden. Han sa også at de jobber med få bekreftet om det er noen amerikanere blant de over 100 som er tatt som gisler av Hamas. Det er sannsynlig, sa han ifølge Reuters..

NRK - 04 jun 23 kl. 02:33

Kilder: Møte i Opec+ kan gi ytterligere oljekutt

Møtet mellom OPEC og andre store oljeeksportører i helgen kan munne ut i kutt på opptil 1 million fat per dag, opplyser kilder til nyhetsbyrået Reuters. Møtet i Opec+, som i tillegg til de 13 Opec-medlemmene omfatter 10 andre store eksportører, startet lørdag. Oljeprodusentene kjemper mot fallende priser og utsikter til et mettet marked.

NRK - 13 okt 23 kl. 15:17

Kilder til NRK: Kari Nessa Nordtun sjekkes for statsrådsjobb 

Tidligere ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun, har vært i dialog med Statsministerens kontor (SMK) i dag. Det dreide seg om en bakgrunnssjekk, en såkalt vetting, ifølge NRKs kilder. En slik sjekk gjennomføres av alle potensielle statsråder.

NRK - 27 nov 23 kl. 20:51

IDF: 11 israelske gisler løslatt og utlevert til Røde Kors

Det israelske forsvaret (IDF) melder mandag kveld at 11 israelske gisler skal ha blitt løslatt av Hamas og utlevert til Røde Kors. Det melder flere medier. Nyhetsbyrået Reuters skriver at de løslatte gislene ifølge IDF er på vei til israelsk territorium.

Klartale - 06 sep 23 kl. 06:00

Denne byen var drømmen hennes

Turister fra utlandet ser ut til å elske Norge. De siste årene har det skjedd noe. Stadig flere kommer for å oppleve alt det norske.

Klartale - 03 jul 23 kl. 06:00

Tyskerne koser seg i et litt billigere Norge

En snirklete tur med T-banen tar deg ut av Oslo sentrum. For hvert stopp, kommer du lenger opp i høyden. Oppe i Holmenkollen kan du nyte utsikten over Oslo.

NRK - 20 jun 23 kl. 07:37

Ukraina oppfyller to av sju EU-krav før medlemskap, ifølge kilder

En rapport som er ventet denne uken, viser at Ukraina oppfyller to av sju krav EU har satt for å kunne starte forhandlinger om medlemskap, sier EU-kilder. Kildene sier rapporten og EU-kommisjonen vil fokusere på fremskrittene Ukraina har gjort til tross for den russiske invasjonen. I en symbolsk viktig handling fikk Ukraina i fjor formell status som kandidatland til EU, men unionen hadde en liste med krav, blant annet om rettsreform og korrupsjonsbekjempelse, før det er aktuelt med forhandlinger.

NRK - 06 jul 23 kl. 18:11

Kilder: Biden vil forsyne Ukraina med klasebomber

President Joe Biden vil trolig etterkomme Ukrainas forespørsel om å få klasebomber, opplyser høytstående kilder i Det hvite hus til flere medier. Ukraina ba tidligere i år sine vestlige allierte om å bidra med omstridte klasevåpen til bruk mot russiske styrker. USA har i lengre tid vurdert forespørselen, og Pentagon skal nå ha konkludert med at slike våpen vil være nyttige for Ukraina.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kredinor-sjefen går på dagen

Kredinor har bedt toppsjef Klaus-Anders Nysteen om å trekke seg fra sin stilling, noe han har akseptert. Det kommer fram i en børsmelding onsdag morgen. Kredinor er et av landets største inkassoselskap..

NRK - 15 minutter siden

Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november

Flyselskapet Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november, som er ned 2 prosent fra samme måned i fjor. – Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren, sier konsernsjef Geir Karlsen i en pressemelding..

NRK - 45 minutter siden

Kjedekollisjon på E39

Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig.

NRK - 30 minutter siden

Forsvarets luftvern blir ytterligere forsinket

Det nye kampluftvernet med til Forsvaret blir trolig ikke fullt operativt før i 2028. Det nærmer seg sju år siden comebacket for kampluftvern i Norge ble annonsert, men det vil fortsatt trolig gå fem år før Hæren kan forvente å være fullt operative med våpensystemet, skriver Teknisk Ukeblad. Nyheten kommer fram i nysalderinga av forsvarsbudsjettet for 2023.

NRK - 30 minutter siden

200 norske Sveits-flyttere betalte 340 millioner i skatt

200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt til Norge i fjor. Det viser tall Finansavisen har innhentet. Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner til den norske statskassa i fjor.

NRK - 45 minutter siden

Jon Fosse hadde en inntekt på 1,6 millioner

Årets nobelprisvinner i litteratur, Jon Fosse, hadde i 2022 en inntekt på litt over 1,6 millioner kroner, skriver Dagen. Forfatteren betalte 708.535 kroner i skatt og hadde en formue på 16.

NRK - 1 time siden

17 omkom i bussulykke på Filippinene

Minst 17 mennesker omkom da en passasjerbuss fikk bremsesvikt og kjørte utfor veien på Filippinene tirsdag. Tilstanden til sju andre passasjerer betegnes som kritisk, mens fire andre er på bedringens vei, opplyser en talsmann for lokale myndigheter. Bussen var på vei mellom Culasi i Antique-provinsen til naboprovinsen Iloilo da den raste utfor veien og ned i en 30 meter dyp kløft nær landsbyen Hamtic.

NRK - 1 time siden

Russisk droneangrep mot Ukraina i natt

Ukraina ble angrepet med totalt 48 russiske droneangrep fra Russland i løpet av natten, ifølge Ukrainas luftvåpen. Ukraina hevder at landets luftvernssystemet ødela 41 av dronene før de nådde målet sitt. De opplyser ikke om eventuelle skader som følge av det russiske angrepet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Ministre dømt for komplott mot presidenten i Bolivia

To tidligere ministre i Bolivia er dømt til to års fengsel for å ha vært med på å presse Evo Morales til å gå av som president i 2019. Begge to har innrømmet at de kjente til et komplott mot Morales. Dommen mot Alvaro Coimbra og Rodrigo Guzman falt tirsdag etter at de hadde inngått en avtale med aktoratet, og det er ventet at de slippes fri om kort tid.

NRK - 1 time siden

Storbritannia forbyr uærlige flyreklamer

Annonser for flyselskapene Lufthansa, Air France og Etihad er blitt forbudt i Storbritannia fordi de villeder forbrukerne om selskapenes klimainnsats. Både Lufthansa og Air France oppfordret kundene sine til å fly mer bærekraftig, mens Etihad sa at deres tjeneste inkluderte miljøkamp, skriver nyhetsbyrået PA. De tre Google-annonsene ble vist i juli, og alle tre ble gransket av den britiske reklamenemnda, som var bekymret for at de ga et villedende inntrykk av selskapenes miljøpåvirkning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com