NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:40

NRK - 05 aug 23 kl. 23:19

Kilde til AFP: Enighet om viktige punkter under Ukraina-møte i Saudi-Arabia

Fredskonferansen for Ukraina i Saudi-Arabia ble avsluttet rundt klokken 20:00 norsk tid, men uten at det ble publisert noen slutterklæring. Hva som ble diskutert er ikke offentlig kjent. En europeisk kilde opplyser til nyhetsbyrået AFP at deltakerne ble enige om respekt for Ukrainas territoriale integritet og suverenitet bør være «i hjerte av enhver fredsløsning». Spesielt viktig var det ifølge kilden at Ukraina fikk samlet medlemmene av den innflytelsesrike Brics-blokken foruten Russland: Brasil, India, Kina og Sør-Afrika. – Kina deltok aktivt og var positiv til å møtes igjen, sier kilden.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, Saudi-Arabia, AFP, Ukrainas, Brics, Russland, Sør-Afrika, Brasils, Amorim, Kina, USA, Sverige

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kilde, til, AFP, Enighetom , viktige, punkterunder , Ukraina-møte, i Saudi-Arabia
NRK - 31 okt 23 kl. 19:17

AFP: Egypt vil ta imot skadde fra Gaza

Kilder i Egypt sier til AFP at landet vil ta imot skadde Gaza-borgere via grenseovergangen i Rafah sør på Gazastripen. – Helsearbeidere vil være til stede på grensen i morgen for å undersøke pasientene så snart de kommer, sier en kilde i det egyptiske helsevesenet til AFP. AFP har fått bekreftet opplysningene av en kilde i sikkerhetsverket rundt Rafah-grensa..

NRK - 29 apr 23 kl. 14:47

Enighet i lønnsforhandlingene mellom Unio og staten

Fredag ble det enighet i forhandlingene med Staten er i kveld kommet til enighet om en avtale med LO Stat, YS Stat og Akademikerne. Forhandlingene med Unio fortsatte til i dag. Lørdag ettermiddag er det også enighet mellom Unio (hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannelse) og staten.

NRK - 31 okt 23 kl. 19:17

Byråer: Egypt vil ta imot skadde fra Gaza

Kilder i Egypt og Palestina sier til AFP og Reuters at Egypt vil ta imot skadde Gaza-borgere via grenseovergangen i Rafah sør på Gazastripen. – Helsearbeidere vil være til stede på grensen i morgen for å undersøke pasientene så snart de kommer, og bestemme hvilke sykehus de skal sendes til, sier en kilde i det egyptiske helsevesenet til AFP. AFP har fått bekreftet opplysningene av en kilde som jobber med sikkerheten rundt Rafah-grensa..

NRK - 31 okt 23 kl. 19:17

Byråer: Egypt vil ta imot skadde fra Gaza onsdag

Kilder i Egypt og Palestina sier til AFP og Reuters at Egypt vil ta imot skadde Gaza-borgere via grenseovergangen i Rafah sør på Gazastripen onsdag. – Helsearbeidere vil være til stede på grensen i morgen for å undersøke pasientene så snart de kommer, og bestemme hvilke sykehus de skal sendes til, sier en kilde i det egyptiske helsevesenet til AFP. AFP har fått bekreftet opplysningene av en kilde som jobber med sikkerheten rundt Rafah-grensa..

NRK - 24 okt 23 kl. 10:54

Støre lover å holde løftet om å bidra til ny AFP-ordning

Regjeringen skal bidra til en ny AFP-ordning og finansieringen av den. Statsministeren levnet ingen tvil da han talte til Fellesforbundet tirsdag. – Jeg fikk en utfordring fra LO-lederen på fredag: Kommer vi til å følge opp vårt løfte?

Klartale - 03 aug 23 kl. 06:00

Hva betyr det at Aung San Suu er delvis bendet?

Aung San Suu Kyi er den valgte lederen i landet Myanmar. Hun og partiet hennes Nasjonal-ligaen for demokrati (NLD) vant valget for tre r siden.Det var det ikke alle som likte.

NRK - 25 okt 23 kl. 14:06

Fellesforbundet vil beholde dagens AFP-ordning

Det omstridte vedtaket ble fattet på Fellesforbundets landsmøte i Oslo onsdag ettermiddag. AFP-ordningen kommer opp i hovedoppgjøret mellom LO og NHO til våren. Den omfatter i dag 900.

NRK - 28 maj 23 kl. 02:50

Medier: Enighet om prinsippavtale knyttet til gjeldstaket

Det hvite hus og republikanerne i Representantenes hus har blitt enige om en prinsippavtale om å heve gjeldstaket i USA, melder amerikanske medier. Det er en kilde med kjennskap til forhandlingene som opplyser at det er enighet om en prinsippavtale for å hindre mislighold av USAs statsgjeld, melder Reuters. New York Times har fått de samme opplysningene fra tre kilder med kjennskap til prinsippavtalen.

NRK - 12 okt 23 kl. 19:48

Enighet i Halden: Høyre får ordføreren

Over en måned etter valget har politikerne i Halden kommet til enighet. Høyre inngår samarbeid med Arbeiderpartiet og KrF. – Jeg gleder meg til å jobbe sammen med dette laget, sier påtroppende ordfører Fredrik Holm.

NRK - 24 apr 23 kl. 17:51

Ikke enighet mellom landbruksorganisasjonene

Det er ikke enighet mellom Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i forkant av årets jordbruksforhandlinger. Staten ber derfor Norges Bondelag om å levere krav til jordbruksoppgjøret. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har ikke kommet frem til enighet og klarer derfor ikke å opptre som én part i årets jordbruksforhandlinger, skriver landbruks- og matdepartementet i en pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 15 minutter siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 45 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 1 time siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 2 timer siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com